WhatsApp Son Yenilik: İletilen Mesajlar İçin Kontrol Özelliği Geliyor!

whatsapp-son-yenilik

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması yeni özellikler duyurmaya devam ediyor. WhatsApp son yenilik olarak iletilen mesajlar için kontrol özelliğini duyurdu. Uygulama iletilen mesajlar için zaten yeni bir simge göstermeye başlamıştı. Bu son yeniliğin uygulamaya neler getirdiğini keşfetmek için hemen okumaya başla.

Koronavirüs salgınıyla birlikte WhatsApp, mesaj iletme özelliğini en fazla 5 kişi ile sınırlandırmıştı. Amaç bilgi kirliliğinin önüne geçmek ve istenmeyen mesajları önlemekti.

Ardından iletilen mesajlara, başkasından aktarıldığının belli olması için çift ok simgesi eklenmişti. Bu sayede gelen mesajın gönderen kişi tarafından yazılmadığının kolayca anlaşılması hedeflenmişti.

WhatsApp son yenilik olarak iletilen mesajları kontrol edebilmeni sağlayan yeni bir özellik duyurdu.

WhatsApp Son Yenilik ile Ne Getiriyor?

Artık iletilen bir mesaj aldığında bu mesajın doğruluğunu kontrol edebileceksin. İletilen bir mesaja çift okun yanı sıra bir de arama yapmanı sağlayan büyüteç düğmesi ekleniyor. Bu düğmeye tıklayarak mesaj içeriğinin doğru olup olmadığını İnternet’ten kolayca araştırabilirsin.

whatsapp-son-yenilik

Viral mesajların, yanlış bilgilendirmelerin önüne geçmeyi hedefleyen WhatsApp, bu özellik sayesinde içeriği kolayca kontrol edebilmeni sağlıyor. Bunu da basit bir arama özelliği ekleyerek yapıyor.

Geliştiricilere göre mesajın içeriği WhatsApp’a iletilmiyor. Doğrudan web tarayıcıya aktarılıyor. Şirket mesaj içeriğini incelemiyor. Zaten mesajlar şifrelenmiş olarak gönderildiğinden WhatsApp’ın bunları filtreleme şansı olmadığını, kontrol işlemini bu özellik sayesinde kullanıcıların yapabileceğini ifade ediyorlar.

Web üzerinden arama yapma özelliği ABD, Birleşik Krallık, Brezilya, İrlanda, İspanya, İtalya ve Meksika’da sunuluyor. WhatsApp’ın en güncel sürümünün yüklenmesi gerekiyor. Bu özellik yakın bir zamanda Türkiye’de de kullanıma açılacak.

Bir diğer yeni özellik olan WhatsApp hareketli çıkartmaları denedin mi?

Konuyla ilgili düşüncelerini, varsa sorularını Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. AndroidListe‘den uygulama indir, Facebook sayfamızı takip et!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden görüntülü arama yapabilir ve arkadaşlarınla sesli mesajlarvideolar, resimler ve belgeler paylaşabilirsin. Yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin.

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram bağlantı geçmişi nasıl kapatılır?
Instagram bağlantı geçmişi nasıl kapatılır?

Tıkladığın bağlantıların, ziyaret ettiğin linklerin, Instagram’da belirli bir süre saklandığını biliyor musun? Dilersen Instagram bağlantı geçmişini kapatabilirsin. Bir nebze olsun takip edilmekten kurtulabilirsin. Nasıl yapılır öğrenmek ve daha fazlası için okumaya devam et!…

Tiktok AI Song özelliği Android’de nasıl kullanılır?
Tiktok AI Song özelliği Android’de nasıl kullanılır?

Kendi şarkılarını oluşturarak sosyal medyada farkını konuşturmak ister misin? TikTok AI Song özelliğiyle kendi şarkılarını besteleyip söyletebilir ve videolarında kullanabilirsin. Test aşamasındaki bu özellik neler getiriyor ve nasıl kullanılır keşfetmek için okumaya devam et…

Instagram uçtan uca şifreleme nasıl açılır?
Instagram uçtan uca şifreleme nasıl açılır?

Daha güvenli ve gizli bir şekilde sohbet etmek ister misin? Instagram uçtan uca şifreleme ile herhangi bir mesajlaşma uygulamasına gerek duymadan artık sohbet edebileceksin. Tek yapman gereken uçtan uca şifrelemeyi açmak. Nasıl etkinleştirilir öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram yapay zeka sohbeti nasıl oluşturulur?
Instagram yapay zeka sohbeti nasıl oluşturulur?

Sana tavsiyelerde bulunabilecek ve yeni fikirler keşfetmeni sağlayacak bir sohbet arkadaşı ister misin? Instagram yapay zeka sohbeti ile kimseye gerek duymadan birçok bilgi edinebilir, yeni şeyler keşfedebilir biraz da eğlenebilirsin. Nasıl mı, detaylar için okumaya devam et!…