Facebook Messenger Görüldü ve Yazıyor Kapatma Nasıl Yapılır?

messenger-görüldü

Birçok mesajlaşma uygulamasında olduğu gibi Facebook Messenger da görüldü ve yazıyor bilgilerini paylaşıyor. Messenger görüldü ve yazıyor sembollerini gizleyebilirsin. Gelen mesajı okuduğunu veya mesaja cevap yazmaya çalıştığını karşı taraf göremez. Web sürümünde ve uygulamada nasıl yapılır görmek için hemen oku!

Messenger’da yazışırken görüldü ve yazıyor bilgilerini doğrudan gizlemeni, açıp kapatmanı sağlayan bir özellik yok. Ancak Android’de ve bilgisayarında Messenger kullanırken yapacağın bazı hilelerle bu bilgileri gizleyebilirsin.

Messenger Görüldü ve Yazıyor Bilgisi Web Sürümünde Nasıl Gizlenir?

Doğrudan yapabileceğin bir seçenek olmadığı için üçüncü taraf yazılımlara ihtiyaç duyacaksın. Bilgisayarında Mesenger’ın web sürümü için kullanabileceğin bazı eklentiler var.

Chrome tarayıcı eklentileri arasında bu işi yaptığını söyleyen birçok eklenti var ve bir sürü tartışma da söz konusu.

Bunlardan iki tanesinden bahsedeceğiz. Her ne kadar geliştiricileri güvenlik ve gizlilik açısından sorun olmadığını söylese de dikkatli olmanda fayda var.

Unseen – Chat Privacy Eklentisi

İlk olarak Unseen – Chat Privacy eklentisinden bahsedelim. Chrome Web Mağazası’ndan eklentiyi indirip kurduktan sonra çeşitli seçenekler göreceksin.

messenger-görüldü

  • Görüldü bilgisini engelle
  • Teslim edildi bilgisini engelle
  • Son Görülme zamanını engelle
  • Yazıyor sembolünü engelle

gibi seçenekler sunuyor. Bunlardan Messenger görüldü bilgisini ve yazıyor sembolünü engelle seçeneklerini işaretle ve kimseye görünmeden mesajlaş.

Messenger Unread Eklentisi

İkinci olarak açık kaynak kodlu Messenger Unread eklentisini deneyebilirsin. Eklentiyi mağazadan indirip kur.

Eklenti, Messenger görüldü ve yazıyor bilgisini kapatmak için tasarlandığından ek bir seçenek sunmuyor ve doğrudan çalışmaya başlıyor.

Messenger’da Nasıl Çevrim Dışı Olunur?

Messenger’da okundu veya yazıyor bilgisinin paylaşılması önemsemiyor ancak aktif görünmek, son görülme zamanı bilgilerini paylaşmak istemiyorsan çevrim dışı olabilirsin.

Messenger’da çevrim dışı olmak için:

Uygulamayı aç. Profil resmine tıkladığında Ayarlar sayfası açılacak. Buradaki Aktif Durum seçeneğini kapalı konuma getir.

messenger-görüldü-kapatma

Artık Messenger’da aktif gözükmeyeceksin ve sen de arkadaşlarının aktiflik durumları hakkında bilgi alamayacaksın.

Unutma ki Facebook ve Messenger kullandığın bütün platformlarda (web, uygulama) aktif durumu kapatmadığın sürece tamamen çevrim dışı olamazsın.

Messenger Görüldü ve Yazıyor Bilgisi Uygulamada Nasıl Kapatılır?

Uygulamada böyle bir seçenek yok ancak bazı hilelere başvuracağız. Bu hileler sayesinde yazıyor simgesini kapatamazsan da görüldü bilgisini gizleyebilirsin. İki farklı yöntem var.

1. Yöntem: Bildirimler ile Mesajları Ön İzleme

Gelen mesajları hemen uygulamaya girip okumak yerine bildirimler sayesinde ön izleme yapabilir ve okuyabilirsin. Görüldü bilgisi de karşı tarafa iletilmemiş olur.

Bunun için profil resmine tıkla ve Ayarlar sayfasına gir. Bildirimler ve Sesler’e dokun, bildirim ön izlemeleri seçeneğini aç.

messenger-görüldü

Gelen mesajları ana ekranında veya kilit ekranında bildirimler halinde okuyabilirsin ve mesajı okuduğunda karşı tarafa iletilmez.

2. Yöntem: Uçak Modu:

Kimseye çaktırmadan mesaj okumanın bir yolu da uçak modunu kullanmak. Şu adımları izleyerek yapabilirsin.

messenger-görüldü-kapatma

Mesaj geldiğinde durum çubuğunu çekerek uçak modunu aktif hale getir. Daha sonra Messenger’ı aç ve mesajını oku. Mesajı okuduktan sonra Messenger’ı mutlaka kapat.

Telefonunda açık olan uygulama pencerelerini nasıl kapatıyorsan öyle yap. Bu sayede Facebook mesajı okuduğuna dair bilgi alamayacak ve karşı tarafa iletemeyecek.

Mesajları okuyup Messenger’ı kapattıktan sonra Uçak modundan çık ve telefonu her zamanki gibi kullanmaya devam et. Mesajları okuduğunu kimse bilmeyecek.

Messenger konuşma gizleme nasıl yapılır, biliyor musun?

Messenger görüldü ve yazıyor bilgisi gizleme ilgili düşüncelerini varsa sorularını Yorumlar kısmında paylaşabilirsin. AndroidListe‘den uygulama indir, Facebook sayfamızı takip et!

  1. Facebook Messenger

    Facebook Messenger

    Facebook Messenger SMS ve Facebook mesajlarını tek bir yerde toplayabileceğin ücretsiz bir iletişim uygulaması. Sesli ve görüntülü konuşabilir, bireysel veya grupça mesajlaşabilir, resimlerkonum bilgisi ve daha fazlasını paylaşabilir, hikayelere bakabilirsin.

  2. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden görüntülü arama yapabilir ve arkadaşlarınla sesli mesajlarvideolar, resimler ve belgeler paylaşabilirsin. Yüzlerce ifade, çıkartma ve GIF de kullanabilirsin

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …