Android Ekran Zaman Aşımı Sınırsız Yapma Şimdi Çok Daha Kolay

android-ekran-zaman-aşımı-sınırsız-yapma

Telefonunun ekranı hemen kapanıyor ve bu da seni rahatsız ediyor mu? Android ekran zaman aşımını sınırsız yapmaya ne dersin? Uyku ve ekran kilidi zaman aşımı ayarlarını değiştirebilirsin. Bu konuda sana yardımcı olacak uygulamalar kullanabilirsin. Nasıl mı, öğrenmek için okumaya başla!

Android Uyku ve Zaman Aşımı Ayarlarını Değiştirme

Tam telefonunda bir şeye odaklandığında bir anda ekranın kapanıp tekrar ekran kilidini açmak için PIN kodu girmek zorunda kalabilirsin.

Pek çok kullanıcı için can sıkıcı olan bu durumun amacı pil tüketimini azaltıp telefonun daha uzun süre çalışmasını sağlamak.

Ancak uyku ve ekran kilidi zaman aşımını bir dizi ayarla düzenleyebilir ve Android uygulamalardan destek alabilirsin. Detaylar için okumaya devam et.

Android’de Uyku ve Ekran Zaman Aşımı Nasıl Ayarlanır?

Telefonunu kullanırken ekranın daha uzun süre açık kalmasını sağlayabilirsin. Android sürümüne ve üreticiye bağlı olarak bunu Uyku veya Zaman Aşımı seçeneklerinden değiştirmek için:

1-Telefonun Ayarlar’ına gir.

2- Ekran bölümüne dokun.

android-ekran-zaman-aşımı-sınırsız-yapma

3- Uyku veya Zaman Aşımı seçeneğine tıkla.

android-ekran-zaman-aşımı-sınırsız-yapma

4- Açılan pencereden telefon ekranının ne kadar süre sonra (15 saniye ila 30 dakika) kapanacağını etkinleştir.

android-ekran-zaman-aşımı-sınırsız-yapma

Şarj Olurken Ekran Kapanmasın!

Telefonun sarj olurken ekranın kapanmasını önleyebilirsin. Bunu yapmak için telefonun Geliştirici Ayarları’nın açık olması gerekiyor.

Geliştirici Ayarları’nı açmak için Ayarlar > Telefon Hakkında > Derleme Numarası’na 7 kez bastığında açılacaktır.

Şarj olurken ekranın açık kalması için Ayarlar > Geliştirici Ayarları > Uyanık Kal veya Şarj Edilirken Açık Kal seçeneğini etkin hale getir.

android-ekran-zaman-aşımı-sınırsız-yapma

Android Ekran Zaman Aşımı Sınırsız Yapma Yolu ve En İyi Uygulamalar

Android ekran zaman aşımını sınırsız yapmanı sağlayan uygulamalar var. Bu konuda en iyi Android uygulamaları aşağıda bulabilir ve Androidliste’den indirebilirsin.

Caffeine ile nasıl yapacağına bakalım. Öncelikle uygulamayı indir ve kur. Uygulama çekmecesinde Caffeine’in simgesi (kahve fincanı) gözükmeyecek. Durum Çubuğu’na Hızlı Ayar olarak ekleyeceksin. Üreticilere göre özelleştirme seçenekleri değişse de şöyle yapabilirsin:

1- Ekranını yukarıdan aşağıya doğru çek, Durum Çubuğu’nu aç ve Düzenle’ye veya Kalem simgesine dokun.

android-ekran-zaman-aşımı-sınırsız-yapma

2- Caffeine simgesini bul ve durum paneline ekle.

android-ekran-zaman-aşımı-sınırsız-yapma

3- Simgeye dokunarak ekran zaman aşımı süresini ayarlayabilirsin. Sınırsız yapmak için sonsuz işareti çıkana dek bas.

android-ekran-zaman-aşımı-sınırsız-yapma

Android ekran zaman aşımını sınırsız yapmak çok da zor değilmiş. Android bölünmüş ekran nasıl kullanılır biliyor musun?

Konu ile ilgili farklı görüş veya önerilerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Muhteşem oyunlar ve öğreticiler için Android Hikayeler‘i hemen izle, AndroidListe‘den uygulama indirFacebook sayfamızdan bizi takip et.

  1. Caffeine

    Caffeine

    Caffeine uygulaması telefonunun ekranını belli bir süre uyanık, açık tutmaya yarayan kullanışlı küçük bir araç. Telefon ekranını 1 ile 60 dakika arasında açık tutabilen 5 seçeneğin yanı sıra süresiz açık kalmasını sağlayan sonsuz seçeneğine de sahip.

  2. Ekranımı Uyanık Tut

    Ekranımı Uyanık Tut

    Ekranımı Uyanık Tut uygulaması ekranın zaman aşımı süresini basitçe ayarlayabileceğin bir araç. İster durum çubuğundan istersen ekranına atayacağın kısayol aracılığıyla uyanık kalma süresini ayarlayabilirsin. Erkanın hiç kapanmamasını sağlayabilirsin.

  3. KinScreen

    KinScreen

    KinScreen, Android telefonun ekranın ne kadar süre açık kalacağını ayarlıyor. Kullanmadığın zaman ekranını otomatik olarak kapatıyor. El hareketleri ile ekranı açıp kapatmanı sağlıyor. Ekranın açık kalma süresini de ayarlayabilirsin.

  4. Wakey: Keep Your Screen Awake

    Wakey: Keep Your Screen Awake

    Android ekranını daha uzun süre açık tutmaya yarayan Wakey çeşitli özelleştirme seçenekleri sunuyor. Ekranın zaman aşımını ayarlamanın yanı sıra ekran parlaklığını da kontrol edebilirsin. Belirli uygulamalarda ekranın sınırsız açık kalmasını sağlayabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…