5 Stok Android Uygulamayı En İyi Alternatifleri ile Değiştirme Zamanı

stok-android-uygulama-alternatif

Android’in özgür dünyasını seviyor musun? Telefonuna öncenden yüklenen uygulamalardan sıkıldın mı? Cihazına ön yüklü olarak gelen stok Android uygulamalar yerine kullanabileceğin muhteşem alternatifler var. Hazır yüklü gelen bu uygulamalar yerine tercih edebileceğin en iyi uygulamaları görmek için hemen okumaya başla!

5 Stok Android Uygulama İçin Değişim Vakti

Android telefon ve tabletler önceden yüklenmiş, hazır uygulamalarla geliyor. Bunlardan bir kısmı üreticiler tarafından cihazlara yüklenen bloatware yani gereksiz uygulamalar.

Android’de önceden yüklenmiş uygulamalar (bloatware) nasıl kaldırılır, bahsetmiştik. Bugün ise stok Android uygulamalara alternatifler arayacağız.

Stok Android uygulamalar da telefonuna ön yüklü olarak geliyor. Bunlar Android için gerekli uygulamalar ancak daha işlevsel, kullanıcı dostu alternatifleri de yok değil.

Stok Android Uygulamalar İçin En İyi 5 Alternatif

Günlük hayatında çok sık kullandığın stok Android uygulamalar yerine harika alternatif tavsiyelerimiz olacak. Buradaki en iyi alternatifler, performans ve kullanılabilirlik açısından daha iyi sonuçlar almanı sağlayacak.

Web tarayıcı olarak Chrome yerine Brave Browser’ı kullanabilirsin.

Dahili medya oynatıcın yerine her türlü videoyu ve sesi oynatabilen VLC Player’ı düşünebilirsin.

Galeri uygulaması olarak Google Fotoğraflar yerine Piktures’i tercih edebilirsin.

Dosya Yöneticisi uygulaması, dosyalarına göz atmanı sağlayan bir başka alternatif.

Yol tarifi almak için kullandığın Google Haritalar’a en iyi alternatif Yandex Haritalar.

Stok Android uygulamalara en iyi 5 alternatifi aşağıda bulabilirsin. uygulamaları aşağıda seni bekliyor. Google Asistan ile telefon kilitleme nasıl yapılır biliyor musun?

Konu ile ilgili farklı görüş veya önerilerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. AndroidListe‘den uygulama indir, yepyeni oyunlar keşfetmek için Android Hikayeler‘e göz at. Facebook sayfamızdan bizi takip et.

  1. Brave Browser: Fast AdBlock

    Brave Browser: Fast AdBlock

    Brave Browser, İnternet’te güvenli bir şekilde reklamsız olarak gezinmeyi vadediyor. Tarayıcı pop-up reklamları, üçüncü taraf çerezleri ve izlenmeni engelliyor. Pil tasarrufu ve kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlıyor. Daha fazla gizlilik seçeneği sunuyor.

  2. VLC for Android

    VLC for Android

    Farklı platformlardan tanıdığın açık kaynak kodlu ve ücretsiz medya oynatıcı VLC for Android uygulaması oldukça kullanışlı. Tüm video ve ses formatlarını kolaylıkla oynatabilirsin. Resim içinde resim, alt yazı ve İnternet’ten canlı yayın izleme desteği de var.

  3. Piktures - Beautiful Gallery

    Piktures – Beautiful Gallery

    Alternatif galeri uygulaması Piktures, fotoğraflarına bakmanı kolaylaştırıyor. Takvim görünümü sayesinde fotoğrafları tarih ve saate göre sıralıyor. Galeriyi kilitleme, fotoğraf gizleme, buluta yedekleme, resim düzenleme, video oynatma ve belgeler için OCR desteğiyle öne çıkıyor.

  4. Dosya Yöneticisi

    Dosya Yöneticisi

    Ücretsiz olan Dosya Yöneticisi uygulamasıyla Android dosya ve klasörlerine göz atabilirsin. Basit, kullanımı kolay arayüzü ve bulut desteğiyle ihtiyaçlarına cevap verecek. SD karta erişim sağlayabilir, kes-kopyala-yapıştır özelliklerini kullanabilir, yeni dosya oluşturabilirsin.

  5. Yandex.Maps

    Yandex.Maps

    Yandex Haritalar, özellikle büyük şehirlerde İnternet’e ihtiyaç duymadan dilediğin adresi gösteriyor. Trafik durumunu, en kısa mesafeyi gösteriyor. Yakın çevrende bulunan işletmeler ve mekanlar hakkında detaylı bilgiler sunuyor. Gideceğin yere kolaylıkla gitmen için yol tarifi yapıyor.

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…

Instagram Keşfet sayfasına nasıl çıkılır?
Instagram Keşfet sayfasına nasıl çıkılır?

Daha fazla kişi tarafından takip edilmek ve beğenilmek istiyorsan bunun yolu Instagram Keşfet sayfasından geçiyor. Peki ama gönderilerinin Keşfet’e çıkması için ne yapmalısın? Bu rehberde işine yarayacak temel ipuçlarını paylaşacağız. Detayları öğrenmek için okumaya devam et!…

TikTok ekran süresi sınırları nasıl ayarlanır?
TikTok ekran süresi sınırları nasıl ayarlanır?

Ekran başında fazlaca zaman geçirdiğini mi düşünüyorsun ya da çocuğunun daha kontrollü vakit geçirmesini mi istiyorsun? TikTok ekran süresi sınırlarını ayarlamana imkan tanıyor. Daha makul sürelerde uygulamayı kullanmanı sağlayacak bu özelliği keşfetmek için okumaya devam et!…