Android’de Bir Resmin Arka Planını Silme Nasıl Yapılır?

bir-resmin-arka-planını-silme

Bir fotoğrafın veya resmin arka planını silmek mi istiyorsun? Bir resmin arka planını kaldırma konusunda Android etkili çözümler sunuyor. En iyi arka plan silme uygulamaları arasından 5 tanesini seçtik. Ayrıca Arka Plan Silici uygulamasını nasıl kullanacağını öğrenmek için hemen oku!

Bir Resmin Arka Planını Silme ve 5 Muhteşem Android Uygulama

Bazı fotoğraflarının arka planını silmek veya değiştirmek isteyebilirsin. Galerindeki resimleri veya çektiğin fotoğraflarını kolayca Android cihazında düzenleyebilirsin.

Tüm ihtiyacın olan resmin arka planını silebilecek bir uygulama. Kullanabileceğin en iyi 5 Android uygulamasını ve bu uygulamalardan biri olan Arka Plan Silici’yi nasıl kullanacağını öğrenmek için okumaya devam et!

Bir Resmin Arka Planı Nasıl Silinir?

Arka Plan Silici uygulamasını kullanarak fotoğraflarda arka planı nasıl silebileceğini bakalım.

1- Uygulamayı aç. Load a Photo seçeneğine tıklayarak bir resim galerinden bir resim yükle.

bir-resmin-arka-planını-silme

2- Crop sayfasında resimde kırpma yapmak istersen okları kullanarak yap Done düğmesine dokunarak işlemi tamamla.

bir-resmin-arka-planını-silme

3- Eraser sayfasında silme işlemini yapacağız. Burada arka plan silme için kullanabileceğin 4 seçenek var.

bir-resmin-arka-planını-silme

a. Extract aracında seçeneğin belirli alanları Keep ile koruyabilir, Remove ile kaldırabilirsin. Remove seçeneği görselin sınırlarını otomatik olarak bulacak.

b. Auto ile otomatik bir şekilde dilediğin yeri kaldırabilirsin.

c. Magic, silme işlemini kolaylaştırıyor.

d. Manuel ile kendin elle istediğin yeri silebilirsin.

e. Cursor offset ile imlecin kaydırma yerini ayarlayabilirsin.

f. Marker Size ise imlecin büyüklüğüne karar vereceksin.

4- Magic aracına tıkla ve resimde bırakmak istediğin kısmın etrafında gezdir. Otomatik olarak resmin kenarlarını algılayacak ve diğer kısımları silecek. Silmeyi tamamladıktan sonra Done düğmesine dokun.

5- Smoothe Edge sayfasından kenarları 0 ila 5 arasında yumuşat ve kaydetmek için Save düğmesine dokun.

bir-resmin-arka-planını-silme

6- Finish diyerek işlemi tamamla veya sayfada sunulan seçenekleri yap.

bir-resmin-arka-planını-silme

Android İçin En İyi Arka Plan Silme Uygulamaları

Uygulamalar kullanım açısından birbirine benziyor. Fotoğraflarda arka planı kaldırmak için kullanabileceğin en iyi Android uygulamaları listeledik.

Listemizdeki uygulamalara göz atıp sen de bir resmin arka planını silebilirsin. Ayrıca 2019’un en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları listemizi de incelemeyi unutma! Konu ile ilgili farklı görüş veya önerilerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sayfamızdan uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. Arka Plan Silici

    Arka Plan Silici

    Arka Plan Silici, basit ama güçlü bir fotoğraf düzenleme aracı. Telefon veya tablet ekranına birkaç dokunuşla herhangi bir resmin arka planını kolayca kaldırabilirsin. Arka plan resimlerini kaldırmak için 4 farklı fırçayı kullanabilirsin.

  2. Nihai Arka Plan Silgisi

    Nihai Arka Plan Silgisi

    Fotoğraf arka plan kaldırma konusunda oldukça iddialı olan Nihai Arka Plan Silgisi basit ve kullanışlı araçlar sunuyor. Dokunduğun yeri hemen büyüterek silme işlemini kolaylaştırıyor. Arka planı kaldırdıktan sonra JPG ve PNG olarak kaydedebilirsin.

  3. Adobe Photoshop Mix

    Adobe Photoshop Mix

    Adobe Photoshop Mix, iki farklı fotoğrafı birleştirerek tek bir resim haline getirmeni sağlayan bir düzenleme aracı. Haliyle resimlerdeki istenmeyen arka planları da temizleyebilirsin. Kontrast, netlik, doygunluk ve pozlama gibi ayarlar da yapabilirsin.

  4. PhotoLayers~Fotomontaj, Silgi

    PhotoLayers~Fotomontaj, Silgi

    PhotoLayers, bir resmin arka planını silerek bu resmi yeni bir zemin üzerine oturtmanı sağlıyor. Böylelikle inanılmaz foto montajlar yapabilirsin. Otomatik araçları sayesinden gereksiz kısmı kolayca resimlerinden silebilirsin.

  5. TouchRetouch

    TouchRetouch

    Ücretli bir uygulama olan Touchretouch ile birkaç basit dokunuşla fotoğraflarını mahveden her detayı silebilirsin. Kablolar, insanlar, eşyalar, yazılar, lekeler ve çok daha fazlasını fotoğraflarından kolaylıkla kaldırabilir, temiz bir görünüm elde edebilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…