Android’de Instagram Karanlık Mod (Koyu Tema) Nasıl Açılır?

instagram-karanlık-mod-nasıl-açılır

Instagram’da koyu tema artık mümkün. Instagram karanlık mod nasıl açılır soruna, cevap Android 9 ile geliyor. Ancak dark mode, Android 9 veya 10 olmayan telefonlarda bile kullanılabiliyor. Çözüm ise Dark Mode uygulaması ile geliyor. Daha fazlasını öğrenmek için hemen oku!

Instagram Karanlık Mod Nasıl Açılır?

Dark mode, yani karanlık mod, koyu tema veya gece modu olarak adlandırılan bu özellik, YouTube, Twitter, Facebook Messenger derken şimdi de Instagram’da!

Geceleri rahatsız eden parlaklığın kısılması, gözlerinin dinlenmesi ve batarya tasarrufu için geliştirilen bu modu sen de kullan.

Uygulamada koyu tema tüm kullanıcılara henüz açık değil. Android 9.0 ve üzeri bir telefona sahipsen kullanma şansın var. Ancak telefonun bu sürümlerle uyumlu olmasa bile koyu temaya geçiş sağlayabilirsin. Nasıl kullanacağına bakalım.

Instagram Karanlık Mod Android Sürümüne Göre Nasıl Açılır?

Öncelikle telefonun özelliklerini kullanarak koyu temayı etkinleştirebilirsin. Android sürümlerine göre karanlık modu açmak için aşağıdaki adımları uygula.

Android 10:

instagram-karanlık-mod-nasıl-açılır

Android 10 bir telefonun varsa

1-Ayarlar’ı aç.

2-Ekran bölümüne gir.

3- Ekran ayarlarından Koyu Tema’yı seç.

Android 9:

instagram-karanlık-mod-nasıl-açılır

Android 9 bir telefonun varsa

1-Ayarlar’ı aç.

2- Erişebilirlilik bölümüne gir.

3- Ekran bölümünde Koyu Tema’yı veya Rengi Tersine Çevir’i aç.

Bonus: Android 9 ve Üzeri

Android 9 ve üzeri bir telefonun varsa telefonunun durum çubuğundan Gece Modu’nu açarak telefonunu ve Instagram’ı koyu temada kullanabilirsin. İstersen Ayarlar bölümünde Gece Modu diye arama yapıp da bulabilirsin. Bu ayar telefon üreticilerine göre değişebilir.

Instagram’da Karanlık Mod Nasıl Açılır?

Instagram uygulamasını kullanarak da karanlık modu açabilirsin. Beta kullanıcısı olmalısın ve telefonun Android Pie 9.0 ve üzeri ise aşağıdaki adımları izle:

1- Uygulamayı aç.

2- Ayarlar’a git.

3- Temalar’a dokun.

4- Koyu temayı seç.

Uygulama Yardımıyla Instagram Koyu Tema Nasıl Açılır?

Cihazın yukarıda saydığımız özellikleri desteklemiyorsa yine de Instagram’ı koyu tema ile kullanma şansın var. Dark Mode uygulaması ile kolayca yapabilirsin.

Dark Mode uygulamasını nasıl kullanacağına bakalım:

instagram-karanlık-mod-nasıl-açılır

1-Uygulamayı sitemizden indirip telefonuna kur.

2- Uygulamayı aç.

3- Ana ekranda Day (Gündüz), Night (Gece) ve Auto (Otomatik) olmak üzere üç tane seçenek göreceksin. Karanlık modu açmak için Night Mode seçeneğine dokun. Telefonunla birlikte Instagram’da koyu temaya geçecek.

instagram-karanlık-mod-nasıl-açılır

Instagram karanlık mod nasıl açılır soruna pratik cevaplar sunduk. Hiç WhatsApp karanlık modu denedin mi? Konu ile ilgili farklı görüş veya önerilerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sayfamızdan uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. Dark Mode

    Dark Mode

    Android’inde karanlık modu yani koyu temayı kullanmak isteyenler için Dark Mode pratik çözüm sunuyor. Pek çok telefonla uyumlu çalışıyor. Karanlık moda geçişi ve bu moddan çıkışı birkaç basit tıklamayla yapabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…