Facebook Messenger Çalışmıyor mu, İşte 10 Çözüm Yolu!

facebook-messenger-çalışmıyor

Hızlı iletişim için Facebook Messenger’ı mı tercih ediyorsun? Ama bazen Facebook Messenger çalışmıyor ise çözümsüz değilsin. Severek kullandığın uygulamadaki sorunları kendin kolayca giderebilir ve sohbetlerine kaldığın yerden devam edebilirsin. Sık karşılaşılan sorunları ve çözüm yollarını öğrenmek için hemen okumaya başla!

Facebook Messenger Çalışmıyor: 3 Sorun ve 10 Çözüm 

Facebook, bağımsız bir mesajlaşma uygulamasına sahip: Facebook Messenger. Facebook hesabın ile kolayca kullanabiliyorsun.

Her ne kadar gelişmiş pek çok özellik sunsa da zaman zaman sorunlar çıkabiliyor. Haliyle de Facebook Messenger çalışmıyor. En sık karşılaşılan sorunlara ve çözüm yollarına bakalım.

Sorun 1: Dünya Genelinde Facebook Messenger Çalışmıyor

Türkiye’de ve dünya genelinde bir hizmet kesintisi veya sorun olup olmadığını öğrenmek için DownDetector sitesine bak. Hizmet kesintisi yaşanıyorsa bekleyebilir veya şu çözümleri deneyebilirsin:

Çözüm 1: Facebook Messenger Web’i dene. Bunun için telefonunun web tarayıcısını aç ve Messenger web sitesine gir. Masaüstü Sitesi seçeneğini tarayıcının ayarlarından etkinleştir. Hesap bilgilerin ile giriş yapmayı dene.

Çözüm 2: Facebook web sayfasını dene. Bunun için telefonun web tarayıcısından hesap bilgilerin ile Facebook sayfasına girmeye ve mesaj atmaya çalış.

Çözüm 3: Facebook Messenger Lite sürümünü dene. Bağlantı sorunlarını, Messenger Lite sürümünün çabuk aştığı kullanıcılar tarafından söylenmekte. Sen de herhangi bir kesinti durumunda bu sürümü deneyebilirsin.

Sorun 2: Facebook Messenger Mesajları Açılmıyor veya Kayboldu

Yanlışlıkla sohbet mesajların silindi mi veya biranda hepsi kayboldu mu? Silinen mesajların için de deneyebileceğin çözümler var.

Çözüm 1: Telefonun tarayıcısından Masaüstü Sitesi seçeneğini etkinleştirerek Facebook sayfana giriş yap. Mesajlar’a tıkla. En alttaki Arşivlenmiş Mesajlar seçeneğini kontrol et.

Çözüm 2: Masaüstü Sitesi seçeneği etkinleştirilmiş telefonundaki web tarayıcıdan Facebook sayfana gir. Ayarlar > Facebook Bilgilerin > Bilgilerini İndir > Mesajlar seçeneğini işaretleyip Dosya Oluştur ve ardından indir.

Kayıp mesajlarını bulmaya çalış ancak arşivlenen mesajlar için önceden bu seçeneği etkinleştirmiş olman gerekiyor.

Çözüm 3: Alternatif olarak bilgisayarında veya telefonunda bir veri kurtarma programı yardımıyla silinmiş mesajlarını geri getirmeyi de deneyebilirsin.

Sorun 3: Android’de Facebook Messenger Açılmıyor

Messenger açılmıyor, mesaj atmıyor veya çalışmayı durdurdu ise neler yapabileceğine bakalım.

Çözüm 1: Android sürümünü kontrol et. Bunun için Ayarlar > Telefon Hakkında > Sistem Güncellemeleri’ne bak, yeni güncelleme varsa yap.

Çözüm 2: Ayarlar > Uygulamalar ve Bildirimler > Tüm Uygulamaları Gör > Messenger > Depolama yolunu takip et. Verileri Temizle ve Önbelleği Temizle seçeneklerine dokun.

Çözüm 3: Google Play Store’a gir. Uygulamalarım ve Oyunlarım seçeneklerinden güncellemeleri kontrol et. Messenger için güncelleme varsa hemen yükle.

Çözüm 4: Ayarlar > Uygulamalar ve Bildirimler > Tüm Uygulamaları Gör > Messenger sayfasında Kaldır’a dokun. Play Store’a gidip uygulamayı tekrar kur.

Facebook Messenger çalışmıyor ise neler yapabileceğinden bahsettik. Instagram çalışmıyor mu neler yapabileceğini oku. Konu ile ilgili farklı görüş veya önerilerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sayfamızdan uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. Facebook

    Facebook hesabını mobil olarak yönetebilir, profilini güncelleyebilirsin. Resimler ve videolar paylaşabilir, arkadaşlarına göz atabilir, bildirimler alabilirsin. Tüm ağını takip edebilir, beğenebilir, yorum yazabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…