Facebook Yüz Tanıma Kapatma Nasıl Yapılır?

facebook-yüz-tanıma-kapatma

Facebook seni yüzünden tanıyor, bulunduğun tüm fotoğrafları yakalayabiliyor. Ama gizliliğinden endişe ediyorsan Facebook yüz tanıma kapatma zor değil. Facebook’ta yüz tanıma ile kişi bulmayı sağlayan bu teknoloji bir öcü mü yoksa çok faydalı bir araç mı öğrenmek için hemen oku!

Facebook Yüz Tanıma Kapatma Gizliliğin İçin Şart mı?

Kısa bir süre önce bir uyarı mesajıyla birlikte Facebook yüz tanıma özelliğini kullanıcılarına duyurdu. Bu özellik, %3’lük bir yanılma payıyla çalışıyor. Bu başarı, beraberinde bazı tartışmaları da getirdi.

Facebook, yeni bir skandala daha mı imza atıyor yoksa gerçekten çok faydalı bir özellik mi sunuyor, sen karar ver!

Facebook Yüz Tanımanın Avantajları

Öncelikle avantajlarına bakalım. Unutmuş olduğun fotoğraflarını yeniden bulabilirsin. Rastlantı sonucu yer aldığın veya bir kenarda kaldığın fotoğrafları keşfedebilirsin.

Özellikle görme güçlüğü çekenlerin fotoğraftakilerin kimler olduğunu tanımasına yardımcı olabilir.

Fotoğrafın kullanılarak sahte bir hesabın açılmasını önleyebilir. Arkadaşların veya arkadaşlarının arkadaşları arasında olmayan biri senin olduğun bir fotoğraf paylaşırsa haberin olacak. Güvenlik sorunu oluşmadan engelleyebilirsin.

Facebook Yüz Tanımanın Dezavantajları

Gizliliğe önem veriyorsan biraz can sıkıcı olabilir. Çünkü her fotoğrafta kim olduğun hemen etiketlenecek ve fotoğraflara bakanlar seni öğrenecek.

Fotoğraflarda sürekli etiketlenmek, Facebook’un seni adım adım izlediği hissini uyandırabilir.

Kişisel bilgilerinin üçüncü taraflarla paylaşılmadığı belirtilse de özel bilgilerinin arasında artık yüz fotoğrafın da olacak. Kimliğin daha belirgin hale gelecek.

Facebook Yüz Tanıma Nasıl Kapatılır?

Avantaj ve dezavantajlarını düşündükten sonra Facebook yüz tanıma özelliği kapatabilir veya kullanmaya devam edebilirsin. Yeni üyelere yüz tanımanın etkin olup olmayacağı soruluyor ancak eski bir kullanıcı isen bunu iki türlü yapabilirsin.

A. Facebook Web Sitesi ile

1- Facebook sitesine giriş yap.

2- Sağ üst köşedeki ters üçgene tıklayarak açılır menüden Ayarlar’a gir.

facebook-yüz-tanıma-kapatma

3- Genel bölümünde Yüz Tanıma sekmesine tıkla.

facebook-yüz-tanıma-kapatma

4- Uyarıları okuduktan sonra Kapalı Tut’a tıklayarak kapatabilir veya ’a tıklayıp etkinleştirebilirsin.

facebook-yüz-tanıma-kapatma

5- Buradaki Hayır veya Düzenle’ye tıklayarak ayarlarını yine değiştirebilirsin.

facebook-yüz-tanıma-kapatma

B. Facebook Uygulaması ile

1- Facebook (normal veya Lite sürüm) uygulamanı aç.

2- Sağ taraftaki menü sekmesine tıkla.

facebook-yüz-tanıma-kapatma

3- Ayarlar’a dokun.

facebook-yüz-tanıma-kapatma

4- Gizlilik bölümünden Yüz Tanıma’ya tıkla.

facebook-yüz-tanıma-kapatma

5- Buradaki soruya Evet diyerek bu özelliği açabilir veya Hayır diyerek kapatabilirsin.

facebook-yüz-tanıma-kapatma

Facebook yüz tanıma kapatma bu kadar kolay. Facebook’tan telefon numarası kaldırma nasıl yapılır, biliyor musun? Konu ile ilgili farklı görüş veya önerilerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sayfamızdan uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. Facebook

    Facebook

    Facebook hesabını mobil olarak yönetebilir, profilini güncelleyebilirsin. Resimler ve videolar paylaşabilir, arkadaşlarına göz atabilir, bildirimler alabilirsin. Tüm ağını takip edebilir, beğenebilir, yorum yazabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…