İnternetsiz WhatsApp Kullanımı: Android’de İnternetsiz Mesaj Gönder

 internetsiz-whatsapp-kullanımı

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, normalde İnternet üzerinden çalışıyor. Verilerin veya Wi-Fi ile bağlanabilirsin. Ancak İnternetsiz WhatsApp kullanımı için yapabileceklerin var. Verileri çokça tüketmeden Wi-Fi ağı olmasa da mesajlaşmaya devam edebilirsin. Neler yapabileceğin öğrenmek için hemen okumaya başla!

İnternetsiz WhatsApp Kullanımı için Deneyebileceğin 4 Yöntem

WhatsApp’ı kullanmayan yok gibi ama İnternet olmayınca mesajlaşmak zor. Ancak imkansız değil. Bugün kesintisiz bir sohbet için kullanabileceğin yöntemleri ele alacağız.

Bu yöntemleri kullanırken biraz İnternet hızından feragat etmen veya dosyalarını daha sonra göndermen gerekebilir. Kimi hallerde GSM operatörün sonradan ücretlendirme yapabilir.

İnternetsiz WhatsApp Nasıl Kullanılır?

İnternetsiz WhatsApp kullanımı için deneyebileceğin yöntemleri tek tek ele alalım. Hangisinin işe yarayacağı operatörüne, hattına ve telefonuna göre değişebilir.

1- Yeni Bir SIM Kart Al

internetsiz-whatsapp-kullanımı

ChatSim, WhatsApp başta olmak üzere diğer mesajlaşma uygulamaları ile çalışan bir SIM kartı. SIM kartını telefonuna takar gibi ChatSim kartını da takacaksın.

Dünyanın neresinde olursan ol, yerel operatör ağlarıyla iş birliği yaptığında ek roaming ücreti ödemeden abonelik şekline göre WhatsApp üzerinden mesajlaşabilir, görüntülü ve sesli arama yapabilirsin.

Yıllık bir ücret karşılığında kendi web sitesinden ya da Türkiye’deki resmi dağıtıcılarından satın alabilirsin.

2- WhatsApp Bluetooth Messenger

internetsiz-whatsapp-kullanımı

WhatsApp’ı bluetooth üzerinden kullanmayı sağlayan bu üçüncü parti uygulamayı sitemizden indirebilirsin.

Kısa mesafeli yani bluetooth çekim alanı ile sınırlı kullanabileceğini ve uygulamayı indirmek için de İnternet’e ihtiyaç duyacağını unutma.

3- Yoga VPN ile WhatsApp Kullan

internetsiz-whatsapp-kullanımı

İnternet hızı konusunda yavaş kalsa da VPN ile İnternetsiz WhatsApp kullanabilirsin. Hattına İnternet kullanımının tanımlı olduğundan emin ol. Paketin veya veri hakkın bitmiş olabilir, bu sorun değil. Ancak daha önce Yoga VPN’yi indirmediysen yine İnternet’e ihtiyacın olacak.

1- Ayarlar > Diğer > Hücresel Ağlar > Erişim Noktası Adları bölümünde mobil operatörünün APN’sinin doğruluğunu kontrol et.

2- Yoga VPN uygulamasını açmadan önce Wi-Fi kapalı ve mobil veri ise açık olmalı. Bakiyenin veya kullanım hakkının bitmiş olduğundan emin ol.

3- Yoga VPN uygulamasını aç ve VPN bağlantısını başlat. Bağlantı gerçekleştiğinde ekranın üstünde bir anahtar simgesi göreceksin.

4- Quick Launch bölümünden WhatsApp’ı seç ve kullanmaya başla.

4- Bir APN Hilesi Kullan

internetsiz-whatsapp-kullanımı

Bu yöntem küçük hileye dayanıyor. Yeni bir APN oluşturacağız. Aşağıdaki adımları takip et. An itibariyle telefonunda İnternet olmasa bile hattının İnternet kullanımına açık olduğundan emin ol.

1- Ayarlar > Mobil (Hücresel) Ağ > Erişim Noktası Adları bölümüne git.

2- Burada yeni APN ekle seçeneğine gir.

3- İstenen bilgileri şöyle doldur:

  • Ad: WhatsApp
  • APN: internet
  • Proxy: 127.0.0.01
  • Bağlantı noktası (port): 8080

4- Kaydettikten sonra yeni oluşturduğun APN’yi etkinleştir ve WhatsApp’ı kullan.

Operatörünün bu yeni APN ile yaptığın işlemlerden dolayı daha sonra ücret alabileceğini unutma.

İnternetsiz WhatsApp kullanımı için deneyebileceğin yöntemlere değindik. WhatsApp çevrimiçi durumu nasıl gizlenir, biliyor musun? Konu ile ilgili farklı görüş veya önerilerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sayfamızdan uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. WhatsApp Bluetooth Messenger

    WhatsApp Bluetooth Messenger

    WhatsApp Bluetooth Messenger sayesinde sevdiğin mesajlaşma uygulamasını mobil verilerini yemeden Wi-Fi ağına veya İnternet’e bağlanmadan kullanabilirsin. WhatsApp’ı sadece kısa mesafeler için kullanabilirsin. Çekim alanı bluetooth kapasitesiyle sınırlı.

  2. Yoga VPN - Free Unlimited & Secure Proxy & Unblock

    Yoga VPN – Free Unlimited & Secure Proxy & Unblock

    Yoga VPN, tek dokunuşla özgür bir İnternet ortamına girmeni sağlayan bir araç. Tamamen ücretsiz uygulama ile anonim olarak sörf yapabilir, gizliliğini kullanabilirsin. Hatta veri tasarrufu yapıp faturalarını düşürebilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…