Android Ses ve Ses Kalitesini Arttırma Nasıl Yapılır?

android-ses-ve-ses-kalitesini-arttırma

Attractive young woman lying on sofa and listening music

Bangır bangır müzik dinlemek istiyor ama Android’inden istediğin sonucu bir türlü alamıyor musun? Android ses ve ses kalitesini attırmanın yollarını dene. Nasıl mı yapacaksın? Bazı ayarları değiştirecek ve en iyi ses yükseltici uygulamaları kullanacaksın. Daha fazlasını öğrenmek için hemen oku!

Android Ses ve Ses Kalitesini Arttırmanın 5 Yolu

Bazı Android cihazların sunduğu ses seviyesi ve ses kalitesi tatmin edici olmuyor. Kimi zaman bu tarz durumlar yanlış ayarlardan veya uygun uygulamalar seçilmediğinden olabiliyor.

Android ses ve ses kalitesini arttırma elbette mümkün. Android ses yükseltme alanında geliştirilmiş uygulamaları ve yöntemleri deneyerek daha keyifli müzik dinlemek mümkün.

1- Ayarlarını Kontrol Et

android-ses-ve-ses-kalitesini-arttirma

Telefonunda yapacağın bazı ayarlamalar sesi yükseltebilir. Bu her telefon için geçerli olmayabilir.

Öncelikle Rahatsız Etme Modu’nun kapalı olduğundan emin ol. Bunun için Ayarlar > Ses ve Titreşim > Rahatsız Etmeyin seçeneğinin kapalı olduğundan emin ol.

Yine Ses Ayarları bölümünden Medya Sesi Düzeyi seçeneğini arttırmayı unutma!

Bluetooth açık ise ses kalitesini etkileyebilir. An itibariyle bluetooth kullanmıyorsan kapat. Doğrudan bildirim panelini aşağıya çekip bluetooth ayarlarına erişebilirsin.

Samsung, Xiaomi, Xperia, HTC gibi markalar ek ses ayarlarına erişmene izin verir, bunları kontrol et.

2- Yeni Bir Müzik Çalar İndir

android-ses-ve-ses-kalitesini-arttirma

Yerleşik müzik çalar uygulaman pek güncel olmayabilir veya ses kalitesin konusunda yeterli olmayabilir. Haliyle kısık sesle ve düşük kalitede müzik dinlemek zorunda kalabilirsin.

MX Player gibi bir oynatıcı kullanabilirsin. %200 oranında ses arttırmayı vadediyor. Android ses yükseltme için uygulamanın Ayarlar > Ses seçeneğine gir ve Ses Yükseltme kutucuğunu işaretle. Ardından Ayarlar > Dekoder > HW + dekoder (yerel) kutucuğunu seç.

3- Ses Yükseltici Uygulama Kullan

android-ses-ve-ses-kalitesini-arttirma

Hoparlörlerinin biraz sınırlarını zorlamak ister misin? Ses yükseltici uygulamalar hoparlörlerinden maksimum sesi alabilmek üzere tasarlanmıştır.

Kimi hallerde ses yükselirken gürültü artışı olduğu veya zamanla hoparlörde sorunlar oluştuğu kullanıcılarca ifade ediliyor, dikkatli kullanmanda fayda var.

Volume Booster GOODEV varsayılan ses düzeyini %60 varan bir artış vadediyor.

4- Ekolayzır Kullan

android-ses-ve-ses-kalitesini-arttirma

Genelde Android varsayılan bir ses kalitesini benimser ve birçok cihaz kullanıcıya müdahale şansı tanımaz. Ancak özelleştirilebilen ekolayzır ses ayarları, müzik kalitesinde artış veya daha keyifli bir dinleme sağlayabilir.

Donanımına müdahale edemese de var olandan en iyi kalitede ses almanı bir dizi ayarla sağlayabilirsin. Bunun için Music Volume EQ – Equalizer & Booster kullanabilirsin.

5- Ses Çıkışlarını Kontrol Et

android-ses-ve-ses-kalitesini-arttirma

Telefon kılıfının ses çıkışını kapatmadığından emin ol. Ayrıca çıkışlardaki kir ve tozları temizle.

Kulaklık girişlerini kontrol et, kir ve tozdan arındır. Ayrıca kulaklık jaklarını da temizle. Kulaklığın eskimiş ise değiştirme zamanı gelmiş olabilir. Kaliteli bir kulaklık kullanmak, daha iyi bir sonuç almanı sağlar.

2019’un en iyi müzik uygulamalarını biliyor musun? Android ses ve ses kaliteni arttırma ile ilgili farklı yöntemleringörüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sayfamızdan uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. MX Player

    MX Player

    MX Player, cihazınızın tüm özelliklerini kullanarak filmleri yüksek kalitede gösterebilmenin yanı sıra en iyi kalitede müzik de çalabilen bir oynatıcı. Uygulamanın kullandığı yeni h/w dekoder daha iyi ses kalitesinin elde edilmesine yardımcı oluyor.

  2. Volume Booster GOODEV

    Volume Booster GOODEV

    Volume Booster GOODEV, kulaklığının ve hoparlörünün sesini yükseltmeye yarayan basit ve kullanışlı bir araç. Donanımının varsayılan değerlerini zorlayan uygulamada ses yüksekliğini ayarlayabilir, maksimum seviyeye getirebilirsin.

  3. Music Volume EQ + Bass Booster

    Music Volume EQ + Bass Booster

    Music Volume EQ, ekolayzır özelliği sayesinde Android cihazların ses kalitesini arttırmaya yönelik bir uygulama. 5 bantlı ekolayzır, 9 özel ön ayar, ana ekranda mini araç, 2 tema ve çok daha fazlasını sunuyor. Basları hissetmek için birebir.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…