Facebook Veri Tasarrufu için 3 Harika İpucu

facebook-veri-tasarrufu

Facebook uygulamasını kullanıyorsun ama İnternet’in çabuk mu bitiyor? Üzülme, işte sana Facebook veri tasarrufu için 3 harika ipucu, öğrenmek için okumaya başla!

Facebook, 2,5 milyara yaklaşan kullanıcı sayısıyla devasa bir ağ. Kullanmayan yok gibi. Bu durumda sen de Facebook uygulamasını kullanıyorsun. Ancak verilerinin, İnternet kotanın, hızlıca tükenmesini istemiyorsun. Tam da bu konuda sana yardımcı olmak için Facebook veri tasarrufu sağlayan harika ipuçları hazırladık.

Facebook Veri Tasarrufu Sağlayan 3 Şahane İpucu

Facebook’a yüklenen fotoğraf ve videolar arasından istediklerini görüntülerken dikkatli olmalısın. Facebook veri tasarrufu yaparak daha çok video ve fotoğraf izleyebilir, kotanı mantıklı kullanabilirsin.

Adeta Facebook’a veri diyet yaptıracağın ipuçları neler şimdi inceleyelim.

Facebook Veri Tasarrufu İpuçları

Facebook veri tasarrufu nasıl yapılır adım adım aktaracak hatta mobil cihazını rahatlatacak bir uygulamadan da bahsedeceğiz. Facebook kullanırken bu ipuçları es geçme.

İpucu 1: Facebook Veri Kullanımını Azalt

Veri tasarrufu konusunda ilk atman gereken adımı anlatalım. Eğer sıkça bir şeyler paylaşıyorsan gereksiz veri tüketiminin önüne geçmelisin. Bunun için birkaç ayar yapalım.

1-Uygulamayı aç. Sağ taraftaki menü simgesine dokun, Ayarlar ve Gizlilik’e tıkla.

facebook-veri-tasarrufu

2- Ayarlar’da Medya ve Kişiler sekmesini bul. Videoları HD Olarak Yükle, Fotoğrafları HD Olarak Yükle seçeneklerinin etkin olmadığından emin ol.

facebook-veri-tasarrufu

İpucu 2: Otomatik Oynatmayı Kapat

Otomatik oynatmayı nasıl kapatacağımıza bakalım.

1-Menü simgesinden Ayarlar ve Gizlilik’e ardından da Ayarlar’a git.

2-Medya ve Kişiler bölümüne dokun (buraya kadar 1. ipucu ile aynı). Otomatik Oynatma seçeneğine tıkla.

facebook-veri-tasarrufu

3-Burada Videoları Asla Otomatik Oynatma seçeneğini etkinleştir. Dilersen Sadece Wi-Fi Bağlantılarında seçeneğini de etkinleştirebilirsin.

facebook-veri-tasarrufu

İpucu 3: Facebook Lite Kullan

Gerçekten Facebook’ta veri tasarrufu yapmak ya da İnternet’in yavaş olduğu bir ortamda isen en ideali Facebook Lite uygulamasını kullanman. Facebook Lite, yavaş İnternet ağlarında düşük veri kullanarak en iyi ve en hızlı kullanıcı deneyimini sağlamak amacıyla tasarlanmıştır.

Bildiğin Facebook’un daha hızlı ve hafifletilmiş hali. Bazı yapılandırma seçenekleri sınırlı. Halihazırda en fazla veri tasarrufu sağlayacak şekilde düzenlenmiş durumda.

Facebook veri tasarrufu ile sınırlı kalma, Android’de veri tüketimini de azalt. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sayfamızdan uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi  takip et!

  1. Facebook Lite

    Facebook Lite

    Daha az RAM ve veri kullanan Facebook Lite az yer kaplıyor ve 2G şebekeleri de dahil olmak üzere zayıf bağlantılarla çalışabiliyor. En temel özelliklerini devam ettiriyor, kullanıcı açısından hiçbir fark yok, sistemi rahatlatıyor.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…