2020’de WhatsApp Reklam Göstermeye Başlayacak!

whatsapp-reklam

Ücretsiz mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni bir karar aldı. 2020 yılından itibaren WhatsApp reklam hizmeti vermeye başlayacak, bu ne anlama geliyor, detaylar burada!

Reklamlar hayatın her alanına girmeye devam ediyor. Uzun bir süredir konuşulan ancak tam olarak açıklanmayan WhatsApp reklam 2020’den itibaren hayatımıza girecek. Kullanıcıları bu durum nasıl etkileyecek, reklamlar nasıl yayınlanacak yazımızda ele alacağız.

WhatsApp Reklamları 2020’de Hayatımıza Girecek

Her ne kadar WhatsApp alternatifleri olsa de en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması. 2014 yılında Facebook tarafından satın alındı. Uygulama hala ücretsiz ve reklamsız olarak kullanılmaya devam ediyor.

Rotterdam’da yapılan Facebook Pazarlama Zirvesi’nde ortaya çıktı ki WhatsApp reklam 2020’de başlıyor. BeConnectAgency’den Oliver Ponteville, WhatsApp reklamın nasıl olacağına dair görüntüleri Twitter hesabında yayınladı. Görüntüler bahsettiğimiz zirveden.

WhatsApp Reklam Nasıl Gösterilecek?

Zirvede gün yüzüne çıkan bilgilere göre WhatsApp reklamlar Durum’da yayınlanacak. WhatsApp Business’ta ise daha fazla seçenekle birlikte sunulacak. Hatta sohbetlerde bir mesaj formatında olması da söz konusu. Ancak şimdilik ilk hedef WhatsApp Durum.

WhatsApp durumlarda reklamlar aynı Facebook ve Instagram hikayelerde yer aldığı gibi olacak. Tam ekran reklamlarda iletişim bilgileri yerine şirket adı yukarıya kaydır gibi seçeneğiyle bağlantılara yönlendirme seçenekleri olacak. Durumlara göz atan bir kullanıcıya ilgili reklam gösterilecek.

Facebook, Instagram ve WhatsApp için reklamları tek bir platformdan yönetmeyi planlıyor. Bu sayede reklam verenlerin işini kolaylaştırmayı, daha fazla kitleye ulaşmayı ve gelirini arttırmayı hedefliyor.

Bu yılın sonu itibariyle yayınlanacak bir beta sürümüyle WhatsApp reklamlar görüntülenmeye başlanacak. Şimdilik sohbetlere reklam eklenmesi söz konusu değil. Ancak durumlarda bol bol reklam izleyeceğimiz kesin.

WhatsApp reklam nihai olarak kullanıcıları nasıl etkileyecek bekleyip göreceğiz. WhatsApp Business nedir, biliyor musun? Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sitemizden uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesajlaşabilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden görüntülü sohbet edebilir, arkadaşlarınla videolar, resimler ve belgeler paylaşabilirsin. Yüzlerce ifade kullanabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…