GPS Yüksek Doğruluk için 5 Mükemmel İpucuyla Doğru Konum
Android cihazlarında konumunu doğru bulmak için yapacağın GPS ayarları ile GPS hassasiyetini geliştir. GPS yüksek doğruluk için neler yapabilirsin, hepsi bu yazıda!
GPS sensörleri artık akıllı telefonlar için vazgeçilmez ögelerden biri. Özellikle söz konusu harita veya navigasyon kullanımıysa GPS yüksek doğruluk bir şart. GPS hassasiyetini nasıl geliştirebileceğini öğrenmek için okumaya devam et!
GPS Yüksek Doğruluk Sağlayan 5 Mükemmel İpucu
GPS, Global Positioning System’in kısaltması, Global Konumlama Sistemi anlamına gelmekte. Konumlandırma uydular aracılığıyla yapılıyor. Harita ve yol tariflerinde sıklıkla kullanılmakta.
Bir haritada konumunu doğru bir şekilde tespit edebilmek için bazı GPS ayarları yapman gerekiyor. GPS yüksek doğruluk için ihtiyaç duyacabileceğin ipuçlarını tek tek açıklayalım.
1. GPS Yüksek Doğruluk Modunu Aç
En doğru sinyalleri elde edebilmen için biraz pilinden fedakarlık yapman gerekecek. GPS yüksek doğruluk modunu etkinleştirmek için Ayarlar > Konum’u aç. Burada Mod seçeneğine tıkla ve Yüksek Doğruluk’u etkinleştir. Konumun için GPS, Wi-Fi, bluetooth ve hücresel ağın kullanılacak.
2. GPS’i Kalibre Etmek için Bir Pusula Kullan
Telefonunda bir pusula sensörü varsa ve GPS sinyallerinin yetersiz olduğunu düşünüyorsan GPS’ini yeniden kalibre edebilirsin. Bunun için telefonunda hazır yüklü bir pusula varsa onu kullanabilir ya da Compass Galaxy uygulamasını sitemizden indirebilirsin. Pusulayla yapacağın kalibrasyon GPS’i de etkileyecek.
3. GPS’i Açık Tut
En sık karşılaşılan sorunlardan bir tanesi de pil tasarrufu yapmak adına uygulamaların GPS’i kapatması. Bunu önlemek için GPS Connected uygulamasını kullanabilirsin. Bu basit uygulama ile GPS’i ancak sen elle kapatabilirsin.
4. GPS ile İlgili Sorunları Teşhis Et
GPS Essentials adlı uygulama yardımıyla düşük GPS sinyallerinin yazılımsal veya donanımsal sorunlar nedeniyle olup olmadığını öğrenebilirsin. GPS Essentials’ın ana menüsündeki Satellites’e (Uydular) dokun. Telefonunun dünyanın çevresindeki uydulara bağlanacak.
Herhangi bir uydu bulamazsa bu çevredeki metalik bir nesneden, telefon kılıfından veya donanımsal bir hatadan kaynaklanıyor olabilir. Uydular görünüyor ancak GPS bağlanmıyorsa bu yazılımsal bir sorundan kaynaklı olabilir.
5. GPS Verilerini Yenile
Bazen cihazın menzilde olmayan bir uyduya takılıp kalır. Bunu düzeltmek için GPS Status & Toolbox gibi bir uygulama kullanabilirsin. GPS verilerini temizleyebilir, sıfırdan uydulara bağlanabilirsin.
Menüye dokun. Manage A-GPS State’e (A-GPS Durumunu Yönet) tıkla. Reset’e bas. Bittiğinde tekrar Manage A-GPS State menüsüne git ve Download’a tıkla. GPS verilerin yenilenmiş olmalı. Değişlik olmazsa tekrar dene.
GPS yüksek doğruluk ile ilgili sorunun kalmayacak. Facebook’un konumunu takip ettiğini biliyor musun? Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sitemizden uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!
GPS Essentials
GPS Essential, bağlanabileceğin uyduları gösteriyor. Mevcut konumunu en doğru şekilde haritada işaretliyor. Pusula özelliğine sahip. Rotanı kaydedebiliyor. GPS ile ilgili ihtiyaç duyabileceğin tüm araçları barındırıyor.
Compass Galaxy
Bu basit ve fonksiyonel pusula ile yönlerini kolayca bul. Compass Galaxy, kullanım kolaylığının yanı sıra oldukça güvenilir sonuçlar elde ediyor. Gereksiz izinlere ihtiyaç duymuyor. Az yer kaplıyor ve oldukça hafif bir uygulama.
GPS Connected
GPS Connected, sürekli olarak GPS sinyalleri almanı sağlıyor. GPS’i kilitleyerek bağlantı kesintilerinin önüne geçiyor. Uygulamaların GPS’i kapatmasını engelliyor. Sadece Aç-kapa gibi çok basit ve işlevsel tuşlara sahip.
GPS Status & Toolbox
GPS Status Toolbox oldukça işlevsel bir GPS aracı. A-GPS verilerini silebilir veya indirebilirsin. Bulunduğun yerin rakım bilgilerini sunuyor. Yaptığın yolları harita üzerinde işaretlemene ve paylaşmana imkan tanıyor.