Kendini Silen Mesaj Android’de Nasıl Gönderilir?

kendini-silen-mesaj

Gönderdiğin bir mesaj okunduğunda kendini silseydi nasıl olurdu? Android telefonunda bunu yapabilirsin. Kendini silen mesaj nasıl gönderilir, hemen oku!

Mesajlarının takip edilmesini, başka cihazlarda saklanmasını istemiyorsan okunduktan sonra kendini silen mesaj gönderebilirsin. Her ne kadar kulağa bir film sahnesindenmiş gibi gelse de Android’de bunu yapmak mümkün. Biraz daha yakından bakalım.

Kendini Silen Mesaj Gönderme Yolları

Gönderdiğin mesaj okunduktan belli bir süre sonra kendi kendini silebilir. Bir başkası tarafından erişilmesini bu sayede engelleyebilirsin.

Kendini silen mesaj göndermek için popüler uygulamalarda neler yapabileceğine kısa kısa değinelim.

1-Telegram’da Kendi Kendini Silen Mesaj

Telegram, güvenlik ve gizliliğe de önem veriyor. Uçtan uca mesajları şifreliyor. Üyelerin kendi kendini silen mesaj gönderebilmesine de imkan tanıyor.

Gizli Sohbet modunu kullanacaksın. Gizli Sohbet’te yapacağın mesajlaşmalar bir başkasına iletilemez. Bir başka cihazla eşzamanlı olarak kullanılamaz. Ekran görüntüsü dahi alınamaz. Mesajlarının silinmesi için süre de ayarlayabilirsin.

Telegram’ı açtıktan sonra menü sekmesine tıkla. Burada Yeni Gizle Sohbet’e tıkla ve görüşmelerini gizlemek istediğin kişiyi seç. Sohbet penceresindeki menüye dokun ve buradan Yok Etme Zamanlayıcısı’ndan mesajının ne kadar zaman sonra silineceğini belirle.

2- Facebook Messenger Kendini Silen Mesaj

Popüler uygulama Facebook Messenger’da da gizli sohbet özelliğini bulunuyor. Uçtan uca şifrelemenin yanı sıra karşı taraf mesajını okuduktan belli bir süre sonra mesajlar kendiliğinden siliniyor.

Bunu yapmak için Yeni Mesaj butonuna dokun. Gizli Konuşma olarak belirle ve sohbet edeceğin kişiyi seç. Mesaj alanının içeresinde kronometre ikonuna dokunarak mesajın silinme süresini belirle.

3- Snapchat’te Kendi Kendine Silinen Mesaj

Snapchat’te de mesajlar kendini silebiliyor. Belli bir süre sonra sohbette gönderilen fotoğraf, resim veya mesaj okunduktan sonra gözden kayboluyor. Ancak gönderdiğin kişi ekran görüntüsü alarak mesajını saklayabilir.

Shapchat’te kendi kendine silinen bir mesaj göndermek için uygulamayı aç ve kamera ekranından sağa doğru sürükleyerek arkadaşını bul. Sağ üst köşedeki Yeni Mesaj sekmesine tıkla ve mesajlaşacağın kişileri seç. Bir sonraki pencerede ister mesaj yolla ister Kamera düğmesini kullanarak fotoğraf veya video paylaş. Mesajın okunduktan bir müddet sonra silinecektir.

4- Gmail

Gmail’in yeni özelliği sayesinde mesajlarına son okunma zamanı ekleyebiliyorsun. Bu süre sonunda mesaj kendini siliyor. Bu özellikten yararlanmak için her iki tarafında Gmail hesabı kullanıyor olması, e-posta alışverişinin Gmail üzerinden yapılması gerekiyor.

Bunu yapmak için Gmail uygulamanı aç. Yeni bir e-posta oluşturmak için + simgesine dokun. Mesajını yaz. Üsteki menüden Gizli Mod’a tıkla. Geçerlilik Sonu Ayarla sekmesinden süreyi 1 günden 5 yıla kadar dolacak şekilde ayarlayarak Kaydet de. En son olarak Gönder diyerek mesajı yolla.

Kendini silen mesaj Android‘de nasıl gönderilir ele aldık. Android’de uygulama izinleri ayarlama konusunda yeterli misin? Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin. Sitemizden uygulama indir veya Facebook sayfamızdan bizi takip et!

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram kullanımı kolay, gizliliği ve kullanıcı verilerini koruyan bir mesajlaşma programıdır. Sohbet grupları oluşturabilir, 1 GB’a kadar videolar paylaşabilir, çoklu fotoğraf gönderebilirsin. Vazgeçemeyeceğin uygulamalardan biri olacak.

  2. Snapchat

    Snapchat

    Anlık mesajlaşma uygulaması Snapchat ile arkadaşlarına fotoğraflar ve videolar gönderebilirsin ama bunlar sınırlı bir süre görüntülenebilir. Fotoğraf veya video çek, kişi listene gönder. İstersen metin ekleyip efektler de uygulayabilirsin. 

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …