Android Klasör Oluşturma Nasıl Yapılır, Pratik Çözüm!

android klasör oluşturma

Android cihazının ekranını düzene sokmak istiyorsan klasör oluşturabilirsin. Peki Android klasör oluşturma nasıl yapılır, adım adım görelim.

Uygulamalar, mobil cihazlar için olmazsa olmaz. Haliyle pek çok uygulama da indirilip kuruluyor. Söz konusu telefon olunca pek çok kişi doğal olarak ekranında bir düzene ihtiyaç duyuyor. Android klasör oluşturma özelliği ile istediğin düzeni sağlayabilirsin. Peki bunu nasıl yapacaksın, okumaya devam et.

Android Klasör Oluşturma Nasıl Yapılır?

Android klasör oluşturma özelliğiyle uygulamalar arasında kaybolmaktan seni kurtaracak. Android telefonda klasör oluşturma yoluyla dağınık halde bulunan tüm sosyal medya, müzik, fotoğraf ve video uygulamalarını bir araya getirebilirsin. Aradığını da kolayca bulabilirsin.

Şimdi Android telefonda klasöre oluşturma adımlarına geçelim.

Android’in Ana Ekranında Klasör Oluşturma Adımları

1-Android ana ekranında bir araya getirmek istediğin uygulamalara karar ver.

2-Seçtiğin bir uygulamaya basılı tut ve diğerinin üzerine sürükleyip bırak.

android klasör oluşturma

3-Otomatik olarak ikisinin bir arada olacağı bir klasör oluşturulacaktır.

android klasör oluşturma

4-Bu klasöre isim verebilir ve eklemek istediğin uygulamaları basılı tutup bu klasöre sürükleyerek ekleyebilirsin.

android klasör oluşturma

5-Klasöre çıkarmak istediğin bir uygulamayı tutup boş bir alana kaydırarak buradan çıkarabilirsin.

Android Uygulama Çekmecesinde Klasör Oluşturma

Uygulama çekmecesinde üreticilere ve Android sürümlere göre farklılık gösterebiliyor. Kimi modeller burada klasör oluşturulmasına izin vermezken kimi modeller ise Düzenle, Klasör Ekle, + seçenekleri ile buna izin veriyor.

Telefonda klasör ekleme özelliği yoksa Nova Launcher gibi bir başlatıcı kullanabilirsin. Nova Launcher’da bunu nasıl yapacağın anlatalım.

1-Nova ekranına girmek için boş bir alana basılı tut, sonrasında ise Ayarlar seçeneğine dokun.

2-Uygulama Çekmecesi Ayarları’na git.

3-Gruplar ve Klasörler seçeneğini bul. Klasör seçeneğinden Ekle’ye dokun.

4-Klasöre bir ad ver ve dilediğin uygulamayı buraya ekle.

Android Telefonun Dahili Hafızasında Klasör Oluşturma

Android’de dahili hafızada klasör oluşturmak için bir Google Files gibi bir dosya yöneticisine ihtiyacın var.

1-Dosya yöneticini aç ve klasör oluşturmak istediğin yere git.

2-Seçenekler menüsünü tıkla, Klasör Ekle seçeneğini bul. İsim vererek klasörü oluştur.

Android klasör oluşturma oldukça kolay. Android cihazından nasıl çıktı alacağını biliyor musun? Adı geçen uygulamaları sitemizde bulabilirsin. Sayfamızdan kolayca uygulama indirebilir veya konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Nova Launcher

    Nova Launcher

    Pek çok özelleştirme imkanı sunan Nova Launcher ile cihazına yeni bir hava katacaksın. Birbirinden ilginç ikonlar, temalar, duvar kağıtları barındıran uygulama sürekli güncelleniyor. Eski görünümleri yedekleme ve geri alma şansı da sunuyor.

  2. Files by Google: Clean up space on your phone

    Files by Google: Clean up space on your phone

    Tam bir dosya yöneticisi olan Google Files ile gereksiz dosyaları temizleyebilir, alan açabilirsin. Dosyalara göz atabilir, çevrimdışı paylaşabilirsin. Dosyaları buluta yükleyebilirsin. Kolayca hızlı dosya arama yapabilir ve yerlerini değiştirebilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…