TikTok Nedir, Nasıl Çalışır ve TikTok Nasıl Kullanılır?

tiktok-nedir-tiktok-nasıl-kullanılır

Efsane haline gelen TikTok nedir? Uygulama nasıl çalışıyor, TikTok nasıl kullanılır gibi aklına takılan TikTok ile ilgili sorunların cevabı burada, okumaya başla!

Önceleri sadece gençler için bir eğlence aracı ya da gençlerin takıldığı yeni bir sosyal medya platformu gibi görülen TikTok, artık pek çok profesyonelin ve reklam verenin dikkatini çekiyor. İşte, TikTok nedir ve merak edilenler.

TikTok Nedir, Nasıl Çalışır ve TikTok Nasıl Kullanılır Biliyor musun?

Vine, Instagram, Snapchat derken bugün sosyal medya fenomenine dönüşen bir uygulamadan bahsedeceğiz: TikTok. En çok sorulan sorulara cevaplar arayacağız.

TikTok Nedir?

Çin asıllı uygulama ilk olarak 2016’da Douyin ismiyle duyuruldu. Bir yıl sonra küresel pazarda TikTok adıyla yayınlandı. Benzer ama daha eski bir uygulama olan Musically’i 2017’de bünyesine kattı. İki uygulama TikTok şemsiyesi altında birleşti.

Musically’den de gelen hazır kullanıcılarla birlikte hızlı bir şekilde büyümeye başlayan uygulama, 2018’de 500 milyondan fazla günlük aktif kullanıcıya ulaştı. 2018 yılı içerisinde App Store ve Google Play Store’da en çok indirilen uygulamalar arasında girdi. Peki, bu TikTok nedir?

Günümüzün sosyal medya uygulamalarının birçok özelliğini birleştiriyor. TikTok, 15 saniyelik videoların, müzik ve ses temelli, basitçe düzenlenmesine, paylaşılmasına veya izlenmesine olanak sağlayan bir sosyal ağ topluluğu.

En temel özellik ise videolarda müziğin kullanılması. Müzikler ve sesler videolara montajlanıyor. Dillere pelesenk olmuş sözler, memler, film replikleri, şarkı nakaratları gibi eğlenceli ses kayıtları videolar ile birleştiriliyor.

Klasik takip ve beğeni özelliği de var.

Tik Tok Nasıl Çalışır?

Uygulamayı indirip kurduktan sonra üye olman gerekiyor. Dilersen Facebook ya da Google hesabınla da üye olabilirsin. Açtığında takip ettiğin kişilere ait videoları ya da TikTok’un sana önerdiklerini izleyebilirsin.

Videoları beğenebilir, beğendiğin yayıncıları takip edebilir, kendin paylaşımlar oluşturabilirsin. Diğer kullanıcılar ile iletişime geçebilirsin?

TikTok Nasıl Kullanılır?

TikTok nasıl kullanılır, daha yakından inceleyelim. Öncelikle uygulamanın ana ekranını tanıyalım.

tiktok nedir tiktok nasıl kullanılır

1- Takip ettiklerine ait videoları izleyebilirsin.

2- TikTok’un senin için önerilerini izleyebilirsin.

3- Video sahibinin profili ziyaret edebilirsin.

4- Videoyu sen de beğenebilirsin.

5- Yorumları görebilirsin.

6- Diğer sosyal ağlarda paylaşabilirsin.

7- Orijinal sesi dinleyebilirsin.

8- Profilinin bulunduğu ana sayfana gider.

9- Gelen bildirimleri okuyabilirsin.

10- Video oluşturabilirsin.

11- Etiketlere göre videoları keşfedebilirsin.

12- Akışları yenileyebilir ve önerilenleri görebilirsin.

12- Videoya ait etiket yorum ve kullanıcı bilgileri.

TikTok’ta video nasıl gönderilir:

Kısaca değinelim.

tikto nedir- tiktok nasıl kullanılır

1- Ana ekrandaki + düğmesine basarak video çekme sayfasına git. Ortadaki kırmızı düğmeye basılı tutarak 15 saniyelik maksimum 60 saniyelik videonu çek.

2- Çekim bittiğinde açılan sayfadan efektler, çıkartmalar, sesler ekleyebilirsin. İstediğin düzenlemeyi yapınca SONRAKİ düğmesine dokun.

3- Bu sayfada dilersen arkadaşlarını ve etiketleri ekleyebilirsin. GÖNDER tuşuna dokunarak paylaş.

TikTok nedir, nasıl çalışır ve TikTok nasıl kullanılır kısaca değindik. İnternetsiz müzik dinlemek için bu uygulamalara göz atmayı unutma. Uygulamalayı sayfamızdan indirebilirsin. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Tik Tok - including musical.ly

    Tik Tok – including musical.ly

    TikTok ile videolar düzenleyebilir, inanılmaz efektler uygulayabilir ve sevdiğin müzikleri ekleyebilirsin. Milyonlarca şarkı ve ses efektinin olduğu bir kütüphanesi var. Videolarını diğer sosyal ağlarda da paylaşabilir, yeteneklerini gösterebilirsin.

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…

Instagram Keşfet sayfasına nasıl çıkılır?
Instagram Keşfet sayfasına nasıl çıkılır?

Daha fazla kişi tarafından takip edilmek ve beğenilmek istiyorsan bunun yolu Instagram Keşfet sayfasından geçiyor. Peki ama gönderilerinin Keşfet’e çıkması için ne yapmalısın? Bu rehberde işine yarayacak temel ipuçlarını paylaşacağız. Detayları öğrenmek için okumaya devam et!…