Uluslararası Eğitim Günü: MEB E-Okul VBS, Duolingo Gibi En İyi Android Eğitim Uygulamaları

en iyi android eğitim uygulamaları

24 Ocak Uluslararası Eğitim Günü. Bugüne özel en iyi Android eğitim uygulamalarını bir araya getirdik ve 5 uygulamadan oluşan bir liste hazırladık, okumaya devam et!

Birleşmiş Milletler tarafından 24 Ocak günün tüm dünyada Uluslararası Eğitim Günü olarak kutlanması için karar alındı. Bu yıl ilki kutlanacak günde amaç, temel bir hak olan eğitime tüm dünya çocuklarının erişimini sağlayabilmek ve bu konuya tüm dünyanın, hükümetlerin, dikkatini çekebilmek.

Uluslararası Eğitim Günü: MEB E-Okul VBS, Duolingo Gibi En İyi Android Eğitim Uygulamaları

Birleşmiş Milletler’e göre sürdürülebilir bir gelişmenin anahtarı eğitim. Bunun için ise yapılması gerekenler var. Hedef 2030 yılına kadar herkese kapsayıcı ve eşit kalitede eğitim sağlamak ve herkes için yaşam boyu öğrenme fırsatlarını teşvik etmek. Bu bilinçle bu gün kutlanıyor.

Biz de bugüne özel bir liste hazırladık. Android dünyasının en iyi eğitim uygulamalarını bir araya getirdik.

En İyi Android Eğitim Uygulamaları Neler?

En iyi Android eğitim uygulamaları listemizde yer alan uygulamalara şöyle kısaca değinelim. Bu listede neler bulacaksın, bakalım.

Velilere ve öğrencilere büyük kolaylık sağlayan MEB E-Okul VBS uygulaması listemizde. Çocuklarına çarpım tablosunu ezberletmek isteyen ebeveynlerin işini kolaylaştıracak uygulamamız ise Çocuklar için Çarpım Tablosu.

İngilizce öğrenmek isteyenlerin en iyi dil öğrenme uygulamalarından biri olan Duolingo en büyük destekçisi. Tüm dersler ile ilgili videolu içeriklerin bulunduğu Khan Academy adeta mobil bir okul.

En son değineceğimiz uygulama ise matematikle sorun yaşayanlar için. Fotoğraftan bile matematik sorularını çözebilen Photomath uygulaması.

En iyi Android eğitim uygulamalarından 5 tanesini sıraladık. Bu uygulamaları sitemizden indirebilirsin. Ayrıca en iyi Android kitap okuma uygulamalarına da göz at! Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. MEB E-OKUL

    MEB E-OKUL

    Milli Eğitim Bakanlığı’nın velileri bilgilendirmek için hazırladığı resmi uygulaması. Veliler ve öğrenciler okul işlemlerini takip edebilir. Not, devamsızlık ve karne bilgilerine ulaşabilirler. Merkezi ve okul sınav sonuçlarını öğrenebilirler.

  2. Çocuklar için çarpım tablosu

    Çocuklar için çarpım tablosu

    Çocuklar için Çarpım Tablosu, çarpma işlemini ve çarpım tablosunu çocuklara öğretmek amacıyla tasarlanmış. 4 oyun modu sayesinde öğrenme daha zevkli ve kolay hale geliyor. Gelişim de takip edilebiliyor.

  3. Duolingo'yla Bedava İngilizce

    Duolingo’yla Bedava İngilizce

    Duolingo ile İngilizce öğrenmek kolay ve eğlenceli hale geliyor. Sesli alıştırmalar, çeviri, cümle kurma, resim tanıma ve oyunlar içeren dersler kolaydan zora doğru ilerliyor. Yalnızca İngilizce değil, diğer dilleri de ücretsiz öğrenebilirsin.

  4. Khan Academy

    Khan Academy

    Khan Academy, fizik, kimya, matematik, tarih gibi ders videolarını takip edebileceğin pek çok konu içeren bir öğrenme platformu. İçeriğe her yerde ve her zaman ücretsiz ulaşabilirsin. Çevrimdışı izlemek için videoları indirilebilirsin.

  5. Photomath - Kamera H. Makinesı

    Photomath – Kamera H. Makinesı

    Photomath, telefonun kamerası ile matematik işlemleri yapabiliyor. Bir metni veya el yazısını tanıyabiliyor. Çözüm için problemi kameranla taraman yeterli. Basit hesaplamalardan logaritmaya kadar karmaşık işlemleri de yapabiliyor.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…