WhatsApp Hileleri: PC için En İyi 7 Klavye Kısayolu

whatsapp hileleri

WhatsApp’ı çok sık kullananlar, bilgisayarlarında da kullanıyor. WhatsApp hilelerinden 7 klavye kısayolu, masaüstünde kullanırken işine yarayacak, hemen dene!

WhatsApp sadece mobil cihazlarda değil, bilgisayarda da kullanılabiliyor. Sürekli ekran başında olan biri ikide bir cep telefonuna bakmak yerine WhatsApp Web sayesinde PC üzerinden uygulamayı kullanabiliyor. Burada bahsedeceğimiz ipuçları masa üstünden WhatsApp kullanırken çok işine yarayacak.

WhatsApp PC için 7 Harika Klavye Kısayolu

Bilgisayarında WhatsApp kullanırken çokça faydalanacağın klavye kısayollarından bahsedelim.

Emoji Düğmesine Hızlı Erişim

whatsapp hileleri

Bir sohbet esnasında emoji düğmesine hızlı bir şekilde dokunmak istiyorsan yapman gereken tek şey TAB+SHIFT tuşlarına aynı anda basman. Enter tuşuna bastığında doğrudan emojilere gideceksin, seçimi yaptıktan sonra Esc ile çıkabilirsin.

Emojileri Hızlı Komutlarla Arama

whatsapp hileleri

Bunu yapmak için iki nokta üst üste ardından da anahtar kelimeyi yaz. Örneğin, :mutlu yazarsan WhatsApp ilgili emojiyi başlatacak.

Sohbet Arama Motoru

whataspp hileleri

Direkt olarak sohbet arama çubuğuna gitmek istiyorsan Ctrl+F kombinasyonunu yap. Aramak istediğin kişiyi yazabileceğin metin kutusunu çıkaracak.

Metin Biçimini Değiştir

whatsapp hileleri

Yazdığın metinin, kalın, eğik veya çizgili olmasını ister misin?

  • Kalın (yıldız imleri arasına metin yaz) = *androidliste-tr*
  • Eğik (alt çizgi arasına metin yaz) = _androidliste-tr_
  • Çizgili (yaklaşık imi arasına metin yaz) = ~androidliste-tr~

Sohbetler Arası Geçiş

Birden fazla kişiyle sohbet ederken sohbetler arası geçiş yapmak için sonrakine Ctrl+Shift+] öncekine ise Ctrl+Shift+[ ile gidebilirsin.

Bir Sohbeti Susturma

Mute yani sessize al butonu WhatsApp’ın harika bir özelliği, eğer bir grup sohbeti içerisindeysen çok işine yarayacak. Ctrl+Shift+M yapman yeterli olacak. Susturmayı 8 saat, bir hafta veya 1 yıl olarak ayarlayabilirsin.

Okunma Durumunu Değiştirme

Bazen açmaman gereken bir sohbeti açabilirsin. O an itibariyle meşgul olabilirsin ve daha sonra okumak isteyebilirsin. Mesajı “okunmadı” olarak işaretlemek için Ctrl+Shift+U yeterli olacak.

Bu WhatsApp hileleri sohbetlerin esnasında çok faydalı olacak. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesaj gönderebilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden sohbet edebilir ve arkadaşlarına videolar, resimler, sesli mesajlar gönderebilirsin. Yüzlerce ifade kullanabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…