Özçekimlerle WhatsApp Sticker ve GIF Nasıl Yapılır?

ozcekimler whatsapp sticker ve gif nasil yapilir

Kendinin olduğu sticker ve GIF’ler paylaşmak ister misin? Özçekimlerini harika birer WhatsApp çıkartmalarına ve GIF’lere dönüştür. Nasıl mı, hemen oku!

Kendi selfielerini, özçekimlerini birer sticker, çıkartma, veya GIF, hareketli resimlere dönüştürebilirsin. Bunlar WhatsApp ile paylaşabilirsin. Android, mevcut klavyeni değiştirme ve özelleştirme imkanı sunar. Zengin çıkartma, GIF, emoji kütüphanesine sahip pek çok klavye uygulaması var.

Bugün klavye uygulaması yardımıyla özçekimlerden nasıl çıkartma ve GIF yapılır, adım adım anlatacağız.

Özçekimler WhatsApp Çıkartma ve GIF Nasıl Yapılır?

Bunu yapabilmemiz için öncellikle yardımcı bir uygulamaya ihtiyacımız var. Burada Bobble Keyboard uygulamasını kullandık. Uygulamayı sayfamızdan indirebilirsin.

Android Klayveni Çıkartmalar ve GIF İçin Düzenle

Ücretsiz uygulama Bobble Keyboard’ı indirdikten sonra kurmaya başlıyoruz. Öncelikle gerekli izinleri vermelisin. Etkileşimli topluluğa katılmanı söyleyen sayfayı atlayabilirsin.

image_1 ozcekimler whatsapp sticker ve gif nasil yapilir

Klavyeden yaralanabilmek için kurulum sırasında Step 1 aşamasında Kullanılabilir sanal klavye penceresi açılacak. Burada Bobble Keyboard’ı etkin hale getirdiğinde Klavyeyi değiştir penceresinden Bobble Keyboard’ı seç.

İstersen bunu telefonun Ayarlar menüsünden de yapabilirsin. Ayarlar > Diller ve Giriş > Sanal Klavye adımlarını izleyerek de yapabilirsin.

Yüzünü GIF veya Sticker Olması İçin Düzenleme

GIF veya çıkartma olarak kullanacağın resmi ister ön kameranla çekebilir istersen mevcut olan resimlerden birini seçebilirsin.

Resmini oluşturmak için:

1-Bobble Keyboard uygulamasını aç.

2-Heads seçili olduğundan emin ol.

3- Yüzünü eklemek için kamera resmi ve artı işareti olan simgeye tıkla.

image_2 ozcekimler whatsapp sticker ve gif nasil yapilir

4-Açıklan pencerede “Fit your face hereyüzünü buraya ayarla.

image_3 ozcekimler whatsapp sticker ve gif nasil yapilir

5-Çekim tuşuna bak.

6-Edit Face sayfasında Face ile yüzünü, Hair ile saçını, Eraser ile silme ve Add ile ekleme yapıp resmini düzenle.

image_4 ozcekimler whatsapp sticker ve gif nasil yapilir

Oluşturduğun GIF ve Stickerları WhatsApp’ta Paylaşma

Şimdi bunları WhatsApp’ta nasıl paylaşabilirsin, ona bakalım. Bunu iki türlü yapabilirsin. İster Bobble Keyboard uygulamasının kendisinden istersen WhatsApp’tan doğrudan paylaşabilirsin. Biz sticker göndermek istedik.

Bobble KeyBoard ile

Booble Keyboad’da bir yüzün var, bunu istediğin şekilde GIF veya çıkartma olarak paylaşabilirsin. Bunu Stickers, GIF, Stories menülerinden yapabilirsin.

1- Bunun için STICKERS menüsüne dokun. Dilediklerinden birini seç. Biz Superman’i seçtik ve tüm çıkartmaların yüzü değişti.

image_5 ozcekimler whatsapp sticker ve gif nasil yapilir

2-Beğendin çıkartmaya dokun, Share via WhatsApp seç ve WhatsApp’ta göndermek istediğin kişiyi seç ve gönder.

image_6 ozcekimler whatsapp sticker ve gif nasil yapilir

WhatsApp ile

1-Çıkartma veya GIF’i göndermek istediğin WhatsApp sohbetini aç.

2-Yazı yazdığın alana dokunarak klavyenin açılmasını sağla.

3-Burada sticker göndermek için sol üst köşede GIF simgesinin yanındaki kare gülen yüze dokun.

image_7 ozcekimler whatsapp sticker ve gif nasil yapilir

4-Açılan menüden dilediğini çıkartma türünü, Superman’i, ve beğendiğin resmi seç ve paylaş.

image_8 ozcekimler whatsapp sticker ve gif nasil yapilir

Yine yüzüne çeşitli maskeler uygulayıp paylaşabileceğin pek çok uygulama var. Bu uygulamalardan MSQRD’ı tavsiye ederiz. Bu uygulamayı sayfamızdan bulabilirsin.

Android’de en iyi GIF yapma uygulamaları hangileri öğrenmek istersen bu yazımızı okuyabilirsin.

Yukarıda bahsettiğimiz uygulamaları sayfamızdan indirebilirsin. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. MSQRD

    MSQRD

    Msqrd sayesinde komik ve sıradışı maskeler ile özçekimler veya videolardaki görüntünü değiştirebilirsin. Kameraya bakarken gerçek zamanlı olarak yüzüne uyan, kendini ifade edebileceğin, eğlenceli filtreler, maskeler sunuyor.

  2. Bobble App - Stickers & Comics

    Bobble App – Stickers & Comics

    Binlerce emoji, GIF, mem, çıkartmanın bulunduğu Bobble Keyboard ile kendi yüzünden çıkartmalar dahi yapabilirsin. Sesli yazma, kelime tamamlama özelliklerine sahip, klavyenin teması değiştirilebiliyor. Maalesef Türkçe dil desteği yok.

  3. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesaj gönderebilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden sohbet edebilir ve arkadaşlarına videolar, resimler, sesli mesajlar gönderebilirsin. Yüzlerce ifade kullanabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…