WhatsApp’ta Mesajlar Nasıl İletilir?

image of whatsapp mesajlar nasil iletilir

WhatsApp’ta sevdiğin bir mesajı, resmi veya videoyu arkadaşlarına iletmeyi biliyor musun? Yeni mesaj iletme özelliğini fark ettin mi? Hemen oku!

WhatsApp’ta hoşuna giden bir mesajı, bir başka arkadaşına aktarabilirsin. Bu mesaj, bir metin, resim veya video olabilir. WhatsApp iletilen mesajlara dair yeni bir özellik daha duyurdu. Bu yazımızda hem mesaj iletmeyi hem de bu yeni özelliği ele alacağız.

Anlık mesajlaşma devi, mesaj iletimlerinde kullanıcı güvenliği açısından sınırlamalar getirmeyi planlıyor. Alınan bir mesajın doğrudan gönderilen tarafından mı yoksa başka birinden iletildiğini belirtiyor. Şimdi, mesaj iletme nasıl yapılıyor, ardından yeni özelliğe bakalım.

WhatsApp’ta Mesajlar Nasıl İletilir?

Şimdi mesajlar nasıl iletiliyor hatırlayalım.

1-WhatsApp’ı aç ve Sohbetler sekmesine tıkla.

2-İletmek istediğin mesajın bulunduğu sohbeti seç.

3-İleteceğin mesajın üzerine basılı tut.

image 1 whatsapp mesajlar nasil iletilir

4-En üste açılacak olan sekmeden sağ yönü gösteren oka bas.

5-Açılan pencereden iletmek istediğin kişiyi seç ve aşağıdaki yeşil gönder tuşuna dokun.

image 2 whatsapp mesajlar nasil iletilir

Yeni Özellik İletilen Mesajların Gösterilmesi

Yukarıda anlattıklarımızı zaten biliyor olabilirsin. Ancak iletilen mesajlara yeni gelen özellik sayesinde mesajın bir başka kişiden aktarıldığı belli oluyor.

Normalde yazdığınız bir metin mesajında veya gönderdiğiniz bir resimde herhangi bir şey yazmaz. Aşağıdaki resim gibi sohbet ekranında gözükür.

image 4 whatsapp mesajlar nasil iletilir

Başkasından mesaj ilettiğinden, mesajın üstünde sağ yönü gösteren bir ok ile ‘iletildi’ notu yazılıdır. Aşağıdaki mesaja bakarsan farkı göreceksin.

image 3 whatsapp mesajlar nasil iletilir

Burada dikkat edilecek bir nokta var. Eğer sen kendi mesajlarından herhangi birini bir başkasına iletiyorsan iletildi notu ve ok işareti gözükmez. Ancak bir başkası tarafından yazılmış veya gönderilmiş, sana ait olmayan bir mesajı ilettiğin zaman, mesajın üzerinde not ve ok işareti gözükür.

Bu özellik gönderilen bir mesajın orijinal olup olmadığını, başka birinden gelip gelmediğini bilmeni sağlar. Böylelikle gelen mesajın aslında gönderen kişiye ait olmadığını başka sohbetten aktardığını anlayabilirsin.

Bir mesajı iletirken bu ok ve notun gözükmesini istemediğin takdirde kopyala yapıştır yöntemi işine yarayacaktır. Bir mesajı üzerine basılı tutup kopyala menüsü (ister tepedeki üç nokta veya iç içe kare kutucuklar) ile kopyaladıktan sonra mesaj yazma alanına yapıştırarak gönderebilirsin. Bu durumda sana ait bir mesajmış gibi gözükecektir.

Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesaj gönderebilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden sohbet edebilir ve arkadaşlarına videolar, resimler, sesli mesajlar gönderebilirsin. Yüzlerce ifade kullanabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…