WhatsApp’ta Telegram Benzeri Kanallar Nasıl Oluşturulur?

whatsappta telegram benzeri kanallar nasil olusturulur

Telegram’dan aşina olduğun kanalları WhatsApp’ta da kullanabileceği biliyor musun? Nasıl mı yazımızı okumaya devam et, kanalını kur!

Telegram pek çok kullanıcının tercih ettiği bir uygulama. WhatsApp’a rağmen insanların Telegram kullanmalarının başlıca sebeplerinden biri: kanal özelliği. Bu özellik sayesinde kitlesel mesaj gönderimi daha kolay olmakta. Sadece kanal yöneticisi, kanaldaki kişilere topluca mesaj atabiliyor, takipçileri bilgilendirmiş oluyor.

WhatsApp’ın son sürümlerinde sadece yöneticinin mesaj atabildiği, kanal benzeri sohbet grubu kurmak mümkün. Peki nasıl mı? Bugünkü yazımızda bunu adım adım anlatacağız.

WhatsApp’ta Kanal Nasıl Oluşturulur?

Temelde bir grup oluşturmaya benziyor ancak bazı düzenlemeler yapacağız. WhatsApp kanalını adım adım kuralım.

1-WhatsApp’ı aç ve o meşhur üç noktaya tıkla.

image 1 of Whatsapp’ta telegram benzeri kanallar nasil olusturulur

2- Yeni Grup seçeneğine tıkla. En azından bir kişi ekle ve grubu kur.

image 2 of Whatsapp’ta telegram benzeri kanallar nasil olusturulur

3- Grup sayfasına gir ve yine sağ üst köşedeki üç noktaya tıkla ve ardından Grup bilgisi sekmesine tıkla.

image 3 of Whatsapp’ta telegram benzeri kanallar nasil olusturulur

4- Grup Ayarları’na dokun.

image 4 of Whatsapp’ta telegram benzeri kanallar nasil olusturulur

5-Burada Grup bilgisini düzenle ve Mesaj gönderebilir seçeneklerini göreceksin. Tam bir kanala sahip olmak için her birinin üzerini tıkla. Açılacak pencereden Sadece Yöneticiler seçeneğini etkin hale getir ve Tamam diyerek çık.

image 5 of Whatsapp’ta telegram benzeri kanallar nasil olusturulur

Tüm bu aşamalardan sonra kanalın kullanıma hazır.

WhatsApp Kanalına Kişi Ekleme ve Düzenleme

Kanalına kişileri tek tek ekleyebileceğin gibi bir URL bağlantısı göndererek de ekleyebilirsin. Bunu yapmak için

1-Grup sayfanı yani kanalını aç.

2-Tıpkı yukarıda anlattığımız gibi, sağ üst köşedeki üç noktaya tıkla ve Grup Bilgisi’ne dokun.

3- Katılımcı eklenin altında Bağlantı yoluyla davet et seçeneğini tıkla.

image 6 of Whatsapp’ta telegram benzeri kanallar nasil olusturulur

4-Açılacak pencerede bir Davet bağlantısı göreceksin, bunu ister WhatsApp ile ister diğer mesajlaşma uygulamaların ile paylaşarak veya kopyala yapıştır yaparak dilediğin şekilde gönderebilirsin.

Yine Grup Bilgisinin bulunduğu sayfada eklediğin katılımcıları görüp düzenleyebilirsin. Bu katılımcılardan herhangi birini yönetici yapabilir veya gruptan çıkarabilirsin. Grubu oluşturan kişi yöneticiden de üstündür.

image 7 of Whatsapp’ta telegram benzeri kanallar nasil olusturulur

Tüm bu yeni özelliğine rağmen hala WhatsApp katılımcı sınırına sahip. Küçük bir işletme veya çalışma grubu ile paylaşımda bulunulacaksa ideal. Ancak Telegram’ın 20000 kişiye kadar ekleme yapılabilen süper grupları düşünüldüğünde WhatsApp’ın izin verdiği 256 kullanıcı oldukça küçük kalıyor.

Adı geçen uygulamaları sayfamızdan indirebilirsin. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram kullanımı kolay, gizliliği ve kullanıcı verilerini koruyan bir mesajlaşma programıdır. Sohbet grupları oluşturabilir, 1 GB’a kadar videolar paylaşabilir, çoklu fotoğraf gönderebilirsin. Vazgeçemeyeceğin uygulamalardan biri olacak.

  2. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile dilediğince mesaj gönderebilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden sohbet edebilir ve arkadaşlarına videolar, resimler, sesli mesajlar gönderebilirsin. Özgürce mesajlaşmak için daha fazla bekleme.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…