Facebook Lite, Twitter Lite Gibi Hafıza ve RAM Tasarrufu Sağlayan En İyi Uygulamalar

facebook lite, twitter lite gibi hafiza ve ram tasarrufu saglayan en iyi uygulamalar

Telefonunda tüm sevdiğin uygulamaları kullanmak mı istiyorsun. Az yer kaplayan ve az RAM tüketen lite uygulamalar ile istediğini kullan. Hemen incele!

Akıllı telefonlar vazgeçilmezimiz ve uygulamalar olmazsa olmazımız. Sürekli güncellenen ve gelişen uygulamalar, hafıza ve bellek gibi sistem kaynaklarını sömürür hale geliyor. Telefonun hafızası ve RAM’i yetersiz kalmaya, uygulamaların düzgün çalışmamasına, donma ve kilitlenmelere neden oluyor. Tüm bunların çözümü var.

Severek kullandığın uygulamalardan vazgeçmeden, telefonunu değiştirmek zorunda kalmadan deneyebileceğin bir yol daha var: Lite uygulamalar.

Lite, yani hafif, bir uygulamanın sadeleştirilmiş, basite indirgenmiş halidir. Daha az bellek tüketirler ve dahili hafızada daha az yer kaplarlar. Hatta veri trafiği konusunda da daha cimri olurlar. Örnek verecek olursak Facebook Messenger 150MB civarı yer kaplarken, Messenger Lite 15MB yeterli oluyor. Facebook Messenger 153MB RAM tüketirken, Messenger Lite ise 50MB RAM ile yetiniyor. Neredeyse onda birlik bir fark var.

Facebook Messenger ile Messenger Lite karşılaştırması hakkında daha detaylı bilgi almak için bu yazımızı okuyabilirsin.

Lite, sürümlerinde özellik açısından pek bir fark olmuyor, temel işlevler yani en sık kullanılan özellikler devam ediyor. Genelde daha sade bir arayüz tercih ediliyor, otomatik yüklemeler olmuyor.

İlk başlarda uygulamaların lite sürümleri farklı geliştiriciler tarafından yapılırken şimdi uygulamanın sahibi resmi geliştiriciler, lite sürümlerini bonus olarak yayınlıyor. Bu sayede telefon özellikleri ve İnternet bağlantısı güçlü olmayan kullanıcılardan popüler uygulamaları kullanabiliyor.

Şimdi bu uygulamalar göz atalım. Adı geçen uygulamaları sayfamızdan indirebilirsin. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Facebook Lite

    Facebook Lite

    Daha az RAM ve veri kullanan  Facebook Lite az yer kaplıyor  ve 2G şebekeleri de dahil olmak üzere zayıf bağlantılarla çalışabiliyor. En temel özelliklerini devam ettiriyor, kullanıcı açısından hiçbir fark yok, sistemi rahatlatıyor.

  2. Twitter Lite

    Twitter Lite

    Twitter Liteakıllı telefonunun sistem kaynaklarını daha az kullanarak sosyal medyayı daha hızlı takip etmeni sağlıyor. Sade arayüzü ile öne çıkıyor. Akışını takip edebilir ve twitlere cevap verebilirsin. Dilediğin videoyu ve fotoğrafı indirebilirsin.

  3. Spotify Lite

    Spotify Lite

    100MB’tan 15MB’a düşen boyutu ile Spotify Lite, şimdilik beta ama sadece oynat tuşuna basıp müzik dinlemeyi sevenler için ideal. Çalma listelerini şimdilik oynatmıyor, sadece karışık modu aktif durumda. Veri trafiğini kontrol etmek için bir menüye sahip.

  4. YouTube Go

    YouTube Go

    Youtube Go, İnternet hızı yavaş olan ve videoları izlemek isteyen kullanıcılar için benzersiz imkanlar sunan bir lite bir uygulama. Bağlantı kalitene göre videoların boyutlarını ayarlayabilir, beğendiklerini indirebilirsin. 

  5. Opera Mini beta web tarayıcı

    Opera Mini beta web tarayıcı

    Opera Mini, popüler özelliklerini korumakla beraber daha hafif ve yeniden tasarlanmış bir arayüze sahip. Sadeleştirilmiş ayarlar, karanlık ortamlarda okumak için gece modu ve Facebook kullanıcıları için bildirimleri içeren çeşitli iyileştirmeler var.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…