Her Yerde Güvenli Ve Ücretsiz Kablosuz Ağ Nasıl Bulunur

image her yerde guvenli ve ucretsiz kablosuz ag nasil bulunur

İnternetsiz mi kaldın, ücretsiz kablosuz ağa mı ihtiyacın var? Üzülmeyi bırak da bir an önce güvenli ve ücretsiz bir Wi-Fi bulmaya bak! Nasıl mı, işte yolu!

İnternet çağımızın en büyük gereksinimlerinden biri, mobil cihazlara özelliklede akıllı telefonlara hayat veriyor. Ancak paketindeki kullanımlar dolduğunda, ya da fatura limitini aştığında İnternet kesilebiliyor, hele bir de evde de yoksa! Acil kablosuz ağa ihtiyacın var.

Hiç üzülmene gerek yok! Güvenli ve ücretsiz bir şekilde nasıl Wi-Fi yani kablosuz ağ bulabileceğini bu yazımızda anlatacağız. Malum artık neredeyse İnternetsiz mekan, kablosuz ağın olmadığı yer yok gibi.

Kablosuz Ağ Nasıl Bulunur?

Sırayla ücretsiz ve güvenli kablosuz ağlar nasıl bulabilirsin, göz atalım.

Kendi Yerleşik Ağ Tarayıcını Kullan

Kendi Android cihazın, bir ağ olup olmadığını ve güvenli mi değil mi söyleyebilir. Bunun için Ayarlar > Kablosuz ve Ağlar > Kablosuz menüsüne git ve açık veya güvenli değil etiketli bağlantıları ara.

kendi-yerlesik-wifi-tarayicini-kullan

Şifreyle korunmayan bir bulabilirsin. Yakındaki bir işletmenin veya komşunun ağı şifresiz olabilir. Bunlardan birini dikkatli bir şekilde kullanabilirsin. Güvenlik konusunda zafiyet teşkil edebilir. Bu yüzden şifrelenmiş ve güvenli bir ağa, gerekli bilgileri ve izinleri alarak bağlanman daha emniyetlidir.

Facebook “WiFi Bul”u Kullan

Daha önce yüklediysen Facebook uygulamanı aç. Daha fazla sekmesine tıkla ve Wi-Fi bul üstüne dokun. Facebook yakınındaki kablosuz ağları bir harita üzerinde gösterecek. Halka açık Wi-Fi bulanan işletmeler bu listede yer alacak. Gidip birinden ücretsiz bir şekilde İnternet’e bağlanabilirsin.

Yakınlarındaki Bir Kütüphaneye Git

Yurt dışında oldukça yaygın olan bu uygulama, ülkemizdeki pek çok kütüphane için de geçerli. Bulunduğun yerdeki il halk kütüphanesine veya bir üniversite kütüphanesine gidip İnternet’e bağlanabilirsin. Kablosuz ağa giriş yapabilmen için kimlik bilgilerin istenebilir. Giriş bilgilerini yetkililerden veya ilan panolarından alabilirsin.

Ücretsiz İnternet Erişim Noktalarına Git

Ülkemizde pek çok belediye kablosuz ağ üzerinden ücretsiz İnternet erişim hizmeti sunuyor. Bu bölgelerden birine, istenen bilgileri (T.C. No. veya belli bir numaraya mesaj atmak gibi) vererek güvenli bir şekilde İnternet’e bağlanabilirsin. Örnek verecek olursak İzmir’de Gündoğdu Meydanı, Ankara’da Güven Park’ta, İstanbul’da Taksim Meydanı’nda ve diğer pek çok şehirde bu hizmetten yararlanabilirsin. Detaylı bilgi için belediyenin hizmet sayfasına göz at.

Kablolu İnternet Sağlayıcını Kontrol Et

Ülkemizde bazı İnternet servis sağlayıcılar, evinde kullanmış olduğun kablolu ağın kotasının bir kısmını mobil cihazında kullanmana izin veriyor. Kullanmış olduğun İnternet sağlayıcından bu bilgileri alabilirsin. Özellikle evinden uzaktaysan ve İnternet’e ihtiyacın varsa deneyebilirsin.

Starbucks veya McDonalds’a Git

Pek çok zincir kafe ve restoran müşterilerine ücretsiz kablosuz ağ erişimi sağlıyor. Kahveni yudumlarken veya bir şeyler yerken İnternet’e bağlanabilirsin. Ayrıca pek çok yerel işletmede ücretsiz Wi-Fi hizmetini müşterilerine sunuyor. Bu avantajdan yararlanabilirsin.

Çeşitli Uygulamalar Kullanarak Wi-Fi Bul

Aşağıda bahsedeceğimiz uygulamaları kullanarak da ücretsiz ağlar bulabilirsin. Bu uygulamaların bir kısmında şifre bilgileri ve güncel erişim noktaları dahi paylaşılıyor.

Adı geçen uygulamaları sayfamızdan indirebilirsin. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Instabridge - wifi uygulaması

    Instabridge – wifi uygulaması

    3 milyondan fazla erişim noktası ve 200‘den fazla ülkede kablosuz ağ erişimi paylaşan Instabridge en yakın güvenli ve ücretsiz ağın nerede olduğunu paylaşır. Kullanılabilir Wi-Fi ağ tespit ettiğinde uyarır, otomatikman bağlanmanı sağlar.

  2. WeFi Pro

    WeFi Pro

    170 milyonluk Wi-Fi erişim noktası ile WeFi Pro kullanıcıları daha iyi bir İnternet deneyimini amaçlamaktadır. Burada hem güvenli hem de ücretsiz ağlar bulabilirsin. En iyi kablosuz ağı bulmanı sağlar, bir ağı kara listeye alabilirsin.

  3. Avast Wi-Fi Finder

    Avast Wi-Fi Finder

    Halka açık ağlara bağlanırken dikkatli olmalısın. Bu noktada sana yardımcı olacak Avast Wi-Fi Finder en yakın kablosuz ağı tespit eder, haritada gösterir. Bu ağın güvenliğini test eder, ağı güvensiz bulduğunda bağlantıyı kesmen için uyarır.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…