WhatsApp Çevrimiçi Durumu Nasıl Gizlenir?

Görseller - Parallel Space Light, Meet Hangouts Gibi Mart Ayının En İyi 5 Uygulaması

WhatsApp’ta hep çevrim dışı gözükmek ya da çevrimiçi görünmeden sohbet etmek mi istiyorsun? WhatsApp çevrimiçi gizleme nasıl yapılır işte cevabı!

Çok sık kullandığın WhatsApp seni ele veriyor. Mesajını görmedim ya da İnternet’im kapalıydı deme şansın kalmıyor. Ancak çevrimiçi görünmeden de sohbet edebilir, mesajlarını okuyabilirsin.

WhatsApp çevrimiçi durumunu gizleme yapacağın birkaç ayar ile mümkün. Burada bunun nasıl yapılacağını adım adım bulacaksın. Bu ayarlamaları yaptıktan sonra sohbet ettiğin hiçbir kimse senin son görülme zamanını göremeyecek.

WhatsApp Çevrimiçi Gizleme

Hem bunu nasıl yapacağını hem de durumunu açığa vermeden nasıl sohbet edebileceğini açıklayacağız.

1- Son Görülme Zamanını Gizleme

1- WhatsApp’ı aç, üç noktaya tıkla ve açılan menüden Ayarlar bölümüne gir.

Image 1 WhatsApp Çevrimiçi Durumu Nasıl Gizlenir

2- Hesap bölümüne tıkla.

Image 2 WhatsApp Çevrimiçi Durumu Nasıl Gizlenir

3- WhatsApp son görülme zamanını gizleme seçeneğine ulaşmak için Gizlilik bölümüne dokun.

Image 3 WhatsApp Çevrimiçi Durumu Nasıl Gizlenir

4- Kişisel bilgilerimi kimler görebilir menüsü açılacak. Burada Son görülme seçeneğine tıkla.

Image 4 WhatsApp Çevrimiçi Durumu Nasıl Gizlenir

Burada açılan pencerede üç seçenek var.

  • Herkes: Varsayılan olarak seçilidir, herkes son görülme zamanını görebilir.
  • Kişilerim: Kişilerim olarak seçeceğin kişiler sadece son görülme zamanını görebilir.
  • Hiç Kimse: Son görülme zamanını herkesten gizlemek için kullanılır.

Image 5 WhatsApp Çevrimiçi Durumu Nasıl Gizlenir

Hiç Kimse’yi seçtiğinde WhatsApp son görülme zamanın gizlenmiş oluyor. Ancak sen de diğer kişilerin en son ne zaman çevrimiçi olduklarını göremeyeceksin.

6 – Gizlilik bölümünde Kişisel bilgilerimi kimler görebilir menüsünde Durum seçeneğine tıkla.

image 6 WhatsApp Çevrimiçi Durumu Nasıl Gizlenir

7 – Durum gizlilik ayarları penceresinden Durum güncellemelerinizi kimler görebilir menüsünden Sadece şu kişilerle paylaş seçeneğini işaretle.

image 7 WhatsApp Çevrimiçi Durumu Nasıl Gizlenir

8 – Açılan pencereden hiç kimseyi seçmeden aşağıdaki yeşil onay butonuna bas.

image 8 WhatsApp Çevrimiçi Durumu Nasıl Gizlenir

Böylelikle hiç kimse çevrimiçi olduğunu, onlarla sohbet ekranı açıp mesajlaşmaya başlamadığın sürece çevrimiçi olduğunu göremez. Ayrıca kişisel bilgilerimi kimler görebilir ekranında Profil Fotoğrafı’nı Mevcut Konum bilgilerini, Hakkımda kısmını Hiç Kimse olarak ayarlaman çevrimiçi durumunun görülmesini daha da zor hale getirecektir.

2- Bildirimler Aracılığıyla Sohbet Etme

Çevrimiçi olup olmadığını belli etmeden birisinin sana göndermiş olduğu mesajı okumanın yolu, onları bildirim çubuğundan cevaplaman. Gelen mesajları buradan cevaplaman durumunda karşı taraf durumunu göremez.

image 9 WhatsApp Çevrimiçi Durumu Nasıl Gizlenir

Varsayılan olarak bu özellik etkin hale getirilmiştir ancak değilse buraya sırayla Ayarlar > Bildirimler > Mesaj Bildirimleri > Yüksek öncelikli bildirimleri kullan şeklinde ulaşabilirsin.

3- Okundu Bilgisini Gizleme

image of WhatsApp Çevrimiçi Durumu Nasıl Gizlenir

WhatsApp’ta sohbet esnasında çevrimiçi gözüksen dahi gelen mesajları okuyup okumadığının belli olmaması için Okundu Bilgisi’ni kapatmalısın. Yani şu meşhur ikili mavi tık var ya ondan bahsediyoruz. Bunu kapattığın zaman sen de diğer insanlar senin mesajlarını okumuş mu bilemeyeceksin. Ancak gizliliğini korumaya devam edeceksin. Gönderilen herhangi bir mesajı okuyup okumadığın belli olmayacak. Mesajların yanındaki tikler maviye dönmeyecek.

Artık çevrimiçi görünmeden WhatsApp kullanabilirsin. Bu konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesaj gönderebilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden sohbet edebilir ve arkadaşlarına videolar, resimler, sesli mesajlar gönderebilirsin. Yüzlerce ifade kullanabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…