Android’de Ekran Parlaklığı Nasıl Ayarlanır?

Android’de Ekran Parlaklığı Nasıl Ayarlanır

Işıl ışıl parlayan ekranın göze hoş gelebilir ama telefonunun pili için durum hiç de öyle değil. İşte, ekran parlaklığı nasıl ayarlanır ve daha fazlası, hemen oku!

Gelişen ekran teknolojisi ile birlikte her ne kadar enerji tüketimli azaltılmaya çalışılsa da ekranlar hala birer pil canavarı. Yeni teknolojiler ile görüntü kalitesindeki artış sistem kaynaklarını sömürmeye devam ediyor. Sen ışıltılı ekranınla büyülenirken telefonunun ömrü azalıyor ve en önemlisi göz sağlını tehlikeye atıyorsun.

Android’de ekran parlaklığı nasıl ayarlanır, pil tasarrufu sağlamak mümkün mü? Bu konuda kullanabileceğimiz yazılımlar var mı şimdi bakalım.

Ekran Parlaklığı Nasıl Ayarlanır?

Screenshot_20180711-141947_a

1. Ekranın üstünden aşağıya doğru çek ve Durum Çubuğu’nu aç.

2. Parlaklık çubuğuna dokun ve tut.

3. Dilediğin parlaklığa kadar çek ve bırak.

Uyarlanan Parlaklık Nasıl Ayarlanır?

Adaptif yani uyarlanan parlaklık, çevrendeki ışık miktarına, günün saatine göre ekran parlaklığını otomatikman ayarlar. Bu özellik varsayılan olarak etkin kılınmıştır. Nasıl kapatılır, bakalım.

Screenshot_20180711-142038_c

1. Ekranının üstünde aşağıya doğru çekerek Durum Çubuğu’nun açılmasını sağla.

2. Daha sonra sağ üst köşedeki dişli çark simgesine tıkla ve Ayarlar’a gir.

3. Ekran’a dokun.

4. Uyarlanan Parlaklık’ı buradan açıp kapatabilirsin.

Ambient Display Nasıl Açılır?

Ambient Display yani Ortam Ekranı, Android Lollipop ile birlikte tanıtılan, özellikle AMOLED ekranlara uygun bir düzenleme. Ambient Display, güç veya ana ekran tuşuna basmaya gerek kalmadan kilit ekranında saat ile birlikte bildirimleri görmeni sağlayan bir özellik. Android Nougat bu özelliğe ek uygulamalar sayesinde kavuşuyor. Bu uygulamayı sayfamızdan bulabilirsin.

Android Oreo’ya göre nasıl yapacaksın bakalım:

1. Ekranını aşağıya doğru kaydırarak Durum Çubuğu’nu aç.

2. Ekranın sağ üst köşesindeki dişli çark simgesine dokunarak Ayarlar’ı aç.

3. Ekran bölümüne dokun.

4.Gelişmiş özelliklere tıkla.

5. Ambient Display özelliğini etkin hale getir.

Uygulamalar İle Ekran Parlaklığını Ayarlama

Daha gelişmiş ve daha fazla özelliğe sahip olmak istiyorsan Android’in varsayılan özellikleri sana yetmeyebilir. Ambient Display özelliğini kullanmak ya da gece modu özelliğinden yararlanmak istiyorsan çeşitli uygulamalar kullanabilirsin. Aşağıda bu uygulamalardan da bahsedeceğiz.

Göz yorgunluğuna karşı Android’de gece modu nasıl etkinleştirilir bu yazımızı okuyabilirsin.

Adı geçen uygulamaları sayfamızdan indirebilirsin. Konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. AcDisplay

    AcDisplay

    AcDisplay, Ambient Display özelliği olmayan telefonlara bu özelliği kazandırıyor. Telefonun herhangi bir tuşuna basmadan kilit ekranından doğrudan bildirimleri alabilirsin. Minimal yapısı ile kişiselleştirme seçenekleri de sunuyor.

  2. Twilight

    Twilight

    Twilight ile mavi ışık gözlerini artık yoramayacak. Gelişmiş ışık ayarlama özelliklerine sahip. Sade arayüzü, kullanım kolaylığı ile cihazına gece modu özelliği kazandırabilir, göz sağlığını koruyabilirsin.

  3. Night Mode

    Night Mode

    Nigh Mode ile mobil cihazlarında mavi ışık filtresi sayesinde göz sağlığını koruyabilirsin. Ekran parlaklığını ayarlama seçenekleri sunuyor. Pil tasarrufu konusunda destek sağlıyor. Filtre yoğunluğu da ayarlanabiliyor.

Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?
Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?

Videolarını beğenerek izlediğin içerik üreticilere destek olmanın bir yolu da sanal hediyeler göndermek. TikTok’ta jeton nasıl alınır bilmiyorsan bu rehber sayesinde öğrenebilir ve içerik üretenlere sanal hediyeler gönderebilirsin. Detayları keşfetmek için okumaya devam et! T…

Telegram’da mesajın ne zaman okunduğunu nasıl anlarım?
Telegram’da mesajın ne zaman okunduğunu nasıl anlarım?

Mesajını gönderdin ama karşı taraf okudu mu okumadı mı çok mu merak ediyorsun? Telegram’da mesajın ne zaman okunduğunu nasıl anlarım diye sormaya artık paydos. Uygulamanın yeni özelliği sayesinde bu soruna kolayca cevap bulabilirsin. Nasıl mı, detaylar için okumaya devam et! …

Telegram gizli kanaldan video indirme nasıl yapılır?
Telegram gizli kanaldan video indirme nasıl yapılır?

Severek izlediğin bir videoyu diğer arkadaşlarının da görmesini istiyor ancak indiremiyor musun? Telegram gizli kanaldan video indirme aslında mümkün. Atacağın birkaç adım sayesinde bunu kolayca başarabilirsin. Nasıl yapacağını ve gerekenleri öğrenmek için okumaya devam et! T…

Telegram çalışmıyor mu? İşte düzeltmenin yolu
Telegram çalışmıyor mu? İşte düzeltmenin yolu

Severek kullandığın mesajlaşma uygulaması artık çalışmıyor mu? Hemen paniğe kapılmana gerek yok. Telegram çalışmıyor ise düzeltmek için deneyebileceğin yollar var. Bu rehberde bahsedilen adımları uygulayarak tekrar mesajlaşmaya başlayabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…