WhatsApp’ın Gizli Özellikleri Nasıl Etkinleştirilir?

image of whatsapp in gizli ozellikleri nasil etkinlestirilir

Severek kullandığın WhatsApp’ın gizli özellikleri olduğunu biliyor muydun? Bu gizli özellikleri etkinleştirmek istersen yazımızı oku!

Anlık mesajlaşma uygulamaları arasında en çok tercih edilen WhatsApp, herkesin bilmediği gizli özelliklere sahip. Geliştiriciler yaptıkları güncellemeler ile kimi zaman bu özellikleri herkese açarken kimi zaman ise bu özelliği iptal ediyor.

İçerik paylaşımlarında sınırlamalar uygulayabiliyor. Bunu yapacağın ince ayarlar ile aşabilir ya da değiştirebilirsin. Örneğin durum videoları için 30 saniye sınırını aşabilir ya da uygulamayı İngilizce kullanabilirsin. Gelebilecek yeni özellikleri deneme şansın olabilir. Daha da kişiselleştirilmiş bir anlık mesajlaşma uygulaman olabilir. Nasıl mı? İşte cevabı!

WhatsApp Gizli Özellikleri Etkinleştirme

WhatsApp’ın beta sürümünde yer alan ancak varsayılan olarak yayınlanmayan pek çok özellik hakkında bilgiler paylaşan Alex193 adlı geliştirici WA Tweaks adlı uygulamayı duyurdu. Bu aslında bir çeşit ince ayar uygulaması. WhatsApp’ın daha fazla kişiselleştirilmesini ve daha fazla özelliğe sahip olmasını yani gizli kalmış yönlerinin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Ön Hazırlık

1- Tüm bunları yapabilmeniz için WA Tweaks uygulamasını telefonunuza yüklemen gerekiyor.

2- Uygulamanın tam olarak çalışabilmesi için cihazının rootlanmış olması yani yönetici haklarına tamamen sahip olman gerekiyor. Uygulama root yapılmadan da çalışabiliyor ama çok sınırlı özelleştirme imkanı sağlıyor.

3- Telefonunda WhatsApp’ın son sürümünün yüklü olduğundan ve gerekli güncellemelerini yaptığından emin ol.

4- WA Tweaks uygulamasını APK olarak yüklemelisin, aşağıda bulabilirsin. Bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklemeye izin vermelisin. Bunu da şöyle yapabilirsin.

Ayarlar > Güvenlik > Bilinmeyen Kaynaklar seçeneğini etkinleştirerek uygulama yüklemeye izin verebilirsin.

Screenshot_20180603-231905_ab

WhatsApp’ta Gizli Özelliklerin Açılması İçin WA Tweaks Kullanımı

1- WA Tweaks uygulamasını başlat, yönetici izinleri sağlayan kullanmış olduğun root yöneticisi aracından gerekli izinleri sağlamalısın.

2- Şimdi Uçak Modu’nu açman gerekli, bunu durum çubuğundan yapabilirsin.

3- Daha sonra WhatsApp’ta açık olan oturumunu sonlandırmalısın. Bunu yapmak için Ayarlar> Uygulamalar > WhatsApp > Durmaya Zorla seçeneğini tıkla.

Screenshot_20180603-232907_cd

4- WA Tweaks uygulamasına geri dön ve etkinleştirmek istediklerini seç.

Screenshot_20180603-233852_efg

5- WhatsApp uygulamasını aç, istediklerinin etkinleştirildiğini göreceksin. Artık uçak modunu kapatabilirsin. İşlem tamam.

Uygulamanın yeni versiyonu olarak WA Tweaker’ı da kullanabilirsin. Geliştiricinin web sitesinden veya uygulama içerisinden detayları öğrenebilirsin.

Bahsettiğimiz uygulamaları sayfamızdan indirebilirsin. Bu konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. WA Tweaks

    WA Tweaks

    WA Tweaks ile WhatsApp’ta herkesçe bilinmeyen gizli ayarları açığa çıkarabilir, varsayılan ayarlarını değiştirebilirsin. Daha kişiselleştirilmiş bir uygulaman olabilir. Tüm dosya tiplerini gönderebilir, medya MB sınırını artırabilirsin.

  2. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesaj gönderebilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden sohbet edebilir ve arkadaşlarına videolar, resimler, sesli mesajlar gönderebilirsin. Yüzlerce ifade kullanabilirsin.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…