Uluslararası Dünya Çocuk Günü: TRT Çocuk Mobil, YouTube Kids Gibi Çocuklar İçin En İyi Uygulamalar

image of uluslararasi dunya cocuk gunu trt cocuk mobil, youtube kids gibi cocuklar icin en iyi uygulamalar

1 Haziran pek çok ülkede Uluslararası Dünya Çocuk Günü olarak kutlanıyor, bugüne özel çocuklar için en iyi uygulamaları sıraladık, incele!

Çeşitli ülkelerde farklı günlerde kutlansa da 1 Haziran pek çok ülkede Uluslararası Dünya Çocuk Günü olarak kabul ediliyor. 1925 yılında İsviçre’nin Cenevre kentinde “Çocukların Refahı İçin Dünya Konferansı” toplanmış ve çocukların korunmasına dair bir bildirge kabul edilmiştir. Bugünün anısına 49 ülkede kutlanmaktadır.

Ülkeler arasında farklı günlerde Çocuk Günü kutlamaları yapılmaktadır. Dünyada resmi olarak ilk çocuk bayramı ilanı ve kutlaması ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1929’da Türkiye’de gerçekleştirilmiş ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kabul edilmiştir. Ülkemizde uluslararası katılım ile 23 Nisan Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır.

En değerli varlığımız çocuklarımızın gelişimine katkı sunacak, dijital dünyada daha korunaklı ve bilinçli olmalarını sağlayacak, eğlenirken öğrenecekleri uygulamalardan bir liste hazırladık, şimdi bu listeye göz atalım.

Bahsedeceğimiz uygulamaları sayfamızdan indirebilirsin. Bu konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. YouTube Kids

    YouTube Kids

    YouTube Kids, Google tarafından çocukların çevrimiçi güvenli bir şekilde eğitici, eğlenceli ve yaşlarına uygun videolar izlemeleri için tasarlandı. Ebeveyn denetimini etkin hale getiriyor ve zararlı içeriklerin çocuklara gösterilmesini engelliyor.

  2. TRT Çocuk Mobil

    TRT Çocuk Mobil

    TRT Çocuk Mobil ile TRT Çocuk’un sevilen çizgi film ve programları güvenli bir şekilde izlenilebilir. Reklam içermez, pedagoglarca hazırlanan kazanımlar sunulmakta. Süre ve erişim kısıtlaması yapılabilir, çevrimdışı çalışabilmektedir.

  3. Okul Öncesi Eğitici Oyun Seti

    Okul Öncesi Eğitici Oyun Seti

    Eğitici Oyun Seti okul öncesi miniklere temel becerileri kazandırmak amacıyla hazırlanmış eğitici ve eğlenceli oyunları içermekte. Tüm mobil cihazlarla uyumlu. Nokta birleştirme, hafıza, hayvanlar ve boyama gibi pek çok oyuna sahip.

  4. Kids Doodle - Color & Draw

    Kids Doodle – Color & Draw

    Kids Doodle ile sevimli küçüğün ile birlikte çizimler ve resimler yapabilirsin. Pek çok fırçasıyla yapılan resimlere neon renkler, parlatıcılar, havai fişekler ekleyebilir, daha çarpıcı hale getirebilirsin. Fotoğraflar üzerine de çizim yapabilirsin.

  5. Çocuklar için oyun KIDOZ

    Çocuklar için oyun KIDOZ

    Kidoz, mobil cihazları çocuklara özel hale getiren ve ebeveyn denetimi ile kullanım kolaylığı sağlıyor. Çocuklara uygun birçok oyuna erişim ve güvenli bir şekilde İnternet’te gezinme imkanı sunuyor. Yaşlarına uygun içerikler bulabilirler.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…