Android’de Uygulamalar Nasıl Kilitlenir?

image of android de uygulamalar nasıl kilitlenir

Uygulamalarına bilgin dışında kimsenin erişmesini istemiyorsan onları kilitlemeyi unutma! Uygulamalar nasıl kilitlenir, öğrenmek için okumalısın.

En temel güvenlik tedbiri kilitlemek. Bunu teknolojik araçlar söz konusu olduğunda da yapman mümkün. Bir Android kullanıcısı isen kimi durumlarda telefonundaki uygulamaları kilitlemek isteyebilirsin. Özellikle telefonunu birine vereceksen, kafede veya ofiste telefonunu bir yere bırakıp gidiyorsan meraklı gözlerin uygulamalarını karıştırmasını istemiyorsan uygulamalarının tamamını veya dilediklerini kilitleyebilirsin.

WhatsApp yazışmalarım okunmasın, bin bir hale geldiğim resimlerime bakılmasın, e-postalarım görüntülenmesin istiyorsan uygulamalarını kilitleyebilirsinAndroid’de uygulamalar nasıl kilitleniyor, farklı yollarına değineceğiz.

Cihazın Sahip Olduğu Araçlar ile Uygulamaları Kilitlemek

Samsung Telefonların Güvenli Klasörü

Eğer bir Samsung telefon kullanıyorsan herhangi bir ekstra uygulamaya veya ayarlamaya ihtiyaç duymadan uygulamalarını güvenli, kilitli, bir şekilde tutabilirsin. USB kablo veya ağ aracılığıyla bilgisayardan bu dosyalara erişilemez. Telefonun genel kilidi açık olsa dahi buradaki uygulama ve dosyalara erişilemez.

Yapmanız gereken Ayarlar’dan Güvenli Klasör seçeneğini bulup Samsung hesabınızla oturum açmak. Daha sonra ise kendine kilit türü olarak bir şifre, desen, parmak izi, PIN belirlemek. Bu klasöre taşıyacağın dosyalar ve uygulamalar kilitli tutulur ve kilidin açılmasıyla erişilebilir. Buraya taşıyacağın uygulamaları yeninden kurman gerekecek. Resim, video gibi dosyaları buraya taşıman yeterli

Huawei / Honor Gizli Menü

Huawei ve Honor telefonların görünür menüsü dışında birde gizli bir menüsü bulunmakta. Burası şifreyle korunmuyor ancak gizli menünün nasıl açıldığını bilenler görebilir. Uygulamaları yeniden kurmanıza gerek yok. Tüm yapmanız gereken iki parmağınızı, ekranın ortasına koymak ve köşelere doğru, büyütme hareketi yapar gibi kaydırmak. Açılan menüye uygulama ekle diyerek uygulamalarını gizleyebilirsin.

Android’in Özelliklerini Kullanarak Uygulamaları Kilitlemek

Bir Misafir veya Kullanıcı Ekleme

Android cihazına geçici bir kullanıcı veya misafir hesabı açarak, uygulamalara ve kişisel dosyalara erişimi sınırlayabilirsiniz. Ayarlayacağınız bu kullanıcı sadece Google Play’den uygulama indirebilir ama arama yapamaz SMS gönderemez, başka dosyalara erişemez.

Bunu yapmak için ekranı aşağıya doğru çek.

Screenshot_20180523-143509_a

Kullanıcı’ya dokunun açılan pencereden gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz.

Screenshot_20180523-143558_b

Ekran Sabitleme

Telefonunda ekran sabitleme özelliğini kullanarak uygulamalar erişimi engelleyebilirsin. Sadece ekrana sabitlediğin uygulama çalışabilir durumda olacak. Bunu yapmak için Ayarlar > Güvenlik > Ekran Sabitleme’yi açık konuma getir. Sabitleme kaldırılmadan önce PIN’i sor da aktif hale getirilmeli.

Screenshot_20180523-143633_c

Uygulama Kullanarak Kilitleme

Yukarıdaki anlattıklarımız yerine daha pratik olacağını düşünüyorsan bu konuda kilitleme uygulamalarından destek alabilirsin. Pek çok özelliğe sahip uygulamalardan bir tanesi inceleyebilirsin.

Bahsedeceğimiz uygulamaları sayfamızdan indirebilirsin. Bu konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Hexlock - The Smart App Locker

    Hexlock – The Smart App Locker

    Hexlock ile verilerini ve uygulamalarını yetkisiz kişilerden güvenli bir şekilde korumayabilirsin. Farklı ayarlar ile profiller oluşturabilirsin. Konumlarına göre cihazını kilitleyebilir veya açabilir. Bunu Wi-Fi ağına göre de ayarlanabiliyor.

  2. Lockdown Pro - Uygulama Kilidi

    Lockdown Pro – Uygulama Kilidi

    LockDown Pro kilitleme özelliğinin yanı sıra kilidi açmak için kodu girmen gereken bir hesap makinası gösterebilir. Kilidi karıştıranları yanlış bir hata iletisi ile uyarabilir. Güvenli ağdayken kilidi açar, yeni ağlarda aktif hale getirir.

  3. Kilit (Smart App Protector)

    Kilit (Smart App Protector)

    Smart AppLock ile uygulamalarını şifreleyerek gizliliğini koruyabilirsin. Uygulamalarını desenlerle, sayılarla, parmak izinle ve hareketlerle kilitleyebilirsin. Güvenli Wi-Fi listesi oluşturabilir, bu ağlarda kilidin açılmasını sağlayabilirsin.

  4. Kilit(AppLock)

    Kilit(AppLock)

    AppLock ile bilgilerini, kişisel fotoğraflarını şifreleyebilirsin. Dosyalara, fotoğraflara, uygulamalara, Play Store’a, erişimi engelleyebilir ve aynı zamanda uygulama simgesini de gizleyebilirsin. Kilit ekranını kişiselleştirebilirsin.

  5. Kilit AppLock

    Kilit AppLock

    IVY Applock ile uygulamaları, fotoğrafları, videoları ve diğer özel verileri şifre veya desen ile kilitleyebilir, gizliliğini koruyabilirsin. Telefonun kilidi açmaya çalışanların fotoğrafını çekebilir, uygulamanın simgesini değiştirebilirsin.

Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?
Adım adım TikTok’ta jeton nasıl alınır?

Videolarını beğenerek izlediğin içerik üreticilere destek olmanın bir yolu da sanal hediyeler göndermek. TikTok’ta jeton nasıl alınır bilmiyorsan bu rehber sayesinde öğrenebilir ve içerik üretenlere sanal hediyeler gönderebilirsin. Detayları keşfetmek için okumaya devam et! T…

Telegram’da mesajın ne zaman okunduğunu nasıl anlarım?
Telegram’da mesajın ne zaman okunduğunu nasıl anlarım?

Mesajını gönderdin ama karşı taraf okudu mu okumadı mı çok mu merak ediyorsun? Telegram’da mesajın ne zaman okunduğunu nasıl anlarım diye sormaya artık paydos. Uygulamanın yeni özelliği sayesinde bu soruna kolayca cevap bulabilirsin. Nasıl mı, detaylar için okumaya devam et! …

Telegram gizli kanaldan video indirme nasıl yapılır?
Telegram gizli kanaldan video indirme nasıl yapılır?

Severek izlediğin bir videoyu diğer arkadaşlarının da görmesini istiyor ancak indiremiyor musun? Telegram gizli kanaldan video indirme aslında mümkün. Atacağın birkaç adım sayesinde bunu kolayca başarabilirsin. Nasıl yapacağını ve gerekenleri öğrenmek için okumaya devam et! T…

Telegram çalışmıyor mu? İşte düzeltmenin yolu
Telegram çalışmıyor mu? İşte düzeltmenin yolu

Severek kullandığın mesajlaşma uygulaması artık çalışmıyor mu? Hemen paniğe kapılmana gerek yok. Telegram çalışmıyor ise düzeltmek için deneyebileceğin yollar var. Bu rehberde bahsedilen adımları uygulayarak tekrar mesajlaşmaya başlayabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…