Facebook Hesabını Silmeden Önce Bilmen Gereken 4 Şey

image of facebook hesabini silmeden once bilmen gereken 4 sey

Facebook hesabını silmeye karar verdin ancak Facebook hesabını silmeden önce bilmen gereken 4 şey var, bunlara birlikte bakalım.

Facebook hesabını silme kararı alanların sayısı özellikle Cambridge Analytica skandalından sonra iyice artmış durumda. Hesap gizliliği konusunda tartışmalar yaşanırken bu skandal patlak verdi. Sen de kişisel verilerinin şirketlerce kullanılmasını istemiyor ya da paylaşım yığınları arasında kaybolmaktan sıkıldıysan Facebook hesabını silerek işe başlayabilirsin. Ancak Facebook hesabını silmeden önce bilmen gereken 4 şeyi hatırlatmak istiyoruz.

1-Facebook Hesabını Silmeden Önce Bütün Verilerini Kaydet

Facebook hesabını silmeye karar verdin. Artık geri dönüş yok. Facebook’ta sayısız fotoğraf, video paylaştın, beğenilerin ve etkinliklerin var. Bu verilerini silmeden önce bilgisayarına kopyalaman faydalı olacak.

Facebook’ta paylaştığın her şeyi indirmek için menü simgesine dokun, Ayarları seç, genel hesap ayarlarının altında yer alan Facebook verilerinin kopyasını indir seçeneğine tıkla. Arşivimi Başlat’a dokunarak tamamla.

2- Facebook Hesabını Dondurmak Silmek Değil

Facebook hesabının dondurmak, devre dışı bırakmak silmek değildir. Facebook kullanıcılarına hesaplarını dondurduktan sonra hesaplarını tekrar etkin hale getirmeleri için zaman tanır. Eğer hesabını dondurursan, arkadaşların zaman tünelini göremez.

Facebook aramalarında çıkmazsın ancak bazı fotoğraflardaki etiketlenmelerin, arkadaşlarının kişi listesinde ve bazı mesajlarda görülebilirsiniz. Bir süre Facebook’a bağlanmayacaksan bu seçenek düşünülebilir ama hesabını tamamen silmek istiyorsan Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemlerini yapmalısın.

Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir detaylı bilgileri bu yazımızda okuyabilirsin.

3-Facebook Hesabını Silmek Tüm Verilerini Silmiyor

Facebook’a veda etmeye hazırlanıyorsun. Hatta gereken tüm işlemleri yaptın ancak Facebook bir hesabın kalıcı olarak silinme süresini 90 gün olarak açıklıyor yani sil diyerek hemen hesabını ve verilerini silemiyorsun. 90 gün geçse dahi arkadaşların mesajlarını görebilir. Bu arada bu 90 gün içinde tekrar hesabını giriş yaparsan silme işlemin iptal edilir. Her ne kadar zaman alacak olsa da hesabını silmeden önce tüm paylaşımlarını kontrol ederek silmen yararına olacaktır.

4-Uygulamalara Erişimini Değiştir

Facebook’un yaygın bir şekilde kullanılmasıyla birlikte pek çok web sitesi Facebook hesabıyla girişe izin vermekte ve Facebook hesap bilgilerin bu sitelere aktarılıyor ve tekrar profil oluşturman gerekmiyor. Facebook hesabını silmen durumunda bu sitelere giremeyebilirsin. Spotify’ı Facebook hesabınla kullanıyorsan Facebook hesabını silmen durumunda Spotify’a bağlanamayacaksın. Bu siteler için yeni hesap oluştur ve giriş yöntemini değiştir. Kişisel güvenliğin açısından bu sitelerde yeni hesap oluşturman yararına olacak.

Bu konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Facebook

    Facebook

    Facebook hesabını mobil cihazından yönetebilmeni sağlayan bu uygulama ile profilini güncelleyebilir, resimler ve videolar paylaşabilir, arkadaşlarının profillerini ziyaret edebilir, bildirimler alabilirsin. Tüm ağında paylaşılanları takip edebilir, beğenebilir, yorum yazabilirsin.

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram bağlantı geçmişi nasıl kapatılır?
Instagram bağlantı geçmişi nasıl kapatılır?

Tıkladığın bağlantıların, ziyaret ettiğin linklerin, Instagram’da belirli bir süre saklandığını biliyor musun? Dilersen Instagram bağlantı geçmişini kapatabilirsin. Bir nebze olsun takip edilmekten kurtulabilirsin. Nasıl yapılır öğrenmek ve daha fazlası için okumaya devam et!…

Tiktok AI Song özelliği Android’de nasıl kullanılır?
Tiktok AI Song özelliği Android’de nasıl kullanılır?

Kendi şarkılarını oluşturarak sosyal medyada farkını konuşturmak ister misin? TikTok AI Song özelliğiyle kendi şarkılarını besteleyip söyletebilir ve videolarında kullanabilirsin. Test aşamasındaki bu özellik neler getiriyor ve nasıl kullanılır keşfetmek için okumaya devam et…

Instagram uçtan uca şifreleme nasıl açılır?
Instagram uçtan uca şifreleme nasıl açılır?

Daha güvenli ve gizli bir şekilde sohbet etmek ister misin? Instagram uçtan uca şifreleme ile herhangi bir mesajlaşma uygulamasına gerek duymadan artık sohbet edebileceksin. Tek yapman gereken uçtan uca şifrelemeyi açmak. Nasıl etkinleştirilir öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram yapay zeka sohbeti nasıl oluşturulur?
Instagram yapay zeka sohbeti nasıl oluşturulur?

Sana tavsiyelerde bulunabilecek ve yeni fikirler keşfetmeni sağlayacak bir sohbet arkadaşı ister misin? Instagram yapay zeka sohbeti ile kimseye gerek duymadan birçok bilgi edinebilir, yeni şeyler keşfedebilir biraz da eğlenebilirsin. Nasıl mı, detaylar için okumaya devam et!…