Facebook Güvenliği ve Gizliliği Nasıl Daha İyi Hale Getirilir?

image of facebook guvenligi ve gizliligi nasil daha iyi hale getirilir

Son günlerde artan güvenlik ve gizlilik ihlalleri akıllara Facebook güvenliği ve gizliliği nasıl iyileştirilir sorusu getirmekte. İşte, sana bazı çözüm önerilerimiz.

Sosyal ağ devi Facebook’ta yaşanan skandallardan sonra güvenlik ve gizlilik ihlalleri gündeme oturdu. Facebook kullanıcıları Facebook’tan vazgeçmeden ama güvenlikleri ve gizlilikleri ihlal edilmeden kullanmak istiyor. Kendi adımıza güvenliğimizi ve gizliliğimizi artırabileceğimiz yollar var, bunlara birlikte bakalım.

Facebook Güvenliğini ve Gizliliğini Artırma Yolları

1- İyi Bir Parola Seç

Klasik bir konu ama artık ‘123456’ gibi en çok tercih edilen şifreleri kullanmaktan vazgeçmelisin. Büyük küçük harf, rakam ve simge içeren şifreleri Facebook da şiddetle tavsiye etmekte.

2- Kimle Paylaştığını Düşün

Paylaşımlarda bulunmayı seviyorsun ancak paylaşımlarını herkes mi yoksa yalnızca arkadaşların mı görecek dikkat etmelisin. İsminin altında açılır menüden yeni bir paylaşım yaptığında kimlerin göreceğini belirle.

3- Nerede Bağlandığına Dikkat Et

Facebook’a özellikle paylaşılan başka cihazlardan bağlandığında oturumu kapatmayı unutma. Eğer bir mobil cihazdan Facebook’a bağlanıyorsan Ayarlar> Hesap Ayarları> Güvenlik> Aktif Oturum’a tıkla. Burada hangi cihazdan, ne zaman, nerede, bağlandığını görebilirsin. Şüphelendiğin açık bir oturumu buradan kapatabilirsin.

4- Giriş Onayları Ayarla

Senin onayın olmaksızın kimsenin Facebook hesabına girmesini istemiyorsan, giriş onayları ayarlayabilirsin. Bunu Ayarlar> Hesap Ayarları> Güvenlik> Giriş Onayı Açık şeklinde yapabilirsin. Burada bir kurulum süreci seni yönlendirecek ve gerekenleri yapmalısın. Bu işlem tamamlandıktan sonra Facebook hesabına bir giriş denendiğinde akıllı telefonunda bir güvenlik kodu göreceksin.

5- Arama Motorlarını Etkisiz Hale Getir

Her ne kadar gizli hayranlarının seni bulmasını zorlaştıracak olsa da bunu yapmalısın. Nelerin Facebook ve diğer arama motorlarında görüntülenebileceğini sınırlayabilirsin. Facebook sayfandan Diğer>Kısımları Yönet bölümünden göstermek veya gizlemek istediğin bölümleri düzenle. Ayrıca Hesap Ayarları> Gizlilik bölümünden ‘Diğer arama motorlarının zaman tüneline bağlantı vermesini istiyor musun?’ seçeneğini de hayır olarak değiştirebilirsin.

6- Arkadaşlarından Yardım Al

Giriş bilgilerini unutuyorsan, bir yerlere yazmaktan vazgeç. Güvendiğin arkadaşlarından bu konuda yardım alabilirsin. Ayarlar>  Hesap Ayarları> Güvenlik> Güvenilir Kişiler’e git ve en güvendiğin üç veya beş arkadaşını seçebilirsin. Giriş yapamadığında bu arkadaşların sana kod gönderecekler ve giriş yapabileceksin. Arkadaşların hesabına erişemezler.

7- Arkadaşlarının Gizliğini Düşün

Yalnızca senin değil arkadaşlarının da gizliliği önemli. Bu yüzden Facebook masaüstü uygulamasını aç ve Arkadaşlar sekmesine tıkla, Gizliliği Düzenle’yi seç. Herkese Açık yerine Arkadaşlar ile sınırlamak gizlilik açısından daha güvenli olacak. Arkadaşlarının da aynı şeyi yapması senin gizliliğini kuvvetlendirecektir.

8- İnsanların Seni Nasıl Bulacağını ve Sana Nasıl Ulaşacağını Düzenle

Arkadaşlık isteklerini kimlerin gönderebileceğini düzenleyebilirsin. Varsayılan olarak herkes ayarlanmıştır. Birisi seni e-posta adresin ile arayabilir, bunu devre dışı bırakabilirsin. Facebook masaüstü uygulamasına bağlanarak Ayarlar> Gizlilik> Aramada beni kimler bulabilir? kısmında, ‘Facebook’un dışındaki arama motorlarının, profiline bağlantı vermesini istiyor musun?’ seçeneğini kontrol etmeyi unutma.

9- Facebook Aracılığıyla Kullandığın Uygulamaları Kontrol Et

Facebook’a uygulama eklerken gizlilik ayarlarını kontrol etmelisin. Çok fazla erişim isteyen uygulamaları ya sınırla ya da kullanma. Ayrıca CandyCrush gibi uygulamaları çok sevmiş olabilirsin ama artık oynamıyor ya da kullanmıyorsan, hesabından kaldırmayı unutma, çünkü kaldırmadığın sürece hesabına erişim hakları devam edecek.

Bu konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Facebook

    Facebook

    Facebook hesabını mobil cihazından yönetebilmeni sağlayan bu uygulama ile
    profilini güncelleyebilir, resimler ve videolar paylaşabilir, arkadaşlarının profillerine göz atabilirsin. Bildirimler alıp ve mesajlar göndererek sohbet de edebilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…