Kaybolan veya Çalınan Bir Android Cihazdan Veriler Nasıl Silinir?

kaybolan veya Çalınan bir Android cihazdan veriler nasil silinir

Özel verilerinin olduğu Android cihazın kayboldu veya çalındı ise ne yapacaksın? Kaybolan veya çalınan Android cihazdan veriler nasıl silinir, işte çözüm!

İşimiz için önemli dosyalardan tutun, bebeğimizin ilk adım videosuna kadar bizim için değerli kişisel veri ve dosyalar cihazlarımızda kalıyor. Bir Android cihazı kaybetmekten daha kötüsü, bu cihazla beraber pek çok resim, dosya, kişisel bilgiler, iş planları, gizli notlar gibi verileri de kaybetmek. Android cihazını bir türlü bulamıyorsun, kaybetmiş de olabilirsin, çaldırmış da. Peki, bu durumda ne yapacaksın?

Kayıp ya da çalıntı durumuna karşı hazırlıklı olmak için gereken tedbirler önceden alınmalıdır. Gerekli tedbirleri henüz almamış ve cihazı hala elinde olanların yapabilecekleri var. Öncelikle bunlardan bahsedeceğiz.

Android Cihazı Hala Elinde Olanlar İçin Alınacak Tedbir

Screenshot_20180409-161440_a

Cihazının nerede olduğunu bilmek ve uzaktan verileri silebilmek için cihazına Find My Device uygulamasını kurman ve birkaç ayar yapman gerekli. Varsayılan ayarları kontrol etmeyi unutma.

Screenshot_20180409-161630_bcd

1- İlk olarak Play Store’dan Find My Device uygulamasını indir.

2- Daha sonra Ayarlar > Google > Güvenlik > Cihazımı Bul git.

3- Cihazımı Bul seçeneğinin aktif olduğundan emin ol.

4- Uygulama tarafından cihazının konumuna erişim izni vermeyi unutma. ( Bunu uygulamayı kurarken de yapabilirsin.)

Eğer eski bir Android cihaza sahip isen bu adımları Android Cihaz Yöneticisi ( Find My Device uygulamasının eski versiyonu) ile yapmalısın.

Screenshot_20180409-161630_efg

Ayarlar > Güvenlik bölümünde Cihaz Yönetimini bul ve cihazın uzaktan konumunun bulunabilir, kilitlenebilir ve silinebilir seçeneğinin açık olduğundan emin ol.

Yine ek tedbir olarak çok önemli dosyaların SD kart içerisinde saklanmamasını tavsiye ederiz, bu tarz uzaktan erişerek verileri silen uygulamalar SD kart verilerini silemeyebilir.

Android Cihazını Uzaktan Nasıl Silebilirsin?

Maalesef cihazın gitti! Artık harekete geçme zamanı. Find My Device’a ister başka bir mobil cihaz üzerinden istersen Google’da Find My Device aratarak bağlanabilirsin.

Giriş yaptıktan sonra Find My Device öncelikle cihazının konumunu tespit etmeye çalışacaktır. Harita üzerinden cihazın konumu gösterilecektir. Burada üç seçenek ile karşılaşacaksın: cihazı sesli çaldırma, kilitleme ve uzaktan silme. Cihazdan herhangi bir sinyal gelmediğinde, cihazın WiFi veya şebeke ağı ile İnternet’e bağlanması durumunda konum bilgisini alacaksın.

Bütün verilerini silmeden önce dikkatli olmalısın. Öncelikle diğer seçenekleri tercih etmelisin.

Herhangi Bir Şey Yapmadan Önce Kayıp Olduğundan Emin misin?

Bazen kayıp bir cihaz çalınmış gibi düşünülebilir ama araba koltuğunun altına veya dolabın herhangi bir yerine düşmüş olabilir. Bu durumda hemen tüm verileri silmek telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Cihazını 5 dakika boyunca yüksek bir sesle çaldırabilirsin.

Ekran kilidini değiştirebilir ve cihazı bulan kişiye sana ulaşması için mesaj atabilirsin

android-kilit-ekrani-degistirme

Tüm Kişisel Verilerini Sil

Cihazdan ses seda yok ise artık cihazını silebilirsin. Cihaz çevrim içi olduğunda komutu alacak ve kendisini fabrika ayarlarına döndürecektir: müziklerin, fotoğrafların, uygulamaları ve ayarların silinecek. Cihazın Google Hesabına ve diğer hizmetlere erişimini kesmek için şifrelerini değiştirmeyi ihmal etme.

Find My Device Cihaza Bağlanamıyorsa Ne Yapılabilir?

Cihazı bulma noktasında yapabileceğimiz bir şey daha var. Eğer cihazda Google’ın konum takip özelliğini kapatmadınız ise Google hesabınıza bağlanıp Konum Geçmişi’ne göz atabilirsiniz. Burada gösterilen zaman ve konum bilgileri her ne kadar an itibariyle konum bilgisini göstermese bile size fikir verebilir ve harita üzerinden konumları izleyebilirsiniz.

Find My Device tarzı cihazını bulmana yardımcı olacak ve kaybolmasını engelleyecek diğer uygulamalardan da bir liste seni aşağıda bekliyor. Bu konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Avast Anti-Theft

    Avast Anti-Theft

    Ücretsiz olarak Android cihazını kayıp ve çalıntılara karşı izleyebileceğin Avast Anti-Theft web tabanlı çalışan GPS izleyiciler ile mobil cihazını takip edebiliyor ve konum bilgisine ulaşıyor. Uzaktan cihazını kilitleyebilir ve silebilirsin.

  2. Cerberus çalıntı-korunma

    Cerberus çalıntı-korunma

    Mobil cihazını kaybedersen veya çaldırırsan Cerberus cihazını kilitleyerek gizliliğini korur. Arka planda çalıştığı için anlaşılmaz. SMS ile telefonunu kontrol etmeni sağlar ve ne zaman farklı bir SIM kart takılırsa sana numarayla birlikte mesaj atar.

  3. Wheres My Droid

    Wheres My Droid

    Mobil cihazını kaybettiğinde bulmana yardımcı olacak Wheres My Droid, cihazın konum bilgisini takip eder. Sesle veya titreşim ile cihazı bulmanı sağlar. SIM kart değişikliklerini bildirir. Pilin düşük olduğu konumları bildirir ve pil dostudur.

  4. Prey Anti Theft

    Prey Anti Theft

    Prey Anti Theft dizüstü, tablet ve telefon gibi tüm mobil cihazların için ücretsiz konum takibi, sesli uyarı, ekrana mesaj bırakma gibi kayıp ve çalınma çözümleri sunar. WiFi, GPS ve hat ile konumu kontrol eder, arka ve ön kameraları kullanır.

  5. Android Cihaz Yöneticisi

    Android Cihaz Yöneticisi

    Google tarafından sunulan Android Cihaz Yöneticisi uygulamasının yeni sürümüdür. Mobil cihazının konumunun takip edilmesini, uzaktan kilitlenmesini ve silinmesini sağlar. Google hesabın ile uyumlu çalışır ve cihazının bulunmasını kolaylaştırır.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…