Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

image of facebook hesabi kalici olarak nasil silinir

Gizlilik ihlallerinden sonra Facebook hesabını silmek mi istiyorsun? Bu yazımızda Facebook hesabını kalıcı olarak nasıl silebileceğini anlatacağız.

Cambridge Analytica skandalı ile 50 milyon Facebook kullanıcısının kişisel verilerinin kullanıldığı, gizlilik ihlalinin yapıldığı ortaya çıktı. Gelişmeler üzerine Facebook kurucusu Mark Zuckerberg özür dilemek zorunda kalmış Cambridge Analytica ile olan çalışmalarını sonlandırdığını duyurmuştu. Ancak tepkiler dinmemiş insanların Facebook hesaplarını silmeleri için kampanyalar başlamıştı.

Ardı arkası kesilmeyen skandallardan sonra sen de gizliliğinin ihlal edilmesini istemiyor, kişisel bilgilerini Facebook’ta paylaşmak istemiyorsan, hesabını kalıcı olarak silebilirsin. Peki ama nasıl? İşte bu yazımızda Facebook hesabını kalıcı bir şekilde silmeyi anlatacağız.

Facebook’tan kurtulmak için iki seçeneğin mevcut: hesabı dondurma ya da silme. Hesabı dondurma demek, istediğin zaman hesabını tekrar etkin hale getirmeni ifade eder. Hesabı kalıcı olarak silmek ise hesabını geri döndürülemez şekilde tamamen kaldırılmanı ve bir daha hesabına erişememeni ifade eder.

Facebook Hesabını Silmeden Önce Yapman Gerekenler

Özellikle hesabını tamamen silmeyi düşünüyorsan Facebook hesabındaki bilgilerin bir kopyasını, yedeğini, alman yararına olacaktır. Çünkü pek çok resim, video, konum, mesaj ve kişisel bilgi paylaşmış durumdasın. Bu konuda Facebook sana yardımcı araçları sunmaktadır. İstersen kendinde birer yedeklerini alabilirsin. Bu arada hesabını silsen bile mesajlaşmaların gibi bazı bilgilerin tam olarak silinmeyebilir.

Hesabını kalıcı olarak silmek isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir başka nokta ise yüklü uygulamaların kaldırılması. Facebook hesabına yüklemiş olduğun uygulamaları da kaldırman senin yararına olacaktır. Bunun için bu linki kullanabilirsin.

Bir başka yapman gereken de hesabını sildiğini arkadaşlarına bildirmen olacak. Bu sayede artık onlarla Facebook üzerinden iletişim kurmayacağından haberleri olur. Sana mesaj göndermeye devam etmeleri ya da senin adına olan sahte paylaşımları takip etmeleri gibi istenmeyen bazı durumların da önüne geçmiş olursun.

Web Tarayıcısı İle Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur?

Masaüstü bilgisayarından Facebook’a bağlanmış ve web tarayıcın üzerinden Facebook hesabını dondurmak istiyorsan:

1- Facebook hesabına giriş yap.

2- Sağ üst köşedeki açılır menüden Ayarlar’ı seç.

3- Sol sütunda Genel’e tıkla.

4-Hesabını Yönet’i seç ve ekrandan Hesabı Dondur’a tıkla.

Bu sayede hesabının dondurmuş olacaksın. Facebook’taki diğer kişiler seni göremez ve aratamaz. Mesajların gibi bazı bilgilerin görülebilir. Her ne zaman Facebook’a dönmek istersen hesabını tekrar etkinleştirebilirsin.

Uygulama İle Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur?

Facebook uygulamasını son kez kullanmak üzeresin. Facebook uygulamasını çalıştır. Facebook uygulaması ile hesabını dondurmak istersen:

1-Hesap Ayarları’na daha sonra ise Genel’e doğru aşağıya kaydır.

2-Hesabı Yönet’e daha sonra ise Hesabı Dondur’a tıkla.

3-Parolanı tekrar girmen istenecek, isteneni yap.

4- Açılacak ankette neden hesabını dondurmak istediğine dair nedenleri göreceksin. Bir tanesini seç.

5- Facebook mesajları almak istemediğine dair kutucuğu işaretle.

6- Dondur seçeneğine tıkladığında tekrar şifren sorulacak. Daha sonra ise uygulamanın giriş sayfasına yönlendirileceksin. Kullanıcı adının olmadığını göreceksin. Son olarak da uygulamayı kaldır.

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Kalıcı olarak hesabını sildiğinde tekrar hesabını etkinleştiremezsin. Hesabının ve verilerinin tam olarak silinmesi ise 90 gün sürebilmektedir. Bu 90 gün içinde hesabına giriş yapman durumunda silme isteğin iptal edilir.

Hesabını kalıcı olarak kısa yoldan silmek, menüler arasında dolaşmak istemiyorsan bu linke tıklayarak Hesabımı Sil butonuna tıklaman yeterli olacak.

facebook hesabi kalici olarak silme-1

Daha sonra ise açılacak pencerede şifren ve güvenlik kodu sorulacak.

facebook hesabi kalici olarak silme -2

Gerekli bilgileri girdikten sonra Tamam’a dokunarak işlemleri tamamlıyoruz. Ancak 14 gün boyunca hesabına giriş yapmamalısın aksi takdirse silme işlemin iptal edilebilir ve tekrar uğraşmak zorunda kalabilirsin.

Bu konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Facebook

    Facebook

    Facebook hesabını mobil cihazından yönetebilmeni sağlayan bu uygulama ile profilini güncelleyebilir, resimler ve videolar paylaşabilir, arkadaşlarının profillerini ziyaret edebilir, bildirimler alabilirsin. Tüm ağında paylaşılanları takip edebilir, beğenebilir, yorum yazabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…