Clean Master, DU Speed Booster Gibi En İyi 5 Android Temizleme Uygulaması

image of clean master du speed booster gibi en iyi 5 android temizleme uygulamasi

Android’inin performansı düşüyor mu? Temizlik zamanı gelmiş olabilir. En iyi 5 Android temizleme uygulamasını bir araya getirdik.

Android işletim sistemi mobil cihazlar arasında oldukça yaygın. Yeni aldığımız bir Android cihaz zamanla performans kaybı yaşamakta, yavaşlamalar ya da takılmalar meydana gelmekte. Android’imizden ilk günkü performansı almak için zaman zaman temizlik yapmamız gerekiyor. Bu yazımızda Android cihazımızda yapacağımız temizliğe yardımcı, performans artırıcı 5 uygulamayı listeledik.

Gezmiş olduğumuz web siteleri, görüntülenen resimler ya da indirilip kaldırılan uygulamalar zamanla Android’in performansını etkilemekte. Ön bellekte depolanan küçük resimler, gereksiz reklamlar zamanla hafızayı doldurmakta. Tam olarak kaldırılmayan uygulama dosyaları da performansı etkilemekte hatta batarya tüketimini dahi artırmaktadır. RAM’in uygulamalarla gereksizce kullanılması yavaşlamalara sebep olmakta.

Tüm bu saydığımız nedenler zamanla sinir bozucu bir hal almakta. Bu tarz sorunların önüne geçmek için Android’i temizleyen uygulamalara ihtiyacımız var. Bu uygulamalar hafızayı temizlemekle beraber batarya tüketimini dengeleyebiliyor ya da gereksiz dosyaları bulup siliyor. Gelin şimdi bu uygulamalardan en iyi 5 tanesine göz atalım.

Yazımızda adı geçen uygulamaları sayfamızdan indirebilirsin. Bu konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Clean Master

    Clean Master

    Clean Master cihaz performansını azaltan ve çok yer kaplayan gereksiz dosyaları bulmak ve silmek için tasarlanmış bir uygulama. Aynı zamanda bir antivirüs ve performans artırma hizmeti de sunuyor. Cihazı tarayarak en çok yer ve hafıza kullanan işlemleri, önbellek dosyalarını, silinmiş resimler gibi gereksiz kişisel verileri bulup silmene yardım ediyor.

  2. DU Speed Booster (Cleaner)

    DU Speed Booster (Cleaner)

    Çeşitli performans optimizasyon seçenekleriyle DU Speed Booster Android’i daha hızlı çalıştırmayı vaadediyor. Android’ini hızlandırmak için gereksiz dosyaları temizliyor, arkaplan işlemlerini düzenliyor, uygulamaların CPU kullanımını denetliyor ve kaldırılmalarını sağlıyor. Otomatik başlatmaları kapatıyor, derin tarama gerçekleştirerek hafızada yer açıyor.

  3. GO Speed - Çöp Temizleyici

    GO Speed – Çöp Temizleyici

    Go Speed ile cihazın hızını arttırabilir ve gereksiz dosyaları silerek hafızayı temizleyebilirsin. Cihazının performansını geliştirir. Uygulamaların kapladığı alanı görebilir, bu sayede en fazla yer kaplayanları silebilir veya yedek kopyalarını oluşturabilirsin. Ayrıca, cihaza önceden yüklenmiş uygulamaları kaldırmana izin verir.

  4. Power Clean - Optimum Temizlk

    Power Clean – Optimum Temizlk

    Power Clean cihazın performansını geliştirebilen, eski, kullanılmayan dosyaları ve sistem önbelleğindeki verileri silebilen, kullanımı kolay hafif bir uygulama. Gereksiz uygulamaları ve bildirimleri devre dışı bırakabilir, istenmeyen dosyaları silebilir, uygulamaların otomatik olarak başlatılmasını engelleyebilir, hafızayı temizleyebilirsin.

  5. Ace Cleaner (Boost Speed Free)

    Ace Cleaner (Boost Speed Free)

    En verimli ve basit uygulamalardan biri olan Ace Cleaner ile cihazının performansını artırabilir, pil tasarrufu sağlayabilir, CPU soğutabilir, iki kere kopyalanmış resim ve diğer dosyaları bulabilir, gereksiz dosyaları silerek, hafızayı boşaltabilirsin. Gereksiz bildirimleri susturabilir, cihazı en iyi performansı alabilecek şekilde optimize edebilirsin.

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…

Instagram Keşfet sayfasına nasıl çıkılır?
Instagram Keşfet sayfasına nasıl çıkılır?

Daha fazla kişi tarafından takip edilmek ve beğenilmek istiyorsan bunun yolu Instagram Keşfet sayfasından geçiyor. Peki ama gönderilerinin Keşfet’e çıkması için ne yapmalısın? Bu rehberde işine yarayacak temel ipuçlarını paylaşacağız. Detayları öğrenmek için okumaya devam et!…