WhatsApp Business Nasıl Kullanılır?

image of whatsapp business nasil kullanilir

WhatsApp’ın iş dünyası için geliştirdiği WhatsApp Business piyasada. Profesyonellere yönelik hazırlanan WhatsApp Business nasıl kullanılıyor ve diğer bilgileri bu yazımızda derledik.

WhatsApp çok tercih edilen bir iletişim aracı ve iş dünyası da bu uygulamayı sıklıkla kullanıyor. Ancak kişisel kullanım ile kurumsal kullanımın ayrılması ihtiyacı doğmuş durumda. Siparişini dünyanın diğer ucundaki bir firmaya veren işletmeler, daha kurumsal bir kimlikle kolay yoldan iletişime geçmek istiyor. Bunun yanı sıra kişisel mesajları ile şirketlerine ait mesajlaşmaları da ayırmak istiyorlar.

İletişimin en kolay yollarından biri olan WhatsApp bu ihtiyacı karşılamak için WhatsApp Business’ı geliştirdi üstelik şimdi ücretsiz. Ancak uygulama şu an Play Store’da tüm dünyada indirilebilir değil. Maalesef henüz ülkemizde de indirilemiyor ancak APK olarak yükleyebilirsiniz. WhatsApp Business gün geçtikçe yeni ülkelerde de kullanılabilir hale gelecektir.

WhatsApp Business Nedir?

Kısaca söylersek, WhatsApp Business, işletmeler, profesyoneller, kurum ve şirketler ile müşterilerinin hızlı iletişime geçebilmeleri için geliştirilmiş WhatsApp’ın işletme sürümüdür.

WhatsApp Business Ücretsiz Mi?

Henüz uygulamanın test aşaması tam olarak tamamlanmadığı, geliştirilmeye devam edildiği için uygulamanın şimdilik tüm hizmetleri ücretsizdir, özellikle küçük çaplı işletmelere ücretsiz sunulmaktadır. Ancak ileride belirli sınırlamalar ve fiyatlandırmalar getirileceği düşünülmektedir.

Screenshot_20180129-160101

WhatsApp Business Kayıt, Hesaplar ve Profil Oluşturma

WhatsApp Business kayıt normal WhatsApp’a kayıt olunduğu gibi. Ancak burada işletmenin kurumsal numarası tercih edilmelidir. Bu numarada onaylandığında yani gerçek bir şirkete ait geçerli bir numara olduğu onaylandığında yeşil bir rozet belirecektir. Onaylanmayan hesaplar için bu rozet çıkmayacaktır. Müşteriler doğrulanmış bir hesapla görüştüğünü bilecektir.

Şirketin müşterilerce tanınmasını sağlayacak işletmeye ait e-posta, adres, web sitesi gibi bilgiler ile iş profili oluşturulacaktır.

WhatsApp Business’ın Sunduğu Avantajlar

  • WhatsApp klasik görümünden farklı bir renkle WhatsApp Business’ta geliyor. Bu sayede WhatsApp Business’a geçildiği kolayca belli oluyor.
  • Mesajlaşmalarla ilgili istatistiki bilgiler sunuluyor. Kaç mesajın başarıyla gönderildiğini, ulaştığını ve okunduğunu görülebilir.
  • Çeşitli mesajlaşma araçları bulunmakta. Sık sorulan sorulara cevap vermek için hızlı cevaplar, müşterilere şirketi tanıtmak için karşılama mesajları, meşgul olunduğunda uzakta mesajı gibi otomatik yanıt gönderilebilecek mesaj araçları var.
  • WhatsApp Web ile masaüstünden de WhatsApp Business mesajı gönderip alınabiliyor.
  • WhatsApp’ın normal sürümündeki tüm özellikler de kullanılabiliyor yani kolaylıkla fotoğraf paylaşılabiliyor.

Bu konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. WhatsApp Business

    WhatsApp Business

    WhatsApp Business, iş dünyasının ihtiyacına cevap verebilecek küçük işletmeler yönelelik geliştirilmiş, müşteriler ile şirketlerin iletişimini kolaylaştıran WhatsApp‘ın işletme sürümü. İş dünyasına yönelik kolaylıklar

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi kısa video uygulamaları

Kısa videoların popülerliği her geçen gün artıyor. Android’de videolarını düzenleyip paylaşım yapabileceğin en iyi kısa video uygulamalarını listeledik. Bu mobil platformlar ile sayısız insana ulaşabilir ve eğlenceli içeriklere göz atabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…