Android’de WhatsApp Verilerini Temizleme

image of android de whatsapp verilerini temizleme

WhatsApp telefon hafızanı doldurmak üzere, ne yapacaksın? WhatsApp verilerini temizleyerek telefonunun hafızasında yer açabilirsin. WhatsApp veri temizleme nasıl yapılıyor, birlikte bakalım.

Günümüzde her ne kadar büyük hafızalı telefonlar daha çok tercih edilse de nihayetinde bir kapasiteleri var. Özellikle WhatsApp’ın video ya da resim paylaşmak ve uzun sohbetler için çok sık kullanılması hafıza sorunlarına yol açmakta. Bu sorunla baş etmek için yapabileceğin bazı yollar var. Bunları kullanarak bu sorunu aşabilirsin.

WhatsApp’ta Yedekleme Yapmak

Google-Photos-to-Drive-A

Hafıza alanı açmak için temizlemeye başlamadan önce gerekli gördüğün verilerini yedeklemek faydalı olacaktır. Bu yedeklemeyi WhatsApp’ın Google Drive aracılığıyla yaptığı yedekleme seçeneklerini kullanarak yapabilirsin. Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedeği’ne giderek bunu yapabilirsin.

Bir başka yedekleme yolu ise Google Fotoğraflar’ı kullanmak. Google Fotoğraflar 15GB’lık ücretsiz bir alan sunmakta. Bir bulut yedeğe sahip olacaksın. Google Fotoğraflar’da oturum açın. Menüden Ayarlar > Yedekle ve senkronize et’i seçin. WhatsApp klasörlerinizi senkronize etmeniz yeterli olacaktır. Artık temizliğe başlayabiliriz.

WhatsApp’ta Verileri Temizlemek ve Silmek

1.Üç nokta’ya tıkladıktan sonra Ayarlar > Veri ve Depolama Kullanımı > Depolama Kullanımı’na gidin

Screenshot_20180116-224911_ab

2. Temizlemek istediğin sohbeti seç. Burada sohbetleriniz kapladıkları alana göre sıralanacaktır. Sohbetlerin büyüklüğünü buradan görebilirsin.

Screenshot_20180116-224934_cd

3. Silmek istediğin dosya türlerini seç. Mesajları Yönet’e tıklayarak seçenekleri aktif hale getir. Örneğin sadece videoları silmek istiyorsan, videoları seçili yap. Tıklamaları tamamladıktan sonra Mesajı Sil’e tıkla ve gelen uyarı mesajını onayla.

Screenshot_20180116-224947_ef

Unutma ki bu işlemleri yaptıktan sonra artık bu dosyalar sohbetlerinde ve cihazında yer almayacak.

WhatsApp’ın Hafızayı Doldurmasını Engellemek

WhatsApp’ın isteğin dışındaki paylaşımları telefonuna indirmesini engelleyerek verilerin hafızada çok yer kaplamasını engelleyebilirsin.

Screenshot_20180116-225109_gh

Ayarlar > Veri ve Depolama Kullanımı > Mobil Veri Kullanırken tıkla, otomatik indirilmesini istemediklerinden tiki kaldır.

Bütün WhatsApp Sohbet Geçmişini Silmek Veya Temizlemek

Son olarak, Android’de WhatsApp verileri silmenin yolu ise şöyle;

Screenshot_20180116-225214_ij

Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Geçmişi’ne tıkladıktan sonra seçimini yapmalısın.

Eğer Tüm sohbetleri temizle‘ye dokursan tüm sohbetlerdeki mesajları temizler ancak sohbetler durur. Tüm sohbetleri sil’e dokunursan içindeki mesajlarla birlikte tüm sohbetleri siler.

Adı geçen uygulamarın indirme linklerini sayfamızda bulabilirsin. Bu konuyla ilgili farklı görüşlerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    Popüler uygulama WhatsApp Messenger ile dilediğince mesaj gönderebilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden sohbet edebilir ve arkadaşlarına videolar, resimler, sesli mesajlar gönderebilirsin. Yüzlerce ifade kullanabilirsin.

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…

Instagram Keşfet sayfasına nasıl çıkılır?
Instagram Keşfet sayfasına nasıl çıkılır?

Daha fazla kişi tarafından takip edilmek ve beğenilmek istiyorsan bunun yolu Instagram Keşfet sayfasından geçiyor. Peki ama gönderilerinin Keşfet’e çıkması için ne yapmalısın? Bu rehberde işine yarayacak temel ipuçlarını paylaşacağız. Detayları öğrenmek için okumaya devam et!…

TikTok ekran süresi sınırları nasıl ayarlanır?
TikTok ekran süresi sınırları nasıl ayarlanır?

Ekran başında fazlaca zaman geçirdiğini mi düşünüyorsun ya da çocuğunun daha kontrollü vakit geçirmesini mi istiyorsun? TikTok ekran süresi sınırlarını ayarlamana imkan tanıyor. Daha makul sürelerde uygulamayı kullanmanı sağlayacak bu özelliği keşfetmek için okumaya devam et!…