Instagram Hikayeler Nasıl Daha İyi Kullanılır?

image of instagram hikayeler nasil daha iyi kullanilir?

Instagram, Facebook tarafından 2012 yılında satın alındığı zaman manşetlere taşınmıştı. O günden beri popülerliği ve yaygınlığı artmaya devam etmekte. Çok sık kullanılan uygulamalardan bir tanesi. Her ne kadar Snapchat’ten etkilenmiş olsa da başarısının sırlarından birisi de hikayeler özelliğini iyi kullanması. Instagram Hikayeler özelliğini daha iyi nasıl kullanabilirsin? Bir profesyonel gibi Instagram Hikayeleri oluşturmak istiyorsan bu yazıyı okumaktan vazgeçme.

Hikaye Nedir?

Snapchat tarafından başlatılan hikayeler özelliği kullanıcının bir veya daha fazla fotoğrafı (veya videoyu) belli bir sürede takipçilerinin tamamıyla ya da bir kısmıyla paylaşmasına izin verir. Bu özelliğin kullanıcılar tarafından sevilmesi sonucunda Instagram, Facebook hatta WhatsApp gibi diğer uygulamalar da bunu kullanmaya başladı.

Kullanıcılar paylaşmak istediği içeriğin üstünde ufak tefek oynamalar yapabilir, çılgın efektler ekleyebilir. Örneğin, Instagram Cadılar Bayramı için zoomlama yapabilen ve müzik ekleyebilen özel bir filtreye sahip.

Hikaye Nasıl Oluşturulur?

Önce hikayende fotoğraf ya da videodan hangisini göstereceğine karar vermelisin. Her ikisi de kolayca yapılabilir. Hikaye oluşturmak için, Instagram’ı aç, sol üst köşede bulunan ”  ” kamera butonuna bas.

Screenshot_20171205-164532_a

Şimdi Instagram kamerasına gir. Ön veya arka kamerayı değiştirmek için bir düğme ve bir de flaş düğmesi göreceksin. Kullanımı basit: deklanşör düğmesine basarak resim çekebilir veya basılı tutarak video çekebilirsin.

Screenshot_20171205-165547_b

İşlem tamamlandıktan sonra, “ Hikayen” ve “Gönder” seçeneği bulunan bir menü göreceksin. Bu ikinci menü, içeriği belirleyeceğin bir (veya daha fazla) kişiye göndermene veya önceki menüde belirlemediysen bunu bir hikaye olarak kullanmana yarar.

Hikayelere Filtreler (Artırılmış Gerçeklik) Nasıl Eklenir?

Screenshot_20171205-165827_d

Gerçek bazı kullanıcılar için yeterli gelmez bu yüzden Instagram bunu geliştirebilecek filtreler önermekte. Fotoğraf ya da videoyu çektiğin zaman kamera değişim sembolünün yanında filtrelere ve maskelere gidebileceğin bir kısayol göreceksin. Buradan gözlük, kalp, burun eklemek gibi bir sürü filtre bulacaksın.

Rengi de değiştirmek istersen seni renk seçenekleri bekliyor. Resmi çektikten sonra fotoğrafını kaydırdığında farklı renk seçeneklerini göreceksin.

Hikayelere Öğeler Nasıl Eklenir?

Screenshot_20171205-165547_c

Fotoğraf çektiğin yerde üst kısımda simgeler göreceksin. Aa ile fotoğrafın üzerine yazı ekleyebilirsin. Kalem ile resim çizebilir, şekiller ekleyebilir boyama yapabilirsin. Diğer simgelerle ise şapka, emoji gibi istediğin resimleri ekleyebilirsin.

Diğer Modlar Nasıl Kullanılır?

Screenshot_20171205-165827_e

Yukarıda anlattıklarımız Instagram’ın normal moduydu. Farklı modların olduğunu hatırlatalım. Solda görebileceğin “canlı” modu, gerçek zamanlı yayın yapmanı sağlar.

Sağda “Boomerang” modu ise GIF tarzı kısa videolar kaydetmeni sağlar. “Superzoom” ise Cadılar Bayramıyla birlikte gelen iki kat zoomlama ve müzik ekleme özelliği sunan bir mod. “Geri Sarma” videoyu baştan izlemene imkan verir. “Eller Serbest” modu ise parmağınla düğmeye dokunmadan çekim yapmanı sağlar.

Yeni Bir Fotoğraf Yerine Kaydedilmiş Bir Fotoğraf Nasıl Kullanılır?

Çok kolay, kamera moduna girdiğinde, yalnızca parmağını alttan üste kaydırman yeterli ve son resimlerin açılacak.

Fotoğrafta Bir Kullanıcıyı Nasıl Etiketlersin?

Arkadaşlarından birinin hikayendeki fotoğrafı veya videoyu gördüğünden emin olmak istiyorsan etiketlemen yeterli. Aslında Twitter gibi çalışıyor; @ simgesini ve ardından da Instagram‘daki adını metin modunu kullanarak yaz. Bir bildirim alacaksın.

Instagram kullanıcılarının gizliliğini düşündüğü için sana bildirim gönderecek. Çünkü takip etmediğin birinin seni etiketlemesini ve o fotoğraftan profiline ulaşmasını istemeyebilirsin, bunu engellemek için doğrulama bildirimleri kullanılır.

Hikayeler Nasıl Kaydedilir veya Paylaşılır?

Saklamak istediğin güzel bir hikaye mi oluşturdun? Sorun yok, kaydedebilirsin. Fotoğraf veya video hazırlandıktan sonra ‘Kaydet‘ seçeneğini göreceksin.

Hikayelerini Facebook’ta da otomatik olarak paylaşabilirsin. Seçeneklere git ve en altta, ‘Hikayeni Facebook’ta Paylaş‘ yazısını işaretle.

Hikayemi Kim Gördü Nasıl Görebilirim?

Bu çok basit. Hikayeni tıklaman yeterlidir ve sol alt köşede onu gören kişilerin isimlerini bulacaksın.

Bu konuyla ilgili düşüncelerin veya önereceklerin varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram resim paylaşmak için özel olarak tasarlanmış bir sosyal medya uygulamasıdır. Sosyal ağların ile anında fotoğraf paylaşabilirsin. Arkadaşlarının fotoğraflarını görüntüleyebilir, fotoğraflarına filtreler, özel çerçeveler ve buğulama efektleri uygulayabilir ve fotoğraflara yorumlar yapabilirsin.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…