WhatsApp’ta, Telegram’da, Facebook Messenger’da Engellendiğini Nasıl Anlarsın?

image 2 of whatsapp telegram facebook messenger engellendigini nasil anlarsin

WhatsApp, Facebook Messenger ve Telegram gelişen dünyanın yeni harikaları. Günümüz teknolojisi iletişim alanında sınırları zorlarken, insanlar konuşmak yerine mesaj yazmayı tercih ediyor. Kimisi için bir tutku, kimisi için ise iletişimin en basit yolu, mesajlaşmak.

Sıkça görüştüğün arkadaşından uzun süredir ses soluk çıkmıyor. WhatsApp’a baktığında hep aynı durum bildirisini okuyorsun. Facebook Messenger uzun süredir seni uyarmıyor. Galiba aklına o kötü soru geldi “Engellendim mi?”.

WhatsApp’ta, Telegram’da Facebook Messengar’da engellendiğini nasıl anlayacağını bu yazıda anlatacağız. Aşağıda anlatılanları deneyerek kendi cevabını bulabilirsin.

WhatsApp’ta Engellendiğini Nasıl Anlarsın?

WhatsApp ile başlayalım. Anlatacaklarımız engellendiğine dair büyük ipuçları gösterecektir. Çünkü WhatsApp bunun bilinmesinin pek taraftarı değil.

  • Bağlantı Zamanı

Normalde kişi listende ekli bir kişinin son görülme zamanını ve çevrim içi olup olmadığını görebilirsin. Eğer engellenmiş isen bu bilgileri göremezsin. Ancak kişinin gizlilik ayarlarından son görülme zamanını kapatmamış olması gerekli.

  • Mesajlar

WhatsApp’ta mesajının yanında üst üste çıkan meşhur onay işareti vardır. Mesaj gönderildiyse ve alıcı tarafından okundu ise ikisi de mavi olur. Mesaj gönderilmiş fakat alıcı tarafından okunmamış ise yalnızca bir tanesi görünür hale gelir. Uzun süredir bu değişmiyorsa engellenmiş olabilirsin.

  • Profil Resmi

Başka bir ipucu ise profil resmini artık göremiyorsan, özellikle profil resmini değiştirdiğini biliyorsan ve WhatsApp Kişiler listende herhangi bir değişiklik yoksa, büyük ihtimalle engellendin. Varsa ortak bir arkadaşının telefonundan profil resmini kontrol edebilirsin.

  • Arama ve Gruplar

Farklı bir ipucu ise WhatsApp’ta seni engellediğini düşündüğün kişiyi sesli aramaya çalıştığında bunun mümkün olmaması. Bu kişiyi bir gruba eklemeye çalıştığında da başarılı olamazsın. Bu engellendiğin anlamına gelebilir.

Telegram’da Engellendiğini Nasıl Anlarsın?

WhatsApp ve Telegram iki farklı uygulama olsa da benzer yönleri vardır. Telegram’da engellendiğini anlamanın yolları da birbirine benziyor. Telegram’da seni biri engellerse onun bağlantı zamanını göremezsin. Profil resmini göremez veya değişikliklerden haberdar olamazsın. Mesajların gönderilse bile okunmazlar, onay işaretin tek kalmaya devam eder. Gruplara ekleyemezsin ya da sesli arama yapamazsın.

Facebook Messenger’da Engellendiğini Nasıl Anlarsın?

Facebook’ta seni engelleyen birisi seni Facebook Messenger’da da engellemiş olur veya tam tersi de olabilir. İkisi birbirinden farklı çalışmaz.

Bir kişi hesabını dondurmamışsa, Facebook tarafından hesabı engellenmemişse onu Facebook üzerinden arayabilirsin. Facebook Messenger’da engellendiğini anlamak için Facebook sayfanı aç ve Facebook’ta ara. Önceden listende ekli olan birisi arama sonuçlarında gözükmüyorsa engellenmiş olabilirsin. Ortak bir arkadaşının Facebook sayfasında arama yap, eğer onda gözüküyor sende gözükmüyorsa çok büyük olasılıkla engellenmişsindir.

Bir başka ipucu ise Facebook Messenger’ın kendisinde. Mesajlaştığın birisine mesaj yazdığında bu kişi şimdi mesaj almıyor diye Facebook Messenger seni uyarırsa, muhtemelen engellenmişsindir.

Uygulamaların son sürümlerini senin için aşağıya ekledik. Bu konuyla ilgili paylaşmak istediklerin veya daha iyi bir tavsiyen varsa Yorumlar kısmına yazabilirsin.

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram kullanımı kolay, gizliliği ve kullanıcı verilerini koruyan bir mesajlaşma programıdır. Sohbet grupları oluşturabilir, 1 GB’a kadar videolar paylaşabilir, çoklu fotoğraf gönderebilirsin. Vazgeçemeyeceğin uygulamalardan biri olacak.

  2. Facebook Messenger

    Facebook Messenger

    Facebook Mesenger SMS ve Facebook mesajlarını tek bir yerde toplayan bir iletişim uygulamasıdır. Sesli mesajlar göndermeni, resimler eklemeni ve paylaşmanı sağlar. Konum bilgini ekleyebilirsin ve pek çok ekstra emojide cabası.

  3. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger ile dilediğince mesaj gönderebilirsin. Hiçbir ekstra ücret ödemeden sohbet edebilir ve arkadaşlarına videolar, resimler, sesli mesajlar gönderebilirsin. Özgürce mesajlaşmak için daha fazla bekleme.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…