Çalışmayan Bir Android Uygulamasını Nasıl Düzeltirsin?

repair

Telefonumuzda neredeyse sayısız uygulama var. Ancak bu uygulamalar her zaman tam olarak çalışmıyor. Sorunlar farklı olsa da karşılaştığın sorunlarda uygulayabileceğin çeşitli çözümler bulunmakta. Oyun olsun, uygulama olsun eğer sorun yaşıyorsan sırayla deneyebileceğin bu çözümleri liste olarak sıralamak istedik.

Çoğu klasik olana bu yöntemleri küçük görmemek lazım. Basit görünseler de bu yöntemlerden biri genelde işe yarıyor. Eğer sen de uygulamanla ilgili sorun yaşıyorsan bu yöntemlerden biriyle sorununu çözebilirsin. Özellikle video oynatan uygulamalarda bu sorunlarla karşılaşman daha olası.

1. Yeniden Başlat ve Güncelle

Telefonunu Yeniden Başlat

Basit görünse de çoğu sorunda telefonunu kapatıp açman çözüm olabilir. Bunun için yapman gereken çok basit: Telefonunu kapatma ve ardından açma düğmesine basmak.

Android Güncellemelerini Kontrol Et

Kimi uygulamalar bazen yeni Android sürümleriyle çalışmaktalar. Öncelikle Ayarlar menüsünden Android sürümünü kontrol et. Eğer eski bir sürüme sahipsen güncelleme yaparak çalışmayan uygulamanı kısa süre içerisinde çalışır hale getirebilirisin.

Uygulamayı Güncelle

Bir başka yöntem ise uygulamayı güncellemek. Eğer uygulaman son sürümde değilse, uygulama üzerinden son sürümü indirmeyi deneyebilirsin. Genellikle son sürüm en az soruna sahip sürümdür.

2. Daha Büyük Sorunları Kontrol Et

Uygulamayı Durmaya Zorla

Eğer uygulamanda sorun varsa durdurup yeniden deneyebilirsin. Bunun için uygulama ayarlarına giderek Uygulamayı Durmaya Zorla seçeneğini işaretleyerek yeniden deneme şansı elde edebilirsin.

Uygulamanın Kayıtlı Verilerini Sil

Eğer sorun hala devam ediyorsa uygulamanın bu güne kadar yarattığı geçmişini silebilirsin. Bunun için uygulamanın ayarlarından geçmişi silme seçeneğini işaretlemen yeterli. Temiz bir başlangıç her zaman daha iyidir.

Uygulama Yaratıcılarıyla Bağlantıya Geç

Her uygulama açıklamasının sonunda yer alan adresi kullanarak uygulamayı yaratanlarla iletişime geçebilirsin. Belki de tahmin etmediğin bir sorun var. Mutlaka sana çözüm için haber vereceklerdir.

Uygulamayı Kaldır

Eğer bu çözümlerden hiç biri işe yaramadıysa geriye tek seçenek kalıyor: Uygulamayı kaldırmak. Önce uygulamayı kaldırıp ardından tekrar yükleyebilirsin. Ancak tüm verilerinin kaybolacağını da unutma.

Eğer senin de aklına başka çözüm önerileri gelirse bize Yorumlar kısmından yazmayı unutma.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …