Şifrenin Çalınıp Çalınmadığını Nasıl Anlarsın?

gvnlik

Bilgi çağı ve özellikle İnternet harika bir şey. Artık neredeyse tüm bilgilerimiz dijital dünyada. Bunu sağlayan en büyük yardımcımızsa cep telefonlarımız. Ancak herşey bu kadar da güllük gülistanlık değil. Kişisel verilerimiz her an çalınma tehlikesi altında. Bu nedenle güvenlik en önemli meselelerden biri.

Aman canım benim başıma gelmez diye düşünme. Şifrelerin çalınması devasa firmaların bile karşılaştığı bir durum. Bu nedenle yazımızı şifre güvenliğine ayırmaya karar verdik. Okuduktan sonra tavsiyelerimizle kendini daha da güvende hissetmeni umarız.

En Yüksek Güvenlik Seviyesine Sahip Ol

Sadece kişisel bilgilerin değil aynı zamanda kullandığın bazı hizmet sağlayıcı sayfalarının da şifreleri kırılmış olabilir. Dahası bu durumu sosyal medya hesaplarındaki garip paylaşımlardan fark edebilirsin.

Bunu engellemek için kimi hizmet sağlayıcılar 2 aşamalı güvenlik uyguluyorlar. Google, Facebook ve Dropbox hesabına farklı bir cihazdan ya da adresten girildiğinde sana bilgilendirme mesajı yolluyor. Bu sayede hesabının güvenliği de elbette bir basamak daha yukarıda oluyor. İlk olarak 2 aşamalı güvenlik sahibi hizmet sağlayıcıları tercih etmeni önerebiliriz.

Şifren Ne Kadar Güvenli?

Bir diğer önemli unsur da seçtiğin şifren. Şifre karakterlerin aynı zamanda şifrenin kolayca çalınmasını ya da kırılmasını engelleyen unsurlardan biri. Bu nedenle şifreni oluştururken mutlaka harflerden, rakamlardan ve farklı karakterlerden oluşan bir kombinasyon yapmanı tavsiye ederiz. Birbirini takip eden sayılar ya da doğum tarihin gibi önemli günlerse en tehlikelileri. Kesinlikle kullanmanı tavsiye etmeyiz.

Belirtileri Gözlemle

Aslında hesabın çalınmış ve sen de bunun farkında olmayabilirsin. Amaç kişisel bilgilerini çalmak, hesabından alışveriş yapmak ya da bilgilerini satmak olabilir. Eğer hesabında farklılıklar gözlemliyorsan derhal şifreni değiştirmeni ve bir güvenlik uygulaması kullanmaya başlamanı öneriyoruz. Zararın neresinden dönersen kardır!

Güvenlik Uygulaması Kullan

En önemli madde bizce doğru ve etkin bir güvenlik uygulamasına sahip olmak. Bu sayede dışarıdan gelen müdahalelere karşı koruma sağlayabilirsin. Her tür virüs ya da kötü yazılım ihtimaline karşı telefonunda bir güvenlik uygulaması bulundurmak şart.

Bizim tavsiyemiz CM Security uygulaması. İndirip huzur içinde telefonunu kullanmaya devam edebilir oyun oynarken ya da haberleri okurken bilgilerin çalınacak endişesinden kurtulabilirsin. Uygulamanın Son sürümünü aşağıya bırakıyoruz.

Eğer senin de aklına eklemek istediğin bir şey gelirse bize mutlaka Yorumlar kısmından yaz.

  1. CM Security - FREE antivirüs

    CM Security – FREE antivirüs

    CM Security telefonunu tehlikelere karşı koruyabilmen için tasarlanmış bir güvenlik uygulamasıdır. Tüm sistemi kontrol eden uygulama sayesinde her tür saldırıya karşı korunarak huzur içinde telefonunu kullanabilirsin.

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram bağlantı geçmişi nasıl kapatılır?
Instagram bağlantı geçmişi nasıl kapatılır?

Tıkladığın bağlantıların, ziyaret ettiğin linklerin, Instagram’da belirli bir süre saklandığını biliyor musun? Dilersen Instagram bağlantı geçmişini kapatabilirsin. Bir nebze olsun takip edilmekten kurtulabilirsin. Nasıl yapılır öğrenmek ve daha fazlası için okumaya devam et!…

Tiktok AI Song özelliği Android’de nasıl kullanılır?
Tiktok AI Song özelliği Android’de nasıl kullanılır?

Kendi şarkılarını oluşturarak sosyal medyada farkını konuşturmak ister misin? TikTok AI Song özelliğiyle kendi şarkılarını besteleyip söyletebilir ve videolarında kullanabilirsin. Test aşamasındaki bu özellik neler getiriyor ve nasıl kullanılır keşfetmek için okumaya devam et…

Instagram uçtan uca şifreleme nasıl açılır?
Instagram uçtan uca şifreleme nasıl açılır?

Daha güvenli ve gizli bir şekilde sohbet etmek ister misin? Instagram uçtan uca şifreleme ile herhangi bir mesajlaşma uygulamasına gerek duymadan artık sohbet edebileceksin. Tek yapman gereken uçtan uca şifrelemeyi açmak. Nasıl etkinleştirilir öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram yapay zeka sohbeti nasıl oluşturulur?
Instagram yapay zeka sohbeti nasıl oluşturulur?

Sana tavsiyelerde bulunabilecek ve yeni fikirler keşfetmeni sağlayacak bir sohbet arkadaşı ister misin? Instagram yapay zeka sohbeti ile kimseye gerek duymadan birçok bilgi edinebilir, yeni şeyler keşfedebilir biraz da eğlenebilirsin. Nasıl mı, detaylar için okumaya devam et!…