Google Haritalar İçin Kullanışlı Kimi Android İpuçları

maps

Hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri de şüphesiz Google Haritalar. Sokağa ne zaman adımımızı atsak haritalara bakmadan bilmediğimiz yerlere gitmiyoruz. Ancak Google Haritalar’ın bir çok başka yeteneği var. Etrafındaki eğlence mekanlarını, restoranlarını bulmadan tut da toplu taşıma bilgilerinden nerede olduğunu bildirmeye kadar!

Senin için Google Haritaları nasıl daha etkin kullanabilirsin bu yazımızda başlıklar halinde bilgi vermeye çalışacağız. Bazı özellikleri duyunca biz bile “Vayy bu da mı varmış?” dedik.

Şehirdeki Popüler Mekanları Bulmak

Google Haritaları açtığında turuncu renkte noktacıkları görmüşsündür. Ancak ne olduklarıyla fazla ilgilenmedin mi? İlgilensen iyi olur. Bu noktacıklar şehirdeki popüler mekanları gösteriyor. Daha çok eğlence, yeme içme mekanlarına odaklanan noktacıklar, yakınındaki popüler mekanlara göz atmanı oldukça kolaylaştırıyor.

Ulaşım Türünü Seç

İşte harika özelliklerden biri daha. Ulaşım bilgileri ve süresi! Google Haritalar’da bunun için dört ayrı sınıflandırma var. Eğer gideceğin yere daha hızlı varmak istiyorsan ya da ulaşım alternatiflerini görmek istiyorsan oldukça kullanışlı. Sadece yürümek, toplu taşıma, özel araç/taksi veya bisiklet seçeneklerinden birini seç ve bırak Google Haritalar sana mesafeyi ve süreyi göstersin.

İstenmeyen Şeylerden Kurtul

Ayrıca aynı ekranda istemediğin şeyleri çıkarma imkanın da var. Örneğin ücretli yolları alternatif güzergahlardan çıkarabilir ya da otobüs, tren gibi seçenekler üzerinden haritanı oluşturabilirsin. Ekrandaki karışıklıktan kurtulmak için tam aradığımız şey! Eğer uçarak gideceğim diyorsan buradaki uygulamalar sana yardımcı olacaktır.

Canlı Sokak Görünümüne Bak

Bazen bir adrese çok yaklaştığın oluyor ama orada mısın anlayamıyor musun? Çözümü çok kolay. Hemen Google Haritalar’dan Sokak Görünümü seçeneğini işaretle ve adresinin fotoğraf görüntüsüne bak. İşin komik tarafı biz genelde adresimizin tam önünde bulduk kendimizi 🙂

sokak

Hangi Yollardan Uzak Durmalısın Gör

İşte gelelim bizim en favori en çok beğendiğimiz özelliğe. Trafik durumunu gösteren haritalar! Renklendirilerek hazırlanmış bu haritalarda trafik sıkışıklığını görebilir, o yollardan uzak durabilirsin. Yeşil normal trafiği, sarı yavaşlayan trafiği kırmızı ise tıkanmış trafiği gösteriyor. Eğer haritalarında otomatik olarak görünmüyorsa Menü ve oradan da Trafik seçeneği ile rahatça ekranına getirebilirsin.

Tüm bu özellikleri kullanmak için Google Haritalar uygulamasının son sürümüne sahip olman gerekiyor. Son sürümü senin için aşağıya bırakıyoruz. Eğer eklemek istediğin farklı özellikler olması durumunda bize Yorumlar kısmından yazmayı unutma.

  1. Haritalar

    Haritalar

    Google Haritalar, sokak ve adresleri bulmanın en kolay yolu! Herhangi bir adresi bulmanı yanısıra ses tanıma, GPS navigasyonu gibi özellikler sayesinde hayatını oldukça kolaylaştıracak. Mutlaka telefonunda olması gereken bir uygulama!

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…