WhatsApp Verilerini Nasıl Yedekleyebilirsin?

whatsapp

Artık hayatımızın en önemli uygulamalarından biri de şüphesiz WhatsApp. Neredeyse tüm sohbetlerimiz, fotoğraf ve videolarımız bu uygulama üzerinden paylaşılıyor. Ancak telefon değiştirdiğimizde tüm sohbet, fotoğraf ve videolarımızı da yeni telefonumuza taşımamız gerekiyor.

Verileri taşımanın çeşitli yolları bulunmakta. Bunlardan en kolay olanı bize göre Google Drive kullanarak verilerini aktarmak ya da bilgisayar yardımıyla verilerini taşımak. Yazımızı okuyunca bize hak vereceksin.

Google Drive ile Yedekleme

WhatsApp uygulamasının yeni sürümleri artık otomatik Google Drive yedeklemesi sağlıyor. Bu sayede verilerin yeni telefonuna taşınması gerçekten çocuk oyuncağına dönüşmüş. Yapman gerekenler oldukça basit.

Görseller 3 - WhatsApp Verilerini Nasıl Yedekleyebilirsin?

Uygulamayı aç ve sol üstteki üç noktaya tıkla. Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedeği menülerini sırasıyla seç. Buradan yedekleme ayarlarını oluşturabilirsin. Artık Google Drive kullanarak verilerini istediğin farklı bir cihaza dilediğin zaman yükleyebilirsin.

Screenshot_com.whatsapp_2017-06-07-06-28-45

Bilgisayar Yardımı ile Yedekleme

Bir başka yöntem ise bilgisayar yardımı ile verilerini başka bir cihaza taşımak. Bunun için iki cihazı da bilgisayara bağlaman gerekiyor. Ardından Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedeği menülerini sırasıyla seç.

Bilgisayarın üzerinden WhatsApp/Database dosyasını telefonun içinden bulmalısın. İçinden son yedekleme dosyasını bularak kopyala. Yeni cihazına WhatsApp uygulamasını yükle ancak çalıştırma.

Kopyaladığın dosyayı yeni cihazındaki WhatsApp/Database dosyasının içine giderek yapıştır. Hepsi bu! Artık yeni telefonundaki WhaysApp uygulamanı çalıştırabilirsin. Gerçekten de tüm dosyalarının taşındığını göreceksin. Şimdi için rahat şekilde haberleri okumaya rahatça dönebilirsin.

Eğer senin de başka yöntemlerin varsa bize Yorumlar kısmından yazabilirsin. Ayrıca her ihtimale karşı WhatsApp uygulamasının son sürümünü aşağıya bırakıyoruz!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger sayesinde hiç bir ekstra ücret ödemeden sohbet edin ve kişilerinize videolar, resimler, sesli mesajlar gönderin.

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…

Instagram Keşfet sayfasına nasıl çıkılır?
Instagram Keşfet sayfasına nasıl çıkılır?

Daha fazla kişi tarafından takip edilmek ve beğenilmek istiyorsan bunun yolu Instagram Keşfet sayfasından geçiyor. Peki ama gönderilerinin Keşfet’e çıkması için ne yapmalısın? Bu rehberde işine yarayacak temel ipuçlarını paylaşacağız. Detayları öğrenmek için okumaya devam et!…

TikTok ekran süresi sınırları nasıl ayarlanır?
TikTok ekran süresi sınırları nasıl ayarlanır?

Ekran başında fazlaca zaman geçirdiğini mi düşünüyorsun ya da çocuğunun daha kontrollü vakit geçirmesini mi istiyorsun? TikTok ekran süresi sınırlarını ayarlamana imkan tanıyor. Daha makul sürelerde uygulamayı kullanmanı sağlayacak bu özelliği keşfetmek için okumaya devam et!…