Android Market’in Apple Mağazası’ndan Daha İyi olmasının 5 Sebebi

versus

Günlük hayatımızda sürekli karşılaştığımız soru: Sence Android mi yoksa iOS mu daha iyi? Her iki tarafın da fanatikleri var ve bu kapışma hiç bitmeyecekmiş gibi görünüyor. İki tarafın da kendince gerekçeleri var. Apple’ın geliştirdiği teknolojilerle devrimsel etkilerde bulunduğunu yok sayacak değiliz. Ancak bunun karşılığında da Android’in hemen her eve girdiğini ve sayıca üstün bir pozisyonda olduğunu unutmamak lazım. Şimdi dilersen daha bir halk çocuğu 🙂 olan Android Market’in avantajlarından bahsetmeye başlayalım.

Google Play’in Daha Geliştirici Dostu Olması

Bir uygulamanın Apple Mağazası’na girebilmesi oldukça karmaşık ve daha uzun zaman alan bir süreçten oluşuyor. Maliyet ve fiyatlamayı da işin içine katarsak gerçekten de yolun başında ve emekleyen bir uygulamanın Apple Mağazası’nda yer alması oldukça zor. Oysa Android Market bu konuda çok daha esnek. Hızlı prosedürü ve maliyet avantajı nedeniyle bir çok uygulamaya ulaşmak hem daha hızlı hem de daha az masraflı. Hatta çoğu zaman oyunlar bile ücretsiz!

Google Play Üzerinde Uygulamaları Bulmak Çok Daha Kolay

Bir başka sorun da aradığın ve sana hitap eden uygulamayı hızlı bir şekilde bulmak. Arama mantığından dolayı bunu Android Market’te yapmak çok daha kolay. iOS için çok daha karmaşık arama kriterleriyle sana uygun uygulamayı daha fazla arama yaparak bulabilirken, Android Market’in basit arama mantığı ile istediğin uygulamalar çok daha hızlı bir şekilde telefonunda yerini alıyor.

Google Play’in Sosyal Faktörü

Atalarımız çok doğru söylemiş; yiğidi öldür hakkını yeme! Sosyallikte Android ile yarışmak neredeyse imkansız gibi. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcı, sayısız yorum ve fikir Android Market’i benzersiz yapan en önemli sebeplerden. Zaten etrafına biraz göz atarsan insanların ellerinde iOS’a oranla daha çok Android işletim sistemine sahip telefonlar olduğunu göreceksin. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için!

Android Uygulamalar Daha Ucuz

Apple Mağazası’na girdiğinde ücretsiz ya da ucuz uygulamaların çok daha kısıtlı olduğunu hemen anlayabilirsin. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi geliştirici dostu olmasından dolayı Android Market sayısız ücretsiz ya da görece ucuz uygulamalarla dolu. Neden bu avantajı kullanmayalım ki? Kredi kartı bilgilerine ihtiyaç duymadan ücretsiz ya da görece ucuz uygulamalara sahip olabilmek Android kullanıcılarının şüphesiz en önemli avantajlarından.

Google Play Uygulamaları Daha Fazla Cihazda Kullanılabilir

Bir diğer avantajı da Android uygulamalarının nerdeyse birkaç marka haricinde hemen hemen tüm telefon ve tabletlerde kullanılabilmesi. Zaten cihazlarımıza bir tomar para sayıyoruz, bu nedenle uygulamaları ücretsiz kullanmak biraz da hakkımız gibi sanki. Sayısız markanın telefonlarında ve tabletlerinde kullanılabilir uygulamalara sahip olması da Android’i iOS karşısında öne çıkaran en önemli avantajlardan biri.

Kısaca bahsetmeye çalıştığımız Android işletim sisteminin avantajlarını kendi gözlerinle test etmek ve ücretsiz uygulamalar arasında gezinmek için seni Zirvedeki Koleksiyonlar sayfamıza bekliyoruz. Hem yazdıklarımızın gerçekliğini test etmek hem de kendine en uygun uygulamaları seçmek için daha fazla bekleme deriz.

Senin de aklına yukarıda bahsedilenlere eklemek istediğin bir şeyler gelirse lütfen bize Yorumlar kısmından yaz. Yeni fikirlere her zaman açığız!

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram bağlantı geçmişi nasıl kapatılır?
Instagram bağlantı geçmişi nasıl kapatılır?

Tıkladığın bağlantıların, ziyaret ettiğin linklerin, Instagram’da belirli bir süre saklandığını biliyor musun? Dilersen Instagram bağlantı geçmişini kapatabilirsin. Bir nebze olsun takip edilmekten kurtulabilirsin. Nasıl yapılır öğrenmek ve daha fazlası için okumaya devam et!…

Tiktok AI Song özelliği Android’de nasıl kullanılır?
Tiktok AI Song özelliği Android’de nasıl kullanılır?

Kendi şarkılarını oluşturarak sosyal medyada farkını konuşturmak ister misin? TikTok AI Song özelliğiyle kendi şarkılarını besteleyip söyletebilir ve videolarında kullanabilirsin. Test aşamasındaki bu özellik neler getiriyor ve nasıl kullanılır keşfetmek için okumaya devam et…

Instagram uçtan uca şifreleme nasıl açılır?
Instagram uçtan uca şifreleme nasıl açılır?

Daha güvenli ve gizli bir şekilde sohbet etmek ister misin? Instagram uçtan uca şifreleme ile herhangi bir mesajlaşma uygulamasına gerek duymadan artık sohbet edebileceksin. Tek yapman gereken uçtan uca şifrelemeyi açmak. Nasıl etkinleştirilir öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram yapay zeka sohbeti nasıl oluşturulur?
Instagram yapay zeka sohbeti nasıl oluşturulur?

Sana tavsiyelerde bulunabilecek ve yeni fikirler keşfetmeni sağlayacak bir sohbet arkadaşı ister misin? Instagram yapay zeka sohbeti ile kimseye gerek duymadan birçok bilgi edinebilir, yeni şeyler keşfedebilir biraz da eğlenebilirsin. Nasıl mı, detaylar için okumaya devam et!…