Yenilenen Google Haritalar’ın Mutlaka Bilmen Gereken Özellikleri!

maps

Telefonumuzdaki vazgeçilmezlerden biri: Google Haritalar! Köşede oturan amcalara adres sorma ya da elde kocaman bir haritayla dolaşma çağı artık geride kaldı. Bir iş görüşmesine ya da buluşmaya giderken kullandığımız adres sorma aracı artık Google Haritalar. Ancak uygulama da boş durmuyor. Geliştirdiği yeni özelliklerle bizi kendine hayran bırakmaya devam ediyor.

Google’ın son duyurusundan anlaşılacağı üzere Haritalar içine 3 farklı menü eklenmiş duruma; yakındaki yerleri göster, trafik durumu ve toplu taşıma bilgileri.

Yapman gereken oldukça basit. Google Haritalar’ı açtıktan sonra sol üst köşedeki 3 çizgiden oluşan menüye tıkla. Karşına trafik, toplu taşıma gibi alt menüler çıkacak. Buradan eğer araç sürüyorsan “Trafik” menüsünü seç ve gideceğin yol üzerindeki gerçek zamanlı trafiğin durumunu gör. Üzerine tıkladığında yol arkadaşın olarak sana eve kadar eşlik edecektir.

Screenshot_com.google.android.apps.maps_2017-02-07-20-15-47

Eğer toplu taşımayı kullanacaksan menüden “Toplu taşıma” kısmını seç ve gideceğin yere dair olan tüm toplu taşıma araçlarının yönünü ve saatlerini görüntüle. Duraklarda beklemek yerine bu yöntem bize çok daha kolay göründü.

Ana harita ekranının altındaki yeme-içme ve etraftaki yerleri göstermeyi tıklarsan karşına ne aradığına dair bir çok olasılık çıkacak. Bu menüden kahvaltı yapılacak yerlerden tut da akşam yemeğine kadar etrafındaki uygun yerlerin bilgisine ulaşacaksın. Ayrıca etrafındaki bankamatikleri, eczaneleri, benzin istasyonlarını ve daha bir çok ihtiyaç duyabileceğin mekanı yine bu menüden bulabilirsin.

Screenshot_com.google.android.apps.maps_2017-02-07-20-35-00

Uzun zamandır eksikliğini hissettiğimiz bu özellikler resmen bizi büyüledi. Artık kaybolmaya ya da acaba nerede yemek yesem sorularına son. Tek yapman gereken Google Haritalar’ı açarak basitçe sormak! Belki hala telefonuna indirmemiş olabilirsin diye aşağıya uygulamayı indirebileceğin adresi de ekleyelim dedik. Uygulama telefonunda zaten varsa yine aynı adrese tıklayarak uygulamayı güncellemen de mümkün.

Eğer eklemek istediklerin olursa bize Yorumlar kısmından yazmayı unutma!

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…