Android Kit-Kat ile en iyi verimi alman için İpuçları ve Numaralar

android-kitkat

Evet Kit-Kat yerini Marshmallow’a bıraktı ve daha havalı özellikler içeren yenilikler sundu ancak hala Kit-Kat yazılımı ile çalışan birçok cihaz bulunmakta. Yazıda bahsedilecek kullanışlı ipucu ve numaraları okuyunca aslında bunun hiç de kötü bir şey olmadığını göreceksin.

Aşağıdaki ipuçlarını gözden geçir ve unuttuğumuz bir şey varsa mutlaka yorumlara yaz ki diğerleri de bu eğlenceye katılabilsinler.

1. Telefon kilidini yüzünle aç

article-2337283-1A3246A6000005DC-925_634x355

Arkadaşlarının önünde telefonunu yüzüne tutup kilidini açmak kadar havalı bir şey olamaz. Tam anlamıyla güvenilir ve en çok kullanılan özellik olmasa da bu herkesin denemesi gereken oldukça eğlenceli bir özellik. Telefonunda ‘Ayarlar’  – >Güvenlik  – > ‘Ekran Kilidi’  menülerine git ve ‘Yüzle Kilit Açmayı etkinleştir’. Bu noktadan sonra kameran birkaç kez yüzünü taramak isteyecek ve seni tanıdıktan sonra özellik aktif hale gelecek. Artık yüzünü tarayarak telefonunun kilidini dilediğin zaman açabilirsin!

2. Çalınan telefonundaki bilgilerini uzaktan erişimle sil

android-lost-stolen

Telefon kilidini yüzünle açma fikri ne kadar ‘havalı’  ise, onu çıldırmak da o kadar üzücü maalesef. Çoğu insan için telefonları, tüm hayati bilgilerini sakladıkları bir araç niteliğinde; bankacılık araçları, aile ve arkadaşlarının fotoğrafları, otomatik olarak çıkan şifreler, kullanıcı isimleri, kısacası yabancı ellere geçmesini istemeyeceğin tüm bilgiler. 

İyi haberse cihazını uzaktan temizleyebileceğin! Artık daha az endişelenip daha iyi bir telefon aramaya başlayabilirsin. Kötü haberse bu özelliğe telefonun çalınmadan önce sahip olman gerektiği. ‘Ayarlar’ – > ‘Android Cihaz Yöneticisi’  menüsünden ‘Bu Cihazı Uzaktan Belirle’ ve ‘Uzaktan Cihazı Belirle ve Fabrika Ayarlarına Döndür’ tercihlerini seç. Bu yolla en azından cihazını bulamasan da bilgilerini silerek güvenliğini sağlayabilirsin.

3. Daha düzgün bir uygulama performansı için ART özelliği

Oyun oynamaktan hoşlanıyorsun ancak uygulamaların performansını yeterli bulmuyorsun. Aslında çözüm basit; uygulamalarının daha düzgün çalışması için ART özelliğini öncelikli hale getirmek. ‘Geliştirici Seçenekleri’  – > ‘Ayarlar’  – > ‘İşleyiş Süresi’ seçerek ART özelliklerini özelleştirmelisin. Uygulamaların kendini yeniden başlatarak kısa bir süre içinde düzenleyecek. Emin ol bunu yaptığına sevineceksin. Sonuçlarına inanamayacaksın. (Eğer ‘Geliştirici Seçenekleri’ni bulamazsan endişelenme.) Seçenekleri bulmak için Ayarlar’  – > ‘Telefon Hakkında’ menüsüne git ve ‘Derleme Numarası’na yedi defa dokun. 

4. Yüksek güvenlik için telefonunu şifrele

encrypt-your-kitkat

Güvenliğin için bazen ‘yüzle’ kilit açmadan ya da fiyakalı bir şifreden fazlasına ihtiyacın vardır. Eğer ‘Ayarlar’ – > ‘Güvenlik’ menüsüne gidersen orada Android cihazını şifrelemek için bir özellik keşfedeceksin. Bu süslü terim ne demek diye merak ediyorsan, aslında bu sadece tüm verilerini güvence altına almaya yarayan bir yöntem. Bu tüm verilerini yeniden kodlamana yarayan ve becerikli bir hacker çalmadıysa tüm bilgilerini güvence altında tutacağın bir işlem. Bu yüzle kilit açma özelliğini kullanamayacağın, hatırlayabileceğin bir şifre oluşturman gereken uzun bir işlem. Eğer şifreni kaybedersen tüm verilerini de kaybedersin.

5. Telefon ekranını Chromecast üzerinde görüntüle

Chromecast aslında Google tarafından Apple TV’ye verilmiş ve Android kullanıcıları için harika özellikler barındıran bir yanıt. Televizyonunun HDMI kablosunu telefonuna bağlayarak, büyük ekranda, Android cihazındaki tüm bilgileri görüntüleyebilirsin. Kurulumu da oldukça kolay; ‘Ayarlar’ -> ‘Ekran’ menüsünden istediğin tercihi yaparak özelliği devreye sokabilirsin. Elbette öncelikle Chromecast sahibi olman gerekiyor.

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…