2016 Yılı Muhteşem Facebook Messenger Güncellemeleri

Yeni yıl ile birlikte görünen o ki Facebook Messenger Ekibi uygulamayı Android cihazlar için en üst seviyeye taşımayı kafasına koymuş. Her yıl yüz milyonlarca insanın kullandığı bu uygulamanın geliştirilmesi aslında geç bile kalınmış bir adım olarak görülebilir.

Geçen yıl başlarında ilk olarak iletişim seçenekleri sonra da pek çok alanda uygulama gelişmişti. Videolu aramalar, diyalog renklerini seçebilme, takma ad koyabilme ve emojiler, yeni diyalogların üzerinde bilgiler, çoklu hesap desteği gibi yepyeni özellikler eklenerek uygulamanın hem kullanımı kolaylaşmış hem de fonksiyonelliği artmıştı. Bunlarla yetinmeyen Facebook yönetimi bu yılda Messenger’ yepyeni özellikler katmaya kararlı. İstersen daha fazla vakit kaybetmeden hem mevcut özellikleri daha yakından tanıyalım hem de eklenmesi beklenen özelliklere bir göz atalım.

1.Videolu Aramalar

Artık akıllı telefonların pek çoğunda görüntülü arama yapabiliyoruz ama Messenger bu konuda yetersiz kalmaya devam ediyordu. Yeni yıl ile birlikte bu da değişti! Artık istediğin arkadaşlarını görüntülü olarak arayabilir, sana dürüst olup olmadıklarını kolayca öğrenebilirsin!

messenger-video-call2

2.Diyalog renklerini değiştirme

Hepimizin içerisinde renklere karşı bir hassasiyet var. Hepimiz özel olmayı, kişiselleştirmeyi, bizim olan şeylerin sadece bize ait olmasını severiz. Öyleyse daha ne bekliyorsun? Kendi Messenger’ını yaratmaya başlayabilirsin!

3.Takma adlar ve emojiler

Bütün dünyada 7’den 77’ye herkesin hayranı olduğu emojiler artık Messenger’da da var! Üstelik en yakın arkadaşlarına lakap takabilir, onları çileden çıkarabilirsin! Duygularını en güzel şekilde yaşamaya hazır mısın? Messenger artık çok daha iyi!

4.Mesajlaşma talebi

Arkadaş listende olmayan birisiyle konuşmak mı istiyorsun? Yoksa tanımadığın insanlar tarafından hiçbir şekilde rahatsız edilmek istemiyor musun? Bu özellik tam sana göre. Mesajlaşma talebi göndererek istediklerine kibarca konuşmak istediğini söyleyebilir ya da mesajlaşma taleplerini reddederek içinin sesini dinleyebilirsin!

5.Çoklu hesap yönetimi

Bu özellik sayesinde tek bir cihaz üzerinden birden fazla farklı Messenger hesabına giriş yapabiliyorsun. Yeni bir hesap eklendiğinde tabii ki Messenger senden şifreni girmeni sitiyor. Yani gizlilik aynen devam ediyor. Bildirimler de aktif olan hesap için geliyor.

facebook-messenger-multiple-accounts

6.Fotoğraf paylaşma

Photo Magic adı verilen yepyeni bir özellik sayesinde artık Messenger’dan fotoğraf paylaşman çok daha kolay. Tüm yapman gereken uygulamaya giriş yapmak ve resim simgesine tıklamak.

7.Sanal yardımcı

Henüz test aşamasında olan dijital yardımcı artık uygulamada yapmak istediğin her şeyle ilgili yanı başında! Biraz sabırlı ol ve muhteşem değişiklikleri bekle!

Şimdilik bu kadar, yeni gelişmeler oldukça kapını çalmaya devam edeceğiz! Bizi okumaya devam et ve en güncel bilgileri kaçırma!

 

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları
Android’de denemen gereken en iyi beat yapma uygulamaları

Kendi müziklerini mi yapmak istiyorsun? O zaman kendi müzik ve altyapılarını hazırlayabileceğin en iyi beat yapma uygulamaları listemize göz at. Android cihazını bir enstrümana ve kayıt stüdyosuna dönüştürebileceğin en iyi Android uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et!…