Android Cihazlar İçin Herkesin Bilmesi Gereken 12 WhatsApp İpucu 1.Bölüm!

Ayda 200 milyon aktif kullanıcısı ile dünyanın en popüler uygulamalarından biri olan WhatsApp, her yeni güncelleme ile muhteşem özellikler sunmaya devam ediyor.

Kimileri yalnızca mesajlaşmanın yerini aldığını düşünse de ipuçlarını dikkate alarak uygulamanın dev bir sosyal ağa dönüşmesi sağlanabilmektedir. Ancak avantajlarının yanı sıra, giderek küreselleşen dünyamızda yeni sorunlar da ortaya çıkmıyor değil. Peki bu sorunların nasıl üstesinden gelinebilir?

WhatsApp

Teknolojinin gün geçtikçe daha da fazla hayatımızın içerisine girmesi, özel hayat hakkında bazı sorunlar doğurmaktadır. Özellikle de Android cihazların vazgeçilmez uygulamalarından birisi olan WhatsApp, en son kaçta çevrimiçi olduğumuz gibi bilinmesini istemeyeceğimiz bazı bilgileri herkesle paylaşabiliyor.

O hâlde gelin hepimizin kullandığı bu uygulamayı biraz daha yakından inceleyelim ve neler yapabileceğimize bir göz atalım!

1. Sohbetleri Yedekleme ve Geri Alma

Uygulama otomatik olarak tüm sohbetlerinizi yedeklese de Ayarlar > Sohbet Ayarları  seçeneğine girerek Sohbetleri Yedekle tuşuna dokunduğumuzda tüm sohbetler yedeklenecektir. Unutmayın, bu işlemde video, resim gibi ortam dosyaları yedeklenmeyecektir. Bu gibi dosyalarınızı yedekleyebilmek için bir dosya yöneticisi kullanarak /scdard/WhatsApp/Media içerisinde yer alan ortam dosyalarını da yedekleyebilirsin.

2. “En Son Görülme” Zamanını Kapatmabackup-whatsapp

Varsayılan olarak, “en son ne zaman görüldüğün” diğer uygulama kullanıcılarına gösterilir. Ancak dilersen bunu kapatabilirsin! Android kullanıcılarının tüm yapması gereken Hide WhatsApp Status gibi bir uygulama yüklemek ve uygulamayı kullanarak hangi gün kaçta görüldüğünü kapatmak!

3. WhatsApp’ı Kilitleme

Hepimiz için güvenlik tabii ki de en ön planda yer alır. Yazının başında belirtmiş olduğumuz gibi, özel bilgilerimiz giderek daha erişilebilir hâle geliyor ve önlem almadığımız takdirde ciddi gizlilik sorunları yaşamamız mümkün! Bu sorunların üstesinden gelebilmek için WhatsApp Lock uygulamasını yükleyebilirsin! Bu uygulamayı etkinleştirdiğinde  belirleyeceğin pin kodu girilmeden WhatsApp açılmayacaktır.

4. Önemli Kişiler İçin Kısayol Oluşturma

Evet herkes WhatsApp’ı çok kullanıyor ama daha sık görüştüğü kişiler mutlaka var. Aile üyelerine, sevgiline ya da en yakın arkadaşlarına bir tıkla mesaj yazmaya ne dersin? Dilediğin kişiyi ya da grubu Android cihazının ana ekranına ekleyerek, kısayol aracılığıyla uygulamaya giriş yapabilirsin! Bu işlemi yapabilmek için tercih ettiğin kişi ya da grubun üzerine basılı tutarak yeni açılan menüden Sohbete kısayol ekle seçeneğini seçmelisin. Hepsi bu!

5. Otomatik Dosya İndirmeyi Engelleme

Herkesin gönderdiği resimleri ya da videoları almak istemiyorum, göreceklerimi ben seçmek istiyorum diyorsan eğer WhatsApp buna da imkân tanıyor. Uygulamanın içerisine girdikten sonra Ayarlar bölümünden bu özelliği kapatarak bu dertten kurtulabilirsin! Üstelik bu sayede artan veri kullanım hakkını başka şeyler için de kullanabilirsin!

6. .apk, .exe, .pdf ve Benzeri Çeşitli Dosya Türleri Gönderme

WhatsApp ile maalesef doğrudan her dosyayı göndermek mümkün değil ancak bu noktada üçüncü şahıs uygulamalar yardımımıza koşuyor. Örneğin, Cloud Send uygulamasını yükleyerek RAR, ZIP, PDF, EXE, APK ve benzeri dosya türlerini gönderebilmek mümkün oluyor.

Bugünkü yazımızda WhatsApp hakkında altı uygulanması kolay ancak oldukça etkili ipucuncan bahsettik. Bir sonraki yazımızda ise 2.bölüm ile karşınızda olacağız. Bizi takip etmeye devam edin!

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …

Instagram’dan ses nasıl indirilir?
Instagram’dan ses nasıl indirilir?

Paylaşılan bir hikayedeki veya Reels videosundaki ses çok mu hoşuna gitti? Instagram’dan ses indirme ile ilgili bu rehber sayesinde gönderilerinde kullanmak, yeniden paylaşmak hatta zil sesi yapmak için bu sesi kolayca cihazına kaydedebilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?
TikTok Shop nedir ve nasıl kullanılır?

İzlediğin ve hoşuna giden bir ürünü anında satın almak ister misin? TikTok Shop ile artık bu mümkün. Videosunu izlediğin bir ürünü başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan TikTok’tan satın alabilirsin. Platformun bu alışveriş özelliği hakkında bilgi almak için okumaya devam et! …

Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?
Instagram video izleyenleri görme nasıl yapılır?

Paylaştığın videoyu kimlerin izlediğini merak mı ediyorsun? Popüler sosyal ağ Instagram video izleyenleri görme seçeneğine sahip mi? Alternatif yolu var mı? Uygulama videolarla ilgili ne tür istatistikler paylaşıyor hepsi bu rehberde. Detayları keşfetmek için okumaya devam et…