Android Telefon Kablosuz Bağlantı Noktası Olarak Nasıl Kullanılır?

Dışarıda olduğunu ve acilen dizüstü bilgisayarına internet sağlaman gerketiğini düşün. Peki ya etrafta ücretsiz kablosuz internet bağlantısını kullanabileceğin kafe ya da bar yoksa? Ya daha önce hiç gelmediğin bir yerdeysen ve yapman gereken işin aciliyeti varsa? Ne yapabilirsin?

Screen-Shot-2015-12-14-at-17.41.35

Eğer cebinde akıllı telefonun varsa, şanslı günündesin demektir! Evet, telefonunu bağlantı noktası olarak kullanabilir ve telefonun sayesinde dizüstü bilgisayarın ya da tabletinden rahatlıkla internete girebilirsin!

Günümüzdeki akıllı telefonların tümü  3G bağlantısı ile telefonunuzu taşınabilir kablosuz internet bağlantı noktasına dönüştürmenize izin verir. Bu işleme ‘tethering’ adı verilir.

FroYo 2.2 version ile birlikte artık tethering hayatımıza giriş yaptı. Eğer Android IS 2.1 ya da daha düşük bir versiyon kullanıyorsan, başka bir bağlantı noktası uygulaması indirmen de gerekecektir.

Akıllı telefonda bağlantı noktası nasıl etkinleştirilir?

1. Servis sağlayıcın ile yapmış olduğunuz sözleşmenin koşul ve şartlarını inceleyin. Günümüzde pek çok telefon şirketi bağlantı noktası hizmetini ücretsiz olarak hizmete sunsa da, bazıları hala az da olsa bir ücret almaktadır.  Buna ek olarak, faturanın çok fazla gelmesini istemiyorsan veri kullanım hakkını bilmende de fayda var.

2. Bu işlemin bütçene zarar vermeyeceğine karar verdikten sonra, ‘Ayarlar’ bölümüne git.

3. Burada Kablosuz ve Ağlar’ seçeneğini seç ve ‘Daha fazla…’ tuşuna dokun.

4. ‘Tethering ve Taşınabilir Bağlantı Noktası’ seçeneğini tıkla.

5. Eğer bağlantı noktasını ilk defa etkinleştiriyorsan, ‘Taşınabilir Kablosuz Bağlantı Noktasını Yapılandır’ seçeneğine tıklayarak aşapıdaki ayarlamaları yapabilirsin:

  • Ağ SSID – bu senin ağının adıdır ve mevut Kablosuz bağlantıların arasında görünecektir.
  • Güvenlik – eski bir cihaza bağlanmıyorsan, her zaman WPA2 PSK seçmelisin
  • Bağlantı noktası frekans bandı – varsayılan ayar 2.4 GHz dır ancak dilersen Kablosuz bağlantı aralığını 5 GHz olarak ayarlayabilirsin
  • Şifre – Her zaman güçlü bir şifre koymalısın! 1234 iyi bir şifre değildir, güçlü olduğunda ve hatırlanabilir olduğundan emin ol. Unutma, eğer başka birisi senin bağlantını kullanırsa, bağlantını kaybedersin ve kötü bir fatura ile karşılaşırsın.

Screen-Shot-2015-12-14-at-17.43.13

6. Her şeyi ayarladıktan sonra, ‘Taşınabilir Kablosuz Bağlantı Noktasını’ etkinleştir.

7. Artık diz üstü bilgisayarını açabilir ve Kablosuz ağlar arasında bağlantı noktanı görebilirsin.

8. Opsiyonel: ‘Veri Kullanımına’ tıklayın ve ne kadar veri kullandığınızı görün. Tethering, 3G den daha fazla internet paketi kullanır.

9. İşiniz bittikten sonra bağlantı noktasını devre dışı bırakmayı unutmayın.

Umarız bu yazı faydalı olacaktır. Herhangi bir sorunuz ya da belirtmek istediğiniz bir şey olursa yorum yazabilirsiniz!

 

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …