Android Cihazlarda Uygulama Sürümü Düşürme

Uygulama güncellemeleri genellikle çoğumuz için iyi bir şeydir. Ancak kimi zaman öyle güncellemeler olur ki “Bir an önce eski haline döndürsem ne güzel olur” dersiniz. Örneğin, en sevdiğiniz uygulamanın en yeni sürümünde beğendiğiniz bir detay artık bulunmaz ya da Android cihazınız artık güncellenmiş uygulamayı hızlı bir şekilde çalıştıramaz.

how-downgrade-android-apps

Pek çok cihazda, uygulamaları güncellemek kolaydır. Yeni bir güncelleme çıktığında uygulama uyarı gönderir ve güncellenir. Ancak, bu tek yönlü bir işlemdir ve geriye döndürmek zor olabilir.

Endişelenmeyin! Yazımızı okumaya devam ederek Android cihazlarda güncellediğiniz uygulamaları en son haline nasıl getireceğinizi öğrenin. 

1. Güncelleme Öncesi Yedekleyin 

Güncelleme ile Android cihazınız her uygulamanın APK dosyasını otomatik olarak kaydetmez. Ancak, bir uygulamayı geri alabilmek için yedekleme yapmış olmanız gerekir. Bunu yapmanın en kolay yolu App Backup & Restore ya da  Helium – App Sync and Backup gibi bir uygulama yüklemektir. Bu uygulamalar, dilediğiniz uygulamaların yalnızca eski versiyonlarını kaydetmeyecektir aynı zamanda bu sürümleri nasıl geri getireceğinizi de söyleyecektir.

2. Güncelleme Sonrası Sürüm Düşürme

İstediğin uygulamanın önceki sürümüne düşmesini sağlayabilmek için:

a) ‘bilinmeyen kaynaklar’ kurulumu seçeneğini açın

b) Cihazınızı yeniden başlatın.

Bunu yaptıktan sonra, XDA Developers tarafından piyasaya sürülen APK for AppDowner uygulamasını tamamen ücretsiz olarak yükleyin. Bu uygulamanın kurulumunu tamamladıktan sonra, uygulamaların eski versiyon APK dosyalarının yer aldığı, Android Drawer ya da F-droid gibi yerleri internette araştırmalısın. Seçim yapabileceğin bir sürü site var ancak Google Play dışında bir kaynaktan yaptığın her indirmede dikkatli olmalısın.

Screen-Shot-2015-11-11-at-15.29.39

İstediğin uygulama versiyonunu indirdikten sonra, AppDrowner uygulamasını aç ve ‘APK Seç’ seçeneğine dokun. Daha sonra, app drewerını aç ve indirdiğin uygulamaya göz at.

Bu bizim hızlı uygulama sürümü düşürme kılavuzumuzun tamamı.

Hiç bunu yapmayı denedin mi ya da bunu yapmanın başka bir yolunu biliyor musun? Bizimle de paylaş!

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …