Kişileri iPhone’dan Android’e Taşımanın 3 Kolay Yolu

Kişileri iPhone'dan Android'e Taşımanın 3 Kolay YoluEskiden kişileri bir telefondan başka bir telefona taşımak istediğimizde bütün numaraları elle girmemiz gerekiyordu. Şimdi ise akıllı telefonlarımız sayesinde bu zaman alıcı işlemi dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyoruz.

Bugün sizlere iPhone ile Android cihazlar arasında kişilerin nasıl taşınacağını anlatacağız. Bu işlemi üç farklı yöntem ya da dilersek tek bir araç kullanarak yapabiliyoruz. Okumaya devam edin!

1. Google Hesabı Kullanarak Senkronize Etme

anndroid-vs-iphone

Öncelikle, Android telefon kullanıyorsan Google hesabın olmak zorunda! Eğer hâlâ bir hesabın yoksa, Google Anasayfasına giriş yaparak hemen bir hesap açmalısın! Diyelim ki bu işlemi tamamladın, şimdi iPhone’unu eline al ve Ayarlar menüsünden “E-posta, Kişiler, Takvim” bölümüne tıkla. Bu bölümde Google hesabına girmen gerekiyor. “Hesap Ekle” tuşuna tıkla, Gmail seçeneğini seç ve giriş bilgilerini gir.

Artık giriş yaptığına göre, Google sana neleri senkronize etmesi gerektiğini soracaktır. Burada Kişiler seçeneğini mutlaka seçmelisin. Seçimi yaptıktan sonra işlem başlayacaktır. İşlemin bitip bitmediğini anlayabilmek için Google Kişiler hesabına girerek kişilerin aktarılıp aktarılmadığını kontrol etmelisin!

2. iCloud ile Aktarma

Eğer iPhone’unda iCloud tanımlı ise, bu yöntem ile kısa sürede kişilerini aktarabilirsin.

itransfer-contacts-from-icloud-to-androidiPhone’u aç, Ayarlar menüsünden “E-posta, Kişiler, Takvim” bölümüne giriş yap.  burada “iCloud” göreceksin. Bu seçeneği seç ve “Kişiler” seçeneğini de aktif hale getir. iPhone cihazındaki kişileri iCloud ile “Birleştirme”yi önerecektir.

Bu işlem tamamlandıktan sonra, icloud.com web sayfasına bilgisayarından Apple ID kullanarak giriş yap ve “Kişiler” seçeneğini seç. Ekranın sol alt köşesinde küçük bir tekerlek göreceksin, buna tıkla ve “Tümünü Seç”. Daha sonra tekrar tekerleğe tıkla ve “vCard Dışa Aktar” seçeneğini seç.

Şimdi gmail.com ‘ a git, “E-posta” seçeneğine tıkla ve “Kişiler” seçeneğini seç. Bu işlemden sonra “Daha fazla” sekmesine tıkla, “İçeri Aktar” seçeneğini ve akabinde “Dosya Seç” seçeneğini işaretle ve son olarak kaydettiğin vCard dosyasını seç. İçeri aktarma tamamlandıktan sonra kişi aktarma işlemin tamamlanmış demektir!

3. iTunes ile Aktarma

itunes_logo

Gmail dışında başka bir e-posta adresinde kayıtlı kişilerin varsa, yine iTunes kullanabilirsin.

İlk olarak, iPhone’u bilgisayarına bağla. Daha sonra iTunes başlat ve sağ üst köşedeki iPhone simgesine tıkla. Daha sonra Bilgi sekmesine tıkla karşına çıkan ekranda “Kişileri Google Kişiler ile Senkronize Et” seçeneğini işaretle. Senkronizasyon tamamlandıktan sonra işlem bitmiştir!

TikTok ekran süresi sınırları nasıl ayarlanır?
TikTok ekran süresi sınırları nasıl ayarlanır?

Ekran başında fazlaca zaman geçirdiğini mi düşünüyorsun ya da çocuğunun daha kontrollü vakit geçirmesini mi istiyorsun? TikTok ekran süresi sınırlarını ayarlamana imkan tanıyor. Daha makul sürelerde uygulamayı kullanmanı sağlayacak bu özelliği keşfetmek için okumaya devam et!…

Instagram son izlenen Reels nasıl görülür?
Instagram son izlenen Reels nasıl görülür?

Büyük keyifle izlediğin Reels videosunu çok beğendin ve arkadaşlarınla paylaşmak istiyorsun. Ama Instagram son izlenen Reels videosunu nasıl bulacağını bilmiyorsan bu rehberimizdeki yöntemleri deneyebilirsin. İşini kolaylaştıracak bu yöntemleri keşfetmek için okumaya devam et…

TikTok çalışmıyor ise nasıl düzeltilir?
TikTok çalışmıyor ise nasıl düzeltilir?

TikTok uygulamasını bir türlü açamıyor, severek izlediğin videolara erişemiyor hatta hesabını göremiyor musun? Tiktok çalışmıyor ise işte düzeltmenin yolları. Uygulamayı eski haline getirmeni sağlayacak çözüm yollarını bu rehberde listeledik. Detaylar için okumaya devam et! T…

Instagram bağlantı geçmişi nasıl kapatılır?
Instagram bağlantı geçmişi nasıl kapatılır?

Tıkladığın bağlantıların, ziyaret ettiğin linklerin, Instagram’da belirli bir süre saklandığını biliyor musun? Dilersen Instagram bağlantı geçmişini kapatabilirsin. Bir nebze olsun takip edilmekten kurtulabilirsin. Nasıl yapılır öğrenmek ve daha fazlası için okumaya devam et!…

TikTok tekrar paylaşılanları silme nasıl yapılır?
TikTok tekrar paylaşılanları silme nasıl yapılır?

Beğenmediğin bir videoyu yanlışlıkla tekrar mı paylaştın ya da artık tekrar paylaşılanlar arasında görmek istemiyor musun? TikTok tekrar paylaşılanları silme seçeneğine sahip. Böyle bir durumda kendin bunu kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için okumaya devam et!…