Kişileri iPhone’dan Android’e Taşımanın 3 Kolay Yolu

Kişileri iPhone'dan Android'e Taşımanın 3 Kolay YoluEskiden kişileri bir telefondan başka bir telefona taşımak istediğimizde bütün numaraları elle girmemiz gerekiyordu. Şimdi ise akıllı telefonlarımız sayesinde bu zaman alıcı işlemi dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyoruz.

Bugün sizlere iPhone ile Android cihazlar arasında kişilerin nasıl taşınacağını anlatacağız. Bu işlemi üç farklı yöntem ya da dilersek tek bir araç kullanarak yapabiliyoruz. Okumaya devam edin!

1. Google Hesabı Kullanarak Senkronize Etme

anndroid-vs-iphone

Öncelikle, Android telefon kullanıyorsan Google hesabın olmak zorunda! Eğer hâlâ bir hesabın yoksa, Google Anasayfasına giriş yaparak hemen bir hesap açmalısın! Diyelim ki bu işlemi tamamladın, şimdi iPhone’unu eline al ve Ayarlar menüsünden “E-posta, Kişiler, Takvim” bölümüne tıkla. Bu bölümde Google hesabına girmen gerekiyor. “Hesap Ekle” tuşuna tıkla, Gmail seçeneğini seç ve giriş bilgilerini gir.

Artık giriş yaptığına göre, Google sana neleri senkronize etmesi gerektiğini soracaktır. Burada Kişiler seçeneğini mutlaka seçmelisin. Seçimi yaptıktan sonra işlem başlayacaktır. İşlemin bitip bitmediğini anlayabilmek için Google Kişiler hesabına girerek kişilerin aktarılıp aktarılmadığını kontrol etmelisin!

2. iCloud ile Aktarma

Eğer iPhone’unda iCloud tanımlı ise, bu yöntem ile kısa sürede kişilerini aktarabilirsin.

itransfer-contacts-from-icloud-to-androidiPhone’u aç, Ayarlar menüsünden “E-posta, Kişiler, Takvim” bölümüne giriş yap.  burada “iCloud” göreceksin. Bu seçeneği seç ve “Kişiler” seçeneğini de aktif hale getir. iPhone cihazındaki kişileri iCloud ile “Birleştirme”yi önerecektir.

Bu işlem tamamlandıktan sonra, icloud.com web sayfasına bilgisayarından Apple ID kullanarak giriş yap ve “Kişiler” seçeneğini seç. Ekranın sol alt köşesinde küçük bir tekerlek göreceksin, buna tıkla ve “Tümünü Seç”. Daha sonra tekrar tekerleğe tıkla ve “vCard Dışa Aktar” seçeneğini seç.

Şimdi gmail.com ‘ a git, “E-posta” seçeneğine tıkla ve “Kişiler” seçeneğini seç. Bu işlemden sonra “Daha fazla” sekmesine tıkla, “İçeri Aktar” seçeneğini ve akabinde “Dosya Seç” seçeneğini işaretle ve son olarak kaydettiğin vCard dosyasını seç. İçeri aktarma tamamlandıktan sonra kişi aktarma işlemin tamamlanmış demektir!

3. iTunes ile Aktarma

itunes_logo

Gmail dışında başka bir e-posta adresinde kayıtlı kişilerin varsa, yine iTunes kullanabilirsin.

İlk olarak, iPhone’u bilgisayarına bağla. Daha sonra iTunes başlat ve sağ üst köşedeki iPhone simgesine tıkla. Daha sonra Bilgi sekmesine tıkla karşına çıkan ekranda “Kişileri Google Kişiler ile Senkronize Et” seçeneğini işaretle. Senkronizasyon tamamlandıktan sonra işlem bitmiştir!

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?
WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?

Planladığın bir etkinliği paylaşmak ve arkadaşlarını haberdar etmek mi istiyorsun? Belirli gruplar için WhatsApp etkinlik oluşturma imkanı sunuyor. Tek tek haber vermekten kurtulmanı sağlayan bu yeni özelliği nasıl kullanacağını ve yöneteceğini öğrenmek için okumaya devam et!…