Android Telefon ya da Tabletlerde İşletim Sistemi Güncelleme

android-evolution

Android cihazından her zaman tam anlamıyla faydalanabilmek için piyasadaki en güncel sürümün cihazında yüklü olduğundan emin olman gerekir. Her güncelleme ile akıllı telefonun ya da tabletin daha fazla özelliğe sahip olacak ve daha fazla Android uygulaması ve oyunu ile uyumlu hâle gelecektir.

Yeni bir sistem güncellemesi çıktığında genellikle cihazın seni uyaracaktır ama tercih edersen bu uyarıları kapatarak güncellemeleri dilediğin zaman kendin de yapabilirsin.  Bu kısa eğitimde bu güncellemeleri nasıl yapman gerektiğini adım adım açıklayacağız:

1. İlk olarak hızlı bir Wi-Fi bağlantın olduğundan emin ol. Yavaş bir bağlantı işletim sistemi güncellemesinin başarısız olmasına ya da günlerce sürmesine ve hatta internet paketinin bitmesine (3G – 4G bağlantısı tercih edildiğinde) neden olabilir.

2. Başlamadan önce önemli dosyalarını yedeklemeyi unutma. Böylelikle güncelleme yaparken dosya kaybı yaşamazsın. Normal olarak güncelleme kayıtlı dosyaları etkilemez ancak bu garanti edilememektedir.

3. Telefon ya da tabletin menüsüne giriş yap ve Ayaları seç.

4. “Telefon hakkında” ya da “Tablet hakkında” bölümüne tıkla. Sekmeli Ayarlar menüsüne sahip cihazlarda bu seçenekler “Genel” bölümüne yer alacaktır.

Android_OS-_-upgrade_About_Phone_Tablet_thumb800

5. Mevcut seçeneklerden cihazının şu anda kullanmakta olduğu işletim sistemini de gösteren Yazılım Güncelleme” bölümüne tıkla.

6. Cihaz otomatik olarak güncellemeleri aramaya başlayacaktır ancak sayfa seni başka bir menüye yönlendirirse “Yazılım Güncellemesi Ara” seçeneğine tıkla.

Android_Software_Check_thumb800

7. Eğer yeni bir güncelleme mevcut ise “evet” seçeneğine tıklaman ile güncelleme Telefonuna ya da Tabletine yüklenmeye başlayacaktır.

Yeni Android işletim sistemini kullanmaya başlamadan öncecihazının yeniden başlatılması gerekecektir.

Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?
Instagram arama önerileri nasıl temizlenir?

Instagram platformu kullandıkça tercihlerin, neleri beğenip beğenmediğin nasıl zaman geçirdiğin ile ilgili kişisel verilerini toplar. Bu veriler doğrultusunda önerilerde bulunur. Instagram arama önerilerini silmene imkan tanır. Nasıl yapacağını keşfetmek için okumaya devam et…

Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?
Telegram sesli mesaj indirme nasıl yapılır?

Sohbetlerin sırasında aldığın sesli mesajları cihazına kaydetmek veya arkadaşlarınla yeniden paylaşmak mı istiyorsun? Telegram sesli mesaj indirme özelliğine sahip. Atacağın birkaç basit adımla kolayca yapabilirsin. Nasıl yapacağını öğrenmek için rehberimizi okumaya devam et!…

Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?
Instagram iletişim butonu ekleme nasıl yapılır?

İnsanların işletme hesabın üzerinden sana daha kolay ulaşılmasını istiyorsan Instagram iletişim butonu ekleme özelliğini deneyebilirsin. Bu sayede potansiyel müşterilerinle hızlı bir şekilde iletişime geçebilir hatta satışlarını artırabilirsin. Detaylar için okumaya devam et!…

WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?
WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj nasıl gönderilir?

Bir mesajı birçok kişiyle paylaşman gerektiğinde tek tek atmak yerine bunu daha hızlı bir şekilde yapabilirsin. WhatsApp’ta birden fazla kişiye mesaj atma imkanın var. Bunun için deneyebileceğin farklı yollar bulunuyor. Nasıl yapılır adım adım öğrenmek için okumaya devam et! …