Android Telefon ya da Tabletlerde İşletim Sistemi Güncelleme

android-evolution

Android cihazından her zaman tam anlamıyla faydalanabilmek için piyasadaki en güncel sürümün cihazında yüklü olduğundan emin olman gerekir. Her güncelleme ile akıllı telefonun ya da tabletin daha fazla özelliğe sahip olacak ve daha fazla Android uygulaması ve oyunu ile uyumlu hâle gelecektir.

Yeni bir sistem güncellemesi çıktığında genellikle cihazın seni uyaracaktır ama tercih edersen bu uyarıları kapatarak güncellemeleri dilediğin zaman kendin de yapabilirsin.  Bu kısa eğitimde bu güncellemeleri nasıl yapman gerektiğini adım adım açıklayacağız:

1. İlk olarak hızlı bir Wi-Fi bağlantın olduğundan emin ol. Yavaş bir bağlantı işletim sistemi güncellemesinin başarısız olmasına ya da günlerce sürmesine ve hatta internet paketinin bitmesine (3G – 4G bağlantısı tercih edildiğinde) neden olabilir.

2. Başlamadan önce önemli dosyalarını yedeklemeyi unutma. Böylelikle güncelleme yaparken dosya kaybı yaşamazsın. Normal olarak güncelleme kayıtlı dosyaları etkilemez ancak bu garanti edilememektedir.

3. Telefon ya da tabletin menüsüne giriş yap ve Ayaları seç.

4. “Telefon hakkında” ya da “Tablet hakkında” bölümüne tıkla. Sekmeli Ayarlar menüsüne sahip cihazlarda bu seçenekler “Genel” bölümüne yer alacaktır.

Android_OS-_-upgrade_About_Phone_Tablet_thumb800

5. Mevcut seçeneklerden cihazının şu anda kullanmakta olduğu işletim sistemini de gösteren Yazılım Güncelleme” bölümüne tıkla.

6. Cihaz otomatik olarak güncellemeleri aramaya başlayacaktır ancak sayfa seni başka bir menüye yönlendirirse “Yazılım Güncellemesi Ara” seçeneğine tıkla.

Android_Software_Check_thumb800

7. Eğer yeni bir güncelleme mevcut ise “evet” seçeneğine tıklaman ile güncelleme Telefonuna ya da Tabletine yüklenmeye başlayacaktır.

Yeni Android işletim sistemini kullanmaya başlamadan öncecihazının yeniden başlatılması gerekecektir.

Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?
Telefon numarası olmadan Telegram nasıl kullanılır?

Telefon numaranı kullanmadan mesajlaşmak, arkadaşlarınla veya yeni tanıştığın insanlarla sohbet etmek ister misin? Kişisel telefon numarası olmadan Telegram kullanmanın yeni ve resmi bir yolu duyuruldu. Nasıl yapacağını ve haberin detaylarını keşfetmek için okumaya devam et! …

Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?
Instagram’da uzun video paylaşma nasıl yapılır?

Artık videoların daha fazla ilgi uyandırıyor ama Instagram’da uzun video paylaşma imkanın var mı merak ediyorsan işte tam senlik bir rehber. Videolar için bir süre kısıtlaması söz konusu mu, daha uzun video paylaşmak için neler deneyebilirsin keşfetmek için okumaya devam et! …

TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?
TikTok alt yazı ekleme adım adım nasıl yapılır?

Videolarının daha anlaşılır olması için alt yazı eklemek isteyebilirsin. Herhangi bir ek uygulamaya gerek kalmadan TikTok alt yazı ekleme otomatik yapılabiliyor. Hem içerik üreticiler hem de kullanıcılar açısından bu özellik nasıl kullanılır öğrenmek için okumaya devam et! Vi…

WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?
WhatsApp etkinlik oluşturma ve yönetme nasıl yapılır?

Planladığın bir etkinliği paylaşmak ve arkadaşlarını haberdar etmek mi istiyorsun? Belirli gruplar için WhatsApp etkinlik oluşturma imkanı sunuyor. Tek tek haber vermekten kurtulmanı sağlayan bu yeni özelliği nasıl kullanacağını ve yöneteceğini öğrenmek için okumaya devam et!…